Na zloděje kuší

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

mobil-man

Příspěvek#31 » pát 11. kvě 2012, 09:34

Ty cedulky jsou hezky, ale myslim, ze je nelze zakomponovat zadnym zpusobem do zakona.
Castle doctrine by se musela oprit vykladove o
§ 178
Porušování domovní svobody
(1) Kdo neoprávněně vnikne do obydlí jiného nebo tam neoprávněně setrvá, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
ve spojení s
§ 133
Obydlí
Obydlím se rozumí dům, byt nebo jiná prostora sloužící k bydlení a příslušenství k nim náležející.

To je myslím spolu s existující judikaturou dostatečný výklad, který vymezuje "chráněné území" člověka.

Joe

Příspěvek#32 » pát 11. kvě 2012, 09:56

Jasně, cedule není zeď. Ještě tak upozornění, že se jedná o soukromý pozemek, by mohlo vylučovat omyl narušitele, ale on zrovna nebude umět číst, nebude mít brýle na čtení, malou cedulku přehlédne, takže se na její význam nedá spoléhat.
Je to tak, jakákoliv cedule je dle naší současné legislativy irelevantní a má pouze informativní význam.

izak

Příspěvek#33 » úte 17. črc 2012, 23:57

Tak perkusni zbran je taky super, dela se v 12mm razi, prachu si tam date kolik chcete, je to 2 ranka a clovek jich doma muze mit vicero, zvlastni vyhoda i nevyhoda je, ze nema zavit, takze se dost dobre neda poznat, z ceho se strilelo ... ale na vetsi vzdalenost asi jen tak netrefite, co kam mirite.

Jinak kus je super vec, to ja si takhle jako dite udelal kus a pak jsem ten sip z te 3cm fosny neumel vyndat (2 kulate laminaty + plat z velke pily na zelezo, rucne pletena tetiva, telo s vydlabanou drazkou a spoustecim mechanizmem ) ... no nekdo mel gumu a spejle, ja mel ramena, sip s ocaskem a vpredu hrebik ;-))) ... zkousel jsem i sipku s 10cm kalenym hrotem, taky slusne litala ;-)) ... a kdyz si ji clovek porane nezaprel, tak ho slusne kopla ... no rodice ze me meli radost, na chalupe jsem mel pong a vetsinou jsem vyrabel nejake zbrane, treba bumerang, to se taky slusne toci.

Jinak na obranu je nejlepsi si vychovat divoke prase, to je inteligentni tvor a rodinu necha na pokoji, zato zlodeje vazne zrani, nebo zabije, a protoze divoke prase nemuzete doma bez spec. povoleni chovat, tak samozrejme nepatri vam, ale myslivcum a ze se vam zabehlo domu, potvora jedna, zase k nam nejak vlezlo a zlodej ma smulu, tohle je realny pripad, zlodej myslim prisel o nohu a tak zaloval majitele a ten rikal, co ja, jake moje zvire ? prislo samo z pole, divocak, osud no ;-)))

A vite ze kdyz zdravemu cloveku pichnete inzulin, ze na miste umre ? a ze po nejake dobe nikdo nezjisti, na co umrel, bude to vypadat jako infarkt.

Jinak prasatka jsou vseobecne diky tomu, ze maji pres 90% stejny genom, jako clovek a jsme kompatibilni na organy i dalsi vyhody, zere syrove maso, kosti, z korytka pak nikdo nepozna, co tam vlastne zralo, to by ten pripad pak ani nebyl.

Alcatraz

Příspěvek#34 » stř 18. črc 2012, 00:24

Bože :))) Víš, že když mu pícheš vzduch, umře taky? Je to levnější :)) Ale obranná smrtící injekce.. nevím, nevím.

sided
moderátor

Příspěvek#35 » stř 18. črc 2012, 05:00

Krmíš trola ;-)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » stř 18. črc 2012, 10:46

:shock:

lock, téma vyčerpáno

Zpět na