Muž v pražských Čimicích nachytal zloděje a střelil ho

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
Mobster

Příspěvek#31 » pon 20. led 2014, 17:10

Obávám se, že to pánovi asi neprojde, protože šlo opět o "mladíky"! :(

Grasel

Příspěvek#32 » pon 20. led 2014, 20:19

Kupodivu na tv nova teď ve zprávách mluvili o ,,nutné obraně" až jsem se divil..

robokop

Příspěvek#33 » pon 20. led 2014, 21:26

Velmi důvěryhodná výpověď matky. Nejdřív s jistotou prohlásí:"můj syn byl přepadenej, zmlácenej a zastřelenej do hlavy".
A s odstupem říká:"Myslím, že majitel se bránil, ale to ho neopravňuje zabíjet." (už si to nepamatuji přesně)
No, někteří lidé či mladíci považují jaksi za samozřejmé, že můžou krást, tedy brát si věci, které má někdo dle jejich názoru "navíc". A když je někdo nachytá, tak jsou ještě ukřivdění.
V každém případě nevíme, jak se to stalo. Každý bude obhajovat svoji verzi. Docela bych byl při majiteli zbraně, ale třeba se mohl ovládnout......a nestřílet do hlavy.
Když se mi před domem na parkovišti několikrát vloupali do auta, odneslo to jen rádio, tak jsem si poté dal k ruce funglovku násadu na velkou obouručnou sekyru a v noci se pravidelně budil a chodil vyhlížet z okna. Měl jsem naplánováno, že když "jo", tak pěkně přistoupím k autu, vyzvu tu smažku aby vylezla a jakmile se narovná, tak ho pěkně přes hlavu přetáhnu. Za vyučenou. No nakonec k tomu nedošlo, ale tím chci říct, že majitele garáže skoro i chápu, jen škoda, že to muselo skončit takto tragicky.

fixfokus

Příspěvek#34 » pon 20. led 2014, 21:43

Tragické by bylo, kdyby byl odsouzen majitel garáže. Opět by zloději získali o kousíček navrch a obránci by se zase o něco víc báli se bránit.
Osobně si myslím, že zbraň sama nevystřelila. Pokud došlo k potyčce, např útočník do majitele garáže strčil, ten mohl zmáčknout spoušť jenom v leknutí, aniž to měl skutečně v úmyslu.
Držme mu palce a doufejme, že policisté, státní zástupci a soudci budou rozumní a případ skončí jako ten tanvaldský, tj. nutnou obranou a nestíháním obránce. Ale ani tak mu rozhodně není co závidět. Zastřelit (nebo postřelit) člověka, i když to byl zloděj a útočník, s tím se asi kařdý normální člověk těžko srovnává...

Bohuliby

Příspěvek#35 » pon 20. led 2014, 23:45

Matka mluví o brutálním činu, ale proč k tomu došlo už jí uniká ! A co chce dát k soudu, když každý soud stojí peníze a její syn musí krást !
Ještě měla říct, že ho celý život slušně vychovává !

PM

Příspěvek#36 » sob 10. kvě 2014, 04:12

Zdravim, nevíte náhodou jak dopadl tento případ??

lekar.t

Příspěvek#37 » sob 10. kvě 2014, 08:01

Jedna starší nformace od pozorovatele hovoří o náhodném výstřelu pana domácího a kvalifikaci nedbalostní ....

Verdikt v tomto případě bude zlomový.

Int1m1thy

Příspěvek#38 » sob 10. kvě 2014, 12:36

jak mu muzou dat nedbalost kdyz vystrelil pri konflitku pachatelem :o by me zajmalo jakej bude rozsudek....

Serz

Příspěvek#39 » sob 10. kvě 2014, 13:51

vitej v nasi justici. ja mel pred casem srazeneho (opileho hrdinu) chodce a statni zastupce mi daval za vinu lehce prenesene, ze kdybych nelezl za volant, tak se to nestalo. ja nadychal pochopitelne 0,00

mobil-man

Příspěvek#40 » sob 10. kvě 2014, 15:36

Podle mě to hrají na nedbalost, protože už původní článek obsahuje toto vyjádření:"V momentě, kdy se snažil natáhnout závěr pistole, došlo k náhodnému výstřelu a střela zasáhla jednoho z pachatelů do hlavy."
Ono to automaticky nevylučuje nutnou obranu a zproštění obžaloby, ale jak víme, pistole sama nevystřelí a pokud obránce střílet nechtěl, ale stalo se to při natahování závěru, něco musel zanedbat :|

lekar.t

Příspěvek#41 » sob 10. kvě 2014, 19:21

Mobil-man má téměř 100% pravdu
Tedy už v první výpovědi pan domácí vypověděl o "náhodném výstřelu"
Nevím proč nedošlo ke změně právník nebo jiná okolnost?

Nesouhlasím jen s formulací "něco musel zanedbat"
V těch okolnostech stres někdo mě vykradl, úlek ještě jsou tady a dva, ke všemu se chtějí prát, tohle se na trénovat prostě nedá.

lekar.t

Příspěvek#42 » sob 10. kvě 2014, 19:29

Doktrína hradu

A je po tahanicích s každým kdo nepřichází v dobrém.

Grasel

Příspěvek#43 » sob 10. kvě 2014, 22:35

Kéž by to bylo tak jednoduché, to by byla krása..

Zpět na