Zastřelení zloděje je v podstatě vždy vraždou
Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
- téměř
Příspěvek#61 » čtv 31. bře 2011, 22:57
tohle téma je dost ošemetné,jedni jsou pro a druzí zase proti,ale jak si tedy mám chránit majetek at už jakýkoli se zbraní v ruce,už v této situaci jsem oběma nohama v průšvihu,tak proč mám u skupiny napsáno k ochraně ............. a majetku? jestli to někdo umí tak my prosím vysvětlete prakticky co by mě pachatel musel na majetku způsobit za škody abych mohl použít zbran?samozřejmě že bych ho nemohl na místě zastřelit to je mi jasné 
-
fandajedoma - Příspěvky: 9
- fandajedoma
Příspěvek#63 » pát 1. dub 2011, 13:16
téměř píše:koukám, že aspoň prezident má rozum a dal milost tomu chlapíkovi ze zběrny, doufám, že ostatní zloději a lumpové si uvědomí co se může stát když půjdou páchat trestnou činnost![]()
![]()
co vy na to
![]()
Tak moment!Na tento příspěvek,který mi připadal jako provokace nebo pubertální výkřik,jsem reagoval příspěvkem: "Jednoduchej?Tajnej?Jednoduchej tajnej?"
Tento můj příspěvek mi byl smazán.Ptám se na důvod.Připadá mi ,že někdo nepřemýšlí hlavou,případně vůbec.Snad mi to někdo vysvětlí,nebo se tady mažou příspěvky jen tak?Nechci se chovat nějak přehnaně,ale tohle se přejít nedá.Za vysvětlení budu vděčný.Zdravím.
- MarK
Příspěvek#64 » pát 1. dub 2011, 14:12
Musím říct, že já jsem tvůj příspěvek vůbec nepochopil a za provokaci jsem považoval spíš ten. Takže pokud ho někdo z kolegů moderátorů smázl, moc se tomu nedivím. Na internetu je vhodné vyjadřovat se jasně a čitelně, případné sarkasmy nejsou nejsou tak zřejmé jako při "živé" komunikaci.
-
- fandajedoma
Příspěvek#65 » pát 1. dub 2011, 16:23
MarKu,děkuji za vysvětlení,i když s ním nemohu souhlasit.
Svůj sarkasmus si,s dovolením,ponechám.Je můj a mám ho rád.
Navíc je to spíš ironie než sarkasmus!
Chápu,že někdo ji nemusí pochopit.Ale to není můj problém.
Když nečemu nerozumím,tak se zeptám.Proč to moderátor nedělá také tak?
Tomuto nedorozumění se dalo předejít.Stačilo reagovat otevřeně a ne hned mazat.
Řeknu Ti MarKu,já nejsem žádný grafoman.Raději čtu.Píšu do diskusí jen vyjímečně,krátce a sem tam ironicky,tak jak si příspěvek na který reaguji podle mě zaslouží.Prosím,neber mi (nebo moderátoři) toto právo tím,že ho jen tak smázneš.Nebo už neplatí,že se mažou jen rasistické,vulgární a jinak urážlivé příspěvky?Ale,možná je ironie urážlivá.
No,to už stačí.Snad jsem se nikoho příliš nedotknul.Nechme to být.Mě to psaní a vysvětlování,jak jsem to vlastně myslel,opravdu nebaví.Tak ahoj někdy a všechno dobré.
SZ. MarK
Svůj sarkasmus si,s dovolením,ponechám.Je můj a mám ho rád.
Navíc je to spíš ironie než sarkasmus!
Chápu,že někdo ji nemusí pochopit.Ale to není můj problém.
Když nečemu nerozumím,tak se zeptám.Proč to moderátor nedělá také tak?
Tomuto nedorozumění se dalo předejít.Stačilo reagovat otevřeně a ne hned mazat.
Řeknu Ti MarKu,já nejsem žádný grafoman.Raději čtu.Píšu do diskusí jen vyjímečně,krátce a sem tam ironicky,tak jak si příspěvek na který reaguji podle mě zaslouží.Prosím,neber mi (nebo moderátoři) toto právo tím,že ho jen tak smázneš.Nebo už neplatí,že se mažou jen rasistické,vulgární a jinak urážlivé příspěvky?Ale,možná je ironie urážlivá.
No,to už stačí.Snad jsem se nikoho příliš nedotknul.Nechme to být.Mě to psaní a vysvětlování,jak jsem to vlastně myslel,opravdu nebaví.Tak ahoj někdy a všechno dobré.
SZ. MarK
- Patrik
Příspěvek#66 » pát 1. dub 2011, 16:59
Smazal jsem to já pro porušení bodu 3. pravidel fora a máš pravdu nepochopil jsem ten tvůj přípěvek, nejsem povinen chápat sarkasmy a ironické poznámky všech členů.
3.
Pište k tématu. Vyvarujte se zbytečného odbočování od tématu i příspěvků s nulovou informační hodnotou, a to zejména v odborných podfórech (tj. všechna mimo OffTopic).
(Příspěvky s nulovou informační hodnotou jsou zejména (ale nejen) ty, jejichž obsahem je pouze smajlík či "Pěkné!", "To se mi líbí." apod.)
A na to navazuje bod 10.
Tak prosím, vysvětli mi informační hodnotu tvého příspěvku ? Děkuji.
3.
Pište k tématu. Vyvarujte se zbytečného odbočování od tématu i příspěvků s nulovou informační hodnotou, a to zejména v odborných podfórech (tj. všechna mimo OffTopic).
(Příspěvky s nulovou informační hodnotou jsou zejména (ale nejen) ty, jejichž obsahem je pouze smajlík či "Pěkné!", "To se mi líbí." apod.)
A na to navazuje bod 10.
Tak prosím, vysvětli mi informační hodnotu tvého příspěvku ? Děkuji.
-
- fandajedoma
- Patrik
- mmaass
Příspěvek#74 » pát 4. lis 2011, 17:12
Tak jsem z toho opravdu jelen
. Mam za 3 tydny dostat ZP a NP. Nasledne chci poridit samonabijeci pistoli, za ucelem ochrany zdravi a majetku (E) a sportovni ucely (B). Ale ted jak jsem to tu cele precetl (vcetne vsech odkazu ktere se tu uvadeji a i toho videa z CT) tak od ted bych se bal (doufam, ze se to nikdy nestane) tu zbran pouzit v sebeobrane a to ani nemluvim o usmrceni, ale jen treba o prostrileni nohy...z toho vseho vypliva, ze vlastne strelnou zbran vubec nemohu pouzit a jestli ano, tak budu ten (nedejboze), co spachal trestni cin.
- Joe
Příspěvek#75 » pát 4. lis 2011, 17:26
Nikoliv, nespácháš trestný čin. Pokud nemáš jinou možnost, jak zabránit útoku na zákonem chráněný zájem (například zloděj nedá na tvé vlídné slovo a utíká s lupem), nelze střelbu na něj považovat za "zcela zjevně nepřiměřenou" obranu.
Jen za to budeš odsouzen. To je rozdíl.
Jen za to budeš odsouzen. To je rozdíl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva