ALFA - první zbraň - údržba atd
- Hilly
Příspěvek#151 » čtv 21. úno 2013, 10:18
to Valda83: Přesně, učit se je základ. Taky chci projít kurzy u Aegisu (už jsem přihlášený) když to chce člověk tahat sebou a ne to mět jen tak za opaskem .... Čoveče, váhový rozdíl je v tom MARKANTNÍ i v případě že Compakta mám za opaskem přázdného!
Opravdu jsem nevěřil, že je GLOCK tak lehčí na opasku! A to mám ještě full verzi což si troufám tvrdit že GLOCK 19 na nošení musí být SUPER. Když jsem GLOCKa a moje CZ porovnával velikostně, tak CZ je menší ale jen cca 1-2 cm což jsem si v duchu říkal, že CZ75 Compact není moc COMPACT
oproti třeba GLOCKu 19
No nevlastnit tu čézetu, tak si jedu pro GLOCKa 19 a je to. Ale na co brát opět krátkou a to potvrdil i prodejce GLOCKu
Náboje si zatím nepřebíjím! Říkám zatím, jelikož moje spotřeba není několik tisíc měsíčně, ale rád bych do těchto končin zabrouzdal. Pěkně pomaloučku a polehoučku, prostě žádný spěch.
Co dál poradit pro koupi první zbraně .... no abych se přiznal tak netuším, občas jsem si tady pročetl fóra jaké jsou pozitiva na tu či onu zbraň, jak je spolehlivá atd. Já si vždy zbraň koupím na základě toho že se mě prostě LÍBÍ, musí se dobře držet a být SPOLEHLIVÁ. Mít nehorázně moc peněz tak ještě pořizuju třeba CZ 805 Bren, AR-15 ...

No nevlastnit tu čézetu, tak si jedu pro GLOCKa 19 a je to. Ale na co brát opět krátkou a to potvrdil i prodejce GLOCKu

Náboje si zatím nepřebíjím! Říkám zatím, jelikož moje spotřeba není několik tisíc měsíčně, ale rád bych do těchto končin zabrouzdal. Pěkně pomaloučku a polehoučku, prostě žádný spěch.

Co dál poradit pro koupi první zbraně .... no abych se přiznal tak netuším, občas jsem si tady pročetl fóra jaké jsou pozitiva na tu či onu zbraň, jak je spolehlivá atd. Já si vždy zbraň koupím na základě toho že se mě prostě LÍBÍ, musí se dobře držet a být SPOLEHLIVÁ. Mít nehorázně moc peněz tak ještě pořizuju třeba CZ 805 Bren, AR-15 ...
- Hilly
Příspěvek#152 » čtv 21. úno 2013, 10:23
Carloss píše:Když jsme u toho jestli plast či kov, nedá mi to se nezeptat, jelikož snad nejsem úplná truPka, tak s velkokapacitním zásobníkem podíl hmotnosti střeliva u plasťáků je výrazně větší. Tedy rozdíl hmotnosti plné a prázdné pistole je výrazně vyšší, než u železa, kde se podíl hmotnosti přesouvá na zbraň, tedy rozdíl hmotnosti plné a prázdné zbraně není tak velký. Dle mého selského rozumu by to mělo mít poměrně podstatný vliv na kvalitu střelby s plnou/prázdnou (první/poslední náboj) zbraní.
Tedy otázka zní: Je to i reálně znatelné?
S tímto nevím, zkušenost nemám! Ale nebylo by to marné vyzkoušet do GLOCKu 26 dát velkokapacitní zásobník a požádat zkušeného střelce o názorný test .... Ale dle mého toto zkušeného střelce nemůže nějak vyvést z míry při přesné střelbě ..........
- johnnyjak
Příspěvek#154 » čtv 21. úno 2013, 12:13
Plně nabitý G17 má určitě lépe rozloženou hmotnost, než prázdný. Relativně těžký ocelový závěr k sobě v ideálním případě potřebuje protizávaží a to samotný rám s prázdným zásobníkem není. Ale né že bych to při rychlejší střelbě poznal
, patrné je to snad při mířence, kterou s plasťáky stejně málokdo provozuje.

- Sargo
- Sargo
Příspěvek#159 » pon 1. dub 2013, 18:23
Tak už je doma, holka. Alfa iron combat 9mm - do ruky jak kdyby mi ji dělali na míru. V Praze se prý na ni čeká dlouho a už pár týdnů nic, tak jsem si zajela do Brna a Velikonoce byly ve znamení přivykání na nového člena rodiny
Pravda, začátky byly podivné, až jsem si říkala, že to musí být pistolí, že tak špatné výsledky jsem nikdy s ničím neměla... ale pak se to najednou zlomilo a začalo to lítat kam má. První dojem - naprostá spokojenost
A i ta cesta do Brna byla psina... 

- McFly
Příspěvek#160 » úte 2. dub 2013, 06:12
Ahoj a vítej mezi majitele zbraní "ALFA"
Já nakupoval v Brně všechny, u mě je to dané navíc tím, že tam chodím na policii přihlašovat páč jsem bydlištěm stáje Brno-venkov. Ale ochota a odbornost na firemní prodejně ALFA za to jednak stojí a druhak mi Brňáci dávají jak povolení tak průkaz zbraně na počkání po předchozí dohodě a to je pro mne neocenitelné..
Každopádně si s ALFou užij jako já a ostatní - můj poslední počinek je ALFA LIMITED CUSTOM což už je třetí "alfina" v řadě a ničeho nelituju
Kdyby jsi někdy měla čas, rád bych Combata vyzkoušel. Naoplátku mám revolver, ocelovýho defendra a customku 
download/file.php?id=4246&mode=view
Kdyžtak asi do SZ.

Každopádně si s ALFou užij jako já a ostatní - můj poslední počinek je ALFA LIMITED CUSTOM což už je třetí "alfina" v řadě a ničeho nelituju

download/file.php?id=4246&mode=view
Kdyžtak asi do SZ.
- Sargo
Příspěvek#161 » pon 22. dub 2013, 18:05
Nuže dobrá, asi to bude ještě chtít vychytat drobné mouchy. Něco mi říká, že čištění zbraně by nemělo probíhat tak, že po několika desítkách minut je všechno mokré od mazadla (které neustále odněkud rafinovaně prolíná) a stejně černé jako na začátku, a to i na místech, která kdysi, vážně si to pamatuji, byla stříbrná. 

- McFly
- otta
Příspěvek#163 » stř 24. dub 2013, 12:56
Zdravím
Mám dotaz,chtěl bych u ALFY vyčistit zápalník a pružinku zápalníku,když ten zápalník vytáhnu tak mě vypadne i pojistka zápalníku?A když jo dám ji zase zpět?Není to moc složité?Návod k ALFYNĚ mám ale ten nákres je tak prťavej že to nevidím ani přes lupu.
Diky.
Mám dotaz,chtěl bych u ALFY vyčistit zápalník a pružinku zápalníku,když ten zápalník vytáhnu tak mě vypadne i pojistka zápalníku?A když jo dám ji zase zpět?Není to moc složité?Návod k ALFYNĚ mám ale ten nákres je tak prťavej že to nevidím ani přes lupu.

Diky.
- McFly
Příspěvek#164 » stř 24. dub 2013, 15:39
Ahoj, hele taky sem z toho měl poprvý trochu strach, ale ono to prostě špatně složit snad nejde. prvně nastrčíš blokaci, pak úderník a zasuněš ten zadní ocelovej "bazmek" když to uvidíš rozebraný bude ti jasný co a jak. Jen bacha ať ti úderník nevystřelí přes místnost 

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí