Glock19

Glock a spol.

SansLogique

Příspěvek#46 » sob 13. úno 2016, 18:03

přesně tohle pouzdro je pokud vím na některých akcích úplně zakázáno nosit a na YT najdeš spoustu videí na tohle téma. Už se pár lidí se Šerpou na opasku postřelilo. Tak jen do toho.

Sedmej

Příspěvek#47 » sob 13. úno 2016, 18:21

proto jsem psal, že ne každe pouzdro je vhodně pro všechno. ono totiž na nošení mít u pasu nezajištěnou nataženou pistoli s nábojem v komoře je taky vrchol bezpečnosti.
ale jestli je teda tohle fakt špatny, tak to kupovat nebudu, to já si zase poradit rád nechám.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#48 » sob 13. úno 2016, 18:40

Není na tom vůbec nic nebezpečného... Pistole sama od sebe nevystřelí(bavíme se o kvalitních pistolích ověřených značek)... Pokud nosíš zbraň na sebeobranu, je to naopak ten nejbezpečnější způsob-zbraň je připravena vystřelit za všech okolností, kdy můžeme tu zbraň alespoň jednou rukou správně uchopit... A pokud dělá ukazovák co má(například nemačká nějaké pojistky na Serpě) je riziko zranění sama sebe takřka nulové...
Shrnu-li tedy dnešní debatu, kvalitní kydex drží zbraň na svém místě tak jak je potřeba... Je asi nejpřiléhavější(narozdíl od pádla), takže se i nejlépe schová... Je možnost si ho upravit přímo na míru... Nemá žádné pojistky, u kterých hrozí, že v případě potřeby zapříčiní nevytažení pistole v okamžiku, kdy vytažena být má, nebo umožní ukazováku ustřelit si běhy...

Sedmej

Příspěvek#49 » sob 13. úno 2016, 20:00

no pouzdro budu reálně řešit o dost později. zbraň nataženou nosit nikdy nebudu, takže mě by asi to pouzdro s pojistkou mohlo vyhovovat, ale chápu to riziko o kterém tu píšeš.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#50 » sob 13. úno 2016, 22:08

Proč nechceš nataženou zbraň??? Pokud se ve tvém případě jedná o "nováčka", tak toto stanovisko se myslím změní ve chvíli, kdy zbraň bude požívat svůj respekt, nikoli strach... Pokud jsi již delší dobu v kole, úplně nechápu tento postoj... Pokud nosím zbraň pro obranu, chci mít možnost jí skutečně použít, pokud dojde k situaci, ke které nechceme aby došlo... Ale nenatažená zbraň je zase spousta všemožných komplikací a svinských náhod, které nakonec mohou rozhodovat o našem zdraví či životě... Prostě v 21. století pokud mám zájem se chtít co nejefektivněji bránit i v těch nejkrajnějších situacích, je nejschůdnější varianatou nabitá pistole bez pojistek a kohoutů v kydexovém pouzdře(o tréninku se nebavím)...

Sedmej

Příspěvek#51 » sob 13. úno 2016, 22:34

já už slyšel spoustu názorů zda nosit nebo nenosit nataženého Glocka.
třeba o kolik desetin sekund ty vystřelíš rychlejí, když zbraň budeš mít nataženou? viděl jsem nacvičené cekem rychlé natažení v tom pohybu při zamíření. jasný, jistě můžeš argumentovat, že ne vždy budeš mít v kritické situaci obě ruce nutné k natažení. ale pro mě možný důsledek chyby s nataženou zbraní je holt argumet, proč nenosit zbran nataženou s nábojem v komoře.
jinak co píšu jsou názory opravdu nováčka. možná až budu mít pistoli deset let, budu to vidět jinak. teď to je jak je.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#52 » sob 13. úno 2016, 22:57

Sám píšeš... Dá se natrénovat tasení s obtáhnutím rychle jak Lucky Luke, ale kdo mi zaručí, že budu mít v krizové situaci šanci to udělat??? Celé to je o tréninku, čím lépe natrénuješ co máš, tím spíš eliminuješ možnost pro chybu... A náboj v komoře+vhodné pouzdro zas eliminují ty naschvály, které nám do cesty klade život... Jak jsem psal, zbraň sama nevystřelí... Je to o hlavě a tréninku... Jako každý asi chápeme, že šance dostat se do konfliktu kde je nutné použít zbraň je 1 ku nulunulaprd... Ale kdyby k tomu došlo, tak nejhorší bouchačka co v tu chvíli můžeme mít je ta, co leží doma v sejfu a hned za ní je ta, co nám bimbá u pasu, ale není v ní náboj... Podle mého, normální tvor si nejméně ublíží s nabitou zbraní, protože k ní přistupuje s náležitým respektem... Vžít si do hlavy, že do pouzdra vkládám vlastně nenabitou, takže pohoda, je mám pocit lístek do stanice Průser...

Sedmej

Příspěvek#53 » sob 13. úno 2016, 23:06

já ti to neberu, pokud věříš, že chybu nikdy neuděláš.
jinak já se přece nebavím o nenabité zbrani v pouzdru. to, že nebudu mít pistoli nataženou neznamená, že není nabitá.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#54 » sob 13. úno 2016, 23:17

Zbraň bez náboje v komoře je pro mě nenabitá... O tom jsi psal.. A ani v komoře s vypuštěným kohoutem není výhra... Nejen, že odvalování je poměrně častá příčina náhodného výstřelu, ale ani v krizovce není možné tvrdit, že dokážeš natáhnout za každé situace i jen ten pitomej kohout...
Celá sebeobrana(a to nejen se zbraní, ale i bez ní) je o minimalizaci rizik a najití toho co možná nejúčinnějšího a nejpřímočařejšího řešení...
A za sebe ano, věřím že chybu neudělám, protože trénuji a přemýšlím... Nic není na tomto světě 100% krom smrti, ale dělám co můžu...;-)

sided
moderátor

Příspěvek#55 » pon 15. úno 2016, 10:52

čištění přesunuto, pouzdra mají také samostatná témata

Stewie

Příspěvek#56 » úte 23. úno 2016, 20:50

Melchisedech píše:Doufám, že to nebude bráno jako zakázaná reklama. Používám toto: http://sakalshop.cz/cz-detail-1196644-h ... 23-32.html.

Dnes mi přišlo. Musím říct, že ho skoro necítím (sice si na něj zatím zvykám bez zbraně - ta bude až za týden).

Stewie

Příspěvek#57 » stř 24. úno 2016, 13:50

Kurna...lidi. Museli jste ty glocky vykoupit? Ve vsech obchodech je min 2-3 tydny cekacka :-D

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk

tifik

Příspěvek#58 » stř 24. úno 2016, 13:56

Nestraš

Sedmej

Příspěvek#59 » stř 24. úno 2016, 15:14

Stewie: je pravda, že když jsem kupoval já (asi před 14ti dny), tak měli na krámě 3. Jeden jsem bral já, jeden slečna za mnou. Takže zam zůstal poslední. :-)

relaxos

Příspěvek#60 » stř 24. úno 2016, 15:25

Stewie: tak vidím že je to pravda,já jsem taky na začátku měsíce kupoval Glocka, taky jsem čekal měsíc a to mě můj prodejce řekl, že např. G19 mu nepřišli zatím vůbec jaká je poptávka.

Zpět na