Glock19
Glock a spol.
- Sedmej
Příspěvek#47 » sob 13. úno 2016, 18:21
proto jsem psal, že ne každe pouzdro je vhodně pro všechno. ono totiž na nošení mít u pasu nezajištěnou nataženou pistoli s nábojem v komoře je taky vrchol bezpečnosti.
ale jestli je teda tohle fakt špatny, tak to kupovat nebudu, to já si zase poradit rád nechám.
ale jestli je teda tohle fakt špatny, tak to kupovat nebudu, to já si zase poradit rád nechám.
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#48 » sob 13. úno 2016, 18:40
Není na tom vůbec nic nebezpečného... Pistole sama od sebe nevystřelí(bavíme se o kvalitních pistolích ověřených značek)... Pokud nosíš zbraň na sebeobranu, je to naopak ten nejbezpečnější způsob-zbraň je připravena vystřelit za všech okolností, kdy můžeme tu zbraň alespoň jednou rukou správně uchopit... A pokud dělá ukazovák co má(například nemačká nějaké pojistky na Serpě) je riziko zranění sama sebe takřka nulové...
Shrnu-li tedy dnešní debatu, kvalitní kydex drží zbraň na svém místě tak jak je potřeba... Je asi nejpřiléhavější(narozdíl od pádla), takže se i nejlépe schová... Je možnost si ho upravit přímo na míru... Nemá žádné pojistky, u kterých hrozí, že v případě potřeby zapříčiní nevytažení pistole v okamžiku, kdy vytažena být má, nebo umožní ukazováku ustřelit si běhy...
Shrnu-li tedy dnešní debatu, kvalitní kydex drží zbraň na svém místě tak jak je potřeba... Je asi nejpřiléhavější(narozdíl od pádla), takže se i nejlépe schová... Je možnost si ho upravit přímo na míru... Nemá žádné pojistky, u kterých hrozí, že v případě potřeby zapříčiní nevytažení pistole v okamžiku, kdy vytažena být má, nebo umožní ukazováku ustřelit si běhy...
- Sedmej
-
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#50 » sob 13. úno 2016, 22:08
Proč nechceš nataženou zbraň??? Pokud se ve tvém případě jedná o "nováčka", tak toto stanovisko se myslím změní ve chvíli, kdy zbraň bude požívat svůj respekt, nikoli strach... Pokud jsi již delší dobu v kole, úplně nechápu tento postoj... Pokud nosím zbraň pro obranu, chci mít možnost jí skutečně použít, pokud dojde k situaci, ke které nechceme aby došlo... Ale nenatažená zbraň je zase spousta všemožných komplikací a svinských náhod, které nakonec mohou rozhodovat o našem zdraví či životě... Prostě v 21. století pokud mám zájem se chtít co nejefektivněji bránit i v těch nejkrajnějších situacích, je nejschůdnější varianatou nabitá pistole bez pojistek a kohoutů v kydexovém pouzdře(o tréninku se nebavím)...
- Sedmej
Příspěvek#51 » sob 13. úno 2016, 22:34
já už slyšel spoustu názorů zda nosit nebo nenosit nataženého Glocka.
třeba o kolik desetin sekund ty vystřelíš rychlejí, když zbraň budeš mít nataženou? viděl jsem nacvičené cekem rychlé natažení v tom pohybu při zamíření. jasný, jistě můžeš argumentovat, že ne vždy budeš mít v kritické situaci obě ruce nutné k natažení. ale pro mě možný důsledek chyby s nataženou zbraní je holt argumet, proč nenosit zbran nataženou s nábojem v komoře.
jinak co píšu jsou názory opravdu nováčka. možná až budu mít pistoli deset let, budu to vidět jinak. teď to je jak je.
třeba o kolik desetin sekund ty vystřelíš rychlejí, když zbraň budeš mít nataženou? viděl jsem nacvičené cekem rychlé natažení v tom pohybu při zamíření. jasný, jistě můžeš argumentovat, že ne vždy budeš mít v kritické situaci obě ruce nutné k natažení. ale pro mě možný důsledek chyby s nataženou zbraní je holt argumet, proč nenosit zbran nataženou s nábojem v komoře.
jinak co píšu jsou názory opravdu nováčka. možná až budu mít pistoli deset let, budu to vidět jinak. teď to je jak je.
-
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#52 » sob 13. úno 2016, 22:57
Sám píšeš... Dá se natrénovat tasení s obtáhnutím rychle jak Lucky Luke, ale kdo mi zaručí, že budu mít v krizové situaci šanci to udělat??? Celé to je o tréninku, čím lépe natrénuješ co máš, tím spíš eliminuješ možnost pro chybu... A náboj v komoře+vhodné pouzdro zas eliminují ty naschvály, které nám do cesty klade život... Jak jsem psal, zbraň sama nevystřelí... Je to o hlavě a tréninku... Jako každý asi chápeme, že šance dostat se do konfliktu kde je nutné použít zbraň je 1 ku nulunulaprd... Ale kdyby k tomu došlo, tak nejhorší bouchačka co v tu chvíli můžeme mít je ta, co leží doma v sejfu a hned za ní je ta, co nám bimbá u pasu, ale není v ní náboj... Podle mého, normální tvor si nejméně ublíží s nabitou zbraní, protože k ní přistupuje s náležitým respektem... Vžít si do hlavy, že do pouzdra vkládám vlastně nenabitou, takže pohoda, je mám pocit lístek do stanice Průser...
-
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#54 » sob 13. úno 2016, 23:17
Zbraň bez náboje v komoře je pro mě nenabitá... O tom jsi psal.. A ani v komoře s vypuštěným kohoutem není výhra... Nejen, že odvalování je poměrně častá příčina náhodného výstřelu, ale ani v krizovce není možné tvrdit, že dokážeš natáhnout za každé situace i jen ten pitomej kohout...
Celá sebeobrana(a to nejen se zbraní, ale i bez ní) je o minimalizaci rizik a najití toho co možná nejúčinnějšího a nejpřímočařejšího řešení...
A za sebe ano, věřím že chybu neudělám, protože trénuji a přemýšlím... Nic není na tomto světě 100% krom smrti, ale dělám co můžu...
Celá sebeobrana(a to nejen se zbraní, ale i bez ní) je o minimalizaci rizik a najití toho co možná nejúčinnějšího a nejpřímočařejšího řešení...
A za sebe ano, věřím že chybu neudělám, protože trénuji a přemýšlím... Nic není na tomto světě 100% krom smrti, ale dělám co můžu...

- Stewie
Příspěvek#56 » úte 23. úno 2016, 20:50
Melchisedech píše:Doufám, že to nebude bráno jako zakázaná reklama. Používám toto: http://sakalshop.cz/cz-detail-1196644-h ... 23-32.html.
Dnes mi přišlo. Musím říct, že ho skoro necítím (sice si na něj zatím zvykám bez zbraně - ta bude až za týden).
- relaxos
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX