AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- tst
Příspěvek#1997 » ned 11. říj 2020, 17:33
Taky úplně nevidím důvod..? Ale rád si nechám vysvětlit.
edit. taky vzhledem k ceně (a s ní souvisejícími vlastnostmi logicky) u puškohledu za něco přes 9 tis, nerozumím proč za montáž nechat 200 USD (v neposlední řadě v žádném českém obchodě k prodeji není ať se dívám jak se dívám)
edit. taky vzhledem k ceně (a s ní souvisejícími vlastnostmi logicky) u puškohledu za něco přes 9 tis, nerozumím proč za montáž nechat 200 USD (v neposlední řadě v žádném českém obchodě k prodeji není ať se dívám jak se dívám)
- Kečup
Příspěvek#1998 » ned 11. říj 2020, 17:54
To když to budeš čistit to na tom necháš optiku ? je pravda že ta moje optika je skoro 65 000 Kč ale určitě bych si nerad zapatlal olejem ale asi každý čistí jinak 
Navíc já střílím závodně i IPSC a naposledy sem byl ve Švédsku na závodech takže asi i proto mám jiné prioritry než někteří a tedy i vybavení tak že se omlouvám za radu neradu

Navíc já střílím závodně i IPSC a naposledy sem byl ve Švédsku na závodech takže asi i proto mám jiné prioritry než někteří a tedy i vybavení tak že se omlouvám za radu neradu

Naposledy upravil(a) Kečup dne ned 11. říj 2020, 17:57, celkem upraveno 1 x.
- McFly
Příspěvek#1999 » ned 11. říj 2020, 17:55
Je to o preferenci. Udělat kvalitní QD montáž co drží nástřel po sejmutí a nasazení už chce skill.. Nicméně je to spíš tacticool fíčura a třeba já osobně jsem se vydal na sport cestou skeletonove montáže Aero precision a zbavil se zbytečně těžké QD American defence montáže co stala 3x tolik.. Ale prostě 150g dolů je pro mě daleko důležitější parametr.. Než rychloupínací co nikdy nepoužiju. Ale do války bych s ní nešel...
prostě cest je víc a každá je vhodná pro určitou aplikaci..
Ps: z žádné pušky si při čištění optiku fakt nesundavam..

Ps: z žádné pušky si při čištění optiku fakt nesundavam..
- Kečup
- tst
- Kečup
Příspěvek#2002 » ned 11. říj 2020, 18:14
TST - Je to můj koníček už hodně dlouho a investoval jsem do toho hodně, díky i mým dalším koníčkům sem si koupil co jsem si koupil sic za cenu dlouhého odříkání. Začínal jsme na i na optice zeiss 4x ale česem sem prostě pořád chtěl něco vic .... až sem se dostal tam kam sem se dostal a to třeba díky i klukům z Gundárk a tedy Peťovi Vaňdurovi atd.
- tst
Příspěvek#2003 » ned 11. říj 2020, 18:45
Jasný, tomu naprosto rozumím, tak jak píšeš, je jasné, že jsme někde jinde. Ještě bych měl jeden dotaz: mám na pušce teďka obyč mechanická mířidla, hodil jsem si tam kratší FF předpažbí (tuším, že bude terčem kritiky proč tak krátké, ale mám pro to své důvody), t.č. puška viz foto níže. Přemýšlím, právě ve vztahu k puškohledu, jak naložit s výše zmíněnými. Zda to sundat, jelikož bez QD svůj "nouzový" charakter použití mají omezený potenciál, napadá mě např při event. poškození puškohledu na střelnici a chce si "dostřílet" , nebo ponechat (což bych radši). Ale nevím jestli zde nebude kolize s puškohledem jak opticky, tak technicky co se na mount na pušku týče. Děkuji
https://ibb.co/bvh654d
- Kečup
Příspěvek#2004 » ned 11. říj 2020, 18:56
V tomto raději ponechám ať ti poradí někdo kdo má v tomto směru více zkušenosti, já osobně jsem je z pušky JP sundal úplmě a na V-AR jsem je nechal tak jak je tam nainstaloval pan Vosátka, sic jsem musel lehce asi 2 otočky naštelovat stranovou korekci ale na 50 i na 100 metrů jdou perfektně. a třeba zrovna na V-AR mám Vortex Razor HD GEN II-E, 1-6x24 který je i lepší oproti novější III generaci. Mířidla tak nechávám i tak originální jelikož se mi už stalo že sem svou nešikovností upustil pušku a přišel o optiku a ty mechancké jsou alespoň taková záloha.
- McFly
Příspěvek#2005 » ned 11. říj 2020, 19:13
tst píše:Jasný, tomu naprosto rozumím, tak jak píšeš, je jasné, že jsme někde jinde. Ještě bych měl jeden dotaz: mám na pušce teďka obyč mechanická mířidla, hodil jsem si tam kratší FF předpažbí (tuším, že bude terčem kritiky proč tak krátké, ale mám pro to své důvody), t.č. puška viz foto níže. Přemýšlím, právě ve vztahu k puškohledu, jak naložit s výše zmíněnými. Zda to sundat, jelikož bez QD svůj "nouzový" charakter použití mají omezený potenciál, napadá mě např při event. poškození puškohledu na střelnici a chce si "dostřílet" , nebo ponechat (což bych radši). Ale nevím jestli zde nebude kolize s puškohledem jak opticky, tak technicky co se na mount na pušku týče. Děkuji
Tak mechaniky jsou ti v tvém setupu s případnou optikou k prdu..kolidovaly by..
viz foto mojí ( kam bys je tam dal? )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- morho
- mobil-man
Příspěvek#2007 » ned 11. říj 2020, 22:03
AD Recon je skvělý, mám ho 3 roky na V-AR a perfektně drží nástřel. Prodával se i jako přebrandovaný Vortex QD.
Lze jej mít na pušce i s mechanickými mířidly, takže není problém během 5 vteřin sundat optiku a střílet přes mechaniku, pokud by byla potřeba.
Jinak rychloupínací montáž asi nejvíc oceníš při čištění, s upperem se lépe manipuluje, když na něm není optika.
Lze jej mít na pušce i s mechanickými mířidly, takže není problém během 5 vteřin sundat optiku a střílet přes mechaniku, pokud by byla potřeba.
Jinak rychloupínací montáž asi nejvíc oceníš při čištění, s upperem se lépe manipuluje, když na něm není optika.
- tst
Příspěvek#2009 » pon 12. říj 2020, 21:17
Tak nakonec jsem to vyřešil bez QD, taky proto, že rozpočet už jsem dost přečerpal, nicméně do budoucna mám v plánu. Byl jsem to dneska nastřelit na 50 m v tunelovce v Brně, byl tam hrozně ochotný borec, co mi s tím pomohl a jinak prozatím spokojenost 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí