malorážka na nošení
Krátké zbraně .22LR
- admix
- Min
- Patrik
- Min
- MarK
Příspěvek#6 » ned 19. črc 2009, 11:54
Máš ZP? Protože to bys ten zákon měl znát
a tam se o plášti nic nepíše.
Když jsem začínal se zbraněmi (a ještě předtím než jsem měl ZP), tak jsem taky plánoval Walthera P22. Rychle mě to přešlo.
Na sranda levné postřílení bezva. Na přesnou střelbu i na obranu jsou tu mnohem účelnější zbraně.
.22 na obranu chápu u miniaturních záložních revolverů. U velké zbraně je to hloupost a zbraň k tomu ani není určena.

Když jsem začínal se zbraněmi (a ještě předtím než jsem měl ZP), tak jsem taky plánoval Walthera P22. Rychle mě to přešlo.
Na sranda levné postřílení bezva. Na přesnou střelbu i na obranu jsou tu mnohem účelnější zbraně.
.22 na obranu chápu u miniaturních záložních revolverů. U velké zbraně je to hloupost a zbraň k tomu ani není určena.
- Němec
Příspěvek#7 » ned 19. črc 2009, 18:43
Na nošení je malorážková zbraň velmi diskutabilní. Já osobně sem tam v horku, když jdu ven nalehko, hodím do kapsy minirevolver v ráži .22 WMR http://www.naaminis.com/magnum.html Skoro nic neváží a je to lepší než nic 

- Zoufalec
- Němec
- jbiker
Příspěvek#11 » ned 19. črc 2009, 21:23
Tak, a teď už chybí jen argument "Když to mohl používat Mossad, tak proč ne já ..."
.
Je to na zvážení každého souha. V mém případě tedy 22LR ani náhodou. Když ti jde o cenu, kup třeba PM Makarov - za cenu jedné plastové skoro-pistole v 22LR máš dvě - krmivo je dražší, ale občasné vyprášení pavučin z hlavně tě nezrujnuje. Je to hezky placatá pistolka na nošení a nemusíš řešit, jestli má padouch v náprsní kapse zapalovač nebo placatici
. Když už tedy krátkou malorážku, tak jen na střelnici ...

Je to na zvážení každého souha. V mém případě tedy 22LR ani náhodou. Když ti jde o cenu, kup třeba PM Makarov - za cenu jedné plastové skoro-pistole v 22LR máš dvě - krmivo je dražší, ale občasné vyprášení pavučin z hlavně tě nezrujnuje. Je to hezky placatá pistolka na nošení a nemusíš řešit, jestli má padouch v náprsní kapse zapalovač nebo placatici

- MiRaS
- setrop
Příspěvek#13 » pon 20. črc 2009, 13:50
tématy malorážka a obrana a malorážka obecně se zabývají články na těchto stránkách
http://temneuzemi.webzdarma.cz/Palne_zb ... orazky.htm
ale asi jako vše z Netu, je nutné to brát jako neoficiální a s rezervou (mě tam vytáčí jeho pravopisné chyby - to už lecos vypovídá
http://temneuzemi.webzdarma.cz/Palne_zb ... orazky.htm
ale asi jako vše z Netu, je nutné to brát jako neoficiální a s rezervou (mě tam vytáčí jeho pravopisné chyby - to už lecos vypovídá

- MarK
Příspěvek#14 » pon 20. črc 2009, 14:00
Všeobecně - tvrdit, že malorážka nemá žádný účinek je hloupost. Ano, nemá takový zastavovací účinek jako .45, ale to nemá ani 9mmL či 9mmBr, přesto se používají. Žádná přesná hranice neexistuje a i ta nepřesná se v průběhu 20. století mnohokrát posunula (oběma směry). Navíc v obranné střelbě hraje velkou - možná i zásadnější - roli místo zásahu (a zda se vůbec střelec trefí).
Ovšem přijde mi zbytečné brát jako obrannou střelbu malorážku v takové velikosti, ve které jsou i výkonnější zbraně, jen kvůli ceně krmiva. U miniaturních revolverů je to na druhou stranu pochopitelné.
Mimochodem, varovný výstřel z (např.) devítky má mnohem větší šanci útočníka zastrašit než plivnutí .22LR.
Ovšem přijde mi zbytečné brát jako obrannou střelbu malorážku v takové velikosti, ve které jsou i výkonnější zbraně, jen kvůli ceně krmiva. U miniaturních revolverů je to na druhou stranu pochopitelné.
Mimochodem, varovný výstřel z (např.) devítky má mnohem větší šanci útočníka zastrašit než plivnutí .22LR.
- Min
Příspěvek#15 » pon 20. črc 2009, 15:39
Juj to je fajn rozjetá diskuse,
dekuji všem za jejich příspěvky, obecně jsem pouze chtěl vedět zda mohu v případě potřeby onu .22 na obranu použít.
Samozrejmně jí chci na střílení pro "zábavu" ale člověk nikdy neví co se kde přihodí.
mám zálusk na Walthera P22 - líbí se mi a navíc nikde nemohu za slušnej peníz sehnat kompakt CZ 75 + Kadet
dekuji všem za jejich příspěvky, obecně jsem pouze chtěl vedět zda mohu v případě potřeby onu .22 na obranu použít.
Samozrejmně jí chci na střílení pro "zábavu" ale člověk nikdy neví co se kde přihodí.
mám zálusk na Walthera P22 - líbí se mi a navíc nikde nemohu za slušnej peníz sehnat kompakt CZ 75 + Kadet
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí