Beretta 70/71

Krátké zbraně .22LR
MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#91 » ned 15. kvě 2011, 22:56

TREW: Prosím, nepoužívej v příspěvcích modrou barvu, která je vyhrazená pro moderátorské instrukce, viz bod 9 pravidel. Díky ;)

TREW

Příspěvek#92 » pon 16. kvě 2011, 08:48

Omlouvám se, úplně mi to vypadlo... :oops:

Bruno

Příspěvek#93 » pon 16. kvě 2011, 16:19

Třeba se teď ptám hloupě.Dočetl jsem se o náboji Fiocchi Maxac : Typ střely LRN 40grs., v0=350m/s.
Není to také HV ? S ohledem na rychlost střely ?

Bruno

Příspěvek#94 » pon 16. kvě 2011, 16:34

Mám ještě jeden dotaz.Nezkoušel jste někdo místo gumičky nebo " O "kroůžku" udělat to z kůže ?
Ptám se proto,jestli by kožená nevydržela déle.Mě "O"kroůžek vydržel asi 130 výstřelů.

TREW

Příspěvek#95 » pon 16. kvě 2011, 18:52

A čím střílíš? Já tam mám stále první a je jako nový? Používám Blaser a minulý týden jsem testoval po 25ks Winchester Laser a Hyper velocity dále CCI Mini mag s normální střelou a střelou s dutinkou a potom klasika Blaser. Ten"o" kroužek vypadá stále stejně, jako když jsem jej tam dal. Možná máš jen slabší pružinu. Já byl minulý týden v jedné pražské prodejně, kde měli pod sklem Beretku a snažili se mi tvrdit, že je nepoužívaná. Vůbec na to nevypadala, byla chudinka ošoupaná, ale pan "podavač" mi tvrdil, že je to od dlouholetého uložení v pouzdře... Když jsem stáhnul závěr dozadu, tak se na dotek prstu hlaveň se v rámu pěkně viklala. Některé toho mají možná dost za sebou a mohou mít utahané vratné pružiny. Mě se hlaveň v rámu po zasunutí ani nehne a jak říkám, "o" kroužek je stále jak nový.
PS: Mimo jiné, pokud ti "o" kroužek odešel, tak to znamená, že je na správném místě - tj. v místě dotyku závěru v zadní poloze a rámu - To: Tomik 83

Bruno

Příspěvek#96 » pon 16. kvě 2011, 19:42

To:Trew
Střílím Blasery.Je možné,že ten "O" kroužek mám větší,než by měl být.Při střelbě nevadí.Použil jsem kroužek z vodovodní kuželky.Je to ten kroužek co je pod ségrovkou.Mohl bych mít menší.Poškození je jenom na jednom místě.Jak jsem už napsal,zdá se mi velký.Můžeš mi prosím napsat,jaký kroužek používáš.Myslím tím do čeho se používá,abych zašel do správného krámu.V potřebách pro instalatéry atd.nic menšího nebylo.Tyčku s pružinkou jsem měl sebou.Díky za odpověď.

TREW

Příspěvek#97 » pon 16. kvě 2011, 20:28

To Bruno: kupoval jsem pytlík těsnění různých velikostí k dřezové baterii v OBI, protože neměli přesně to, které jsem měl v kapse na vzor. Když jsem koupil Berettku, tak jsem z pytlíku vybral nejvhodnější "o" kroužek asi ze čtyř velikostí, které tam byly. Fotky z mobilu i instalace jsou na straně 5. Zajdu do OBI a koupím balení těch co potřebuji k Berettě do zásoby a dám sem rozměr. Stihnu to nejdříve ve středu, neslibuji, ale určitě to tady dám, jak to koupím, stejně jsem to plánoval, v domění, že tam dlouho nevydrží. Případně pokud máš OBI v dosahu, tak ten pytlík stál asi 20 Kč a obsahuje cca 12 různých těsnění.

Tomik_83

Příspěvek#98 » pon 16. kvě 2011, 21:03

Pardon za tu mušku, samozřejmě jsem myslel hledí. Je dost možný, že ty Fiocchy už jsou HV. Někde na fóru o Walteru P22 jsem se dočetl, že by měli být na hranici mezi standarní laborací a HV,ale třeba se pletu a jsou to fakt čistokrevný HV. Ovšem chování i rána se fakt nedají srovnat s Blaserama :mrgreen:
Když je někdo používá a vyhovují mu,tak proč ne,ale subjektivně mi MAXAC přijde o dost jemnější a myslím,že i přesnější.
Ten doraz z kůže mám, taky si myslím, že by měl bejt oproti gumovejm věčnej, ale problém je v tom, že jsem ho ostřihnul trochu víc, než jsem chtěl a moc mi tam nesedí, takže dávám přednost líp střiženejm gumovejm, který jsem nadělal do zásoby. A to kožený tesněníčko, ze kterýho jsem to dělal už nemůžu doma najít, takže jedu v gumě ;)

Pokusím se sem vložit ten terč, naštěstí jsem ho našel složenej v práci. Je v něm cca 40 zásahů. Myslím, že 1. zásobník jsem pálil na 10m, a další asi tak půl na půl 15m a 25m. 1 rána mi totálně ulítla

Rovněž se pokusím vložit fotky s místek, kde dosedá závěr na rám zbraně. Nepřu se s Vámi o tom,že by snad ten "O" kroužek neměl fungovat. Jasně, on funguje a ten suvný pohyp zastaví. Ale zastaví ho jen tou kruhovou plochou, kdežto ta plocha, co má ten posuv zastavit,je daleko větší, proto preferuju ten doraz vystřiženej přesně tak, jak nám ukázal "fylipt"
Třeba to až moc technicky prožívám :| ale logicky když to ten posuv zastaví pouze v místě toho o kroužku, který je níž než ty drážky, po kterejch se to šoupe, tak na ty drážky působí vzadu klopný moment.

Jo a to o nevhodnosti používání HV mi říkal ten pán asi pouze na základě doporučení a zkušeností, nikoliv, že by to bylo někde psáno.
S6303820.JPG
IMGP3738.JPG
IMGP3739.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

TREW

Příspěvek#99 » pon 16. kvě 2011, 21:32

Tak jsem na to koukal zblízka, a když ten "o" kroužek vyndám, tak závěr do rámu ťukne. Když tam je ten "o" kroužek, tak na viditelném místě mezi rámem a závěrem zůstává malá škvíra, závěr se k rámu úplně nedostane a na gumě je vidět, že je namáhaná tlakem. I v rukou je cítit, že to neklepne, ale sedne si to do měkkýho. Určitě by bylo lepší, kdyby se to dotýkalo komplet celou plochou, s tím nelze nesouhlasit :wink: Kdyby ten kroužek měl ještě takový "nástavec" nahoru, bylo by to ideální :)

Bruno

Příspěvek#100 » pon 16. kvě 2011, 21:57

Chlapi dik za odpovědi.

Tomik_83

Příspěvek#101 » pon 16. kvě 2011, 22:56

Malé upřesnění: z wikipedie jsem okopíroval takové hezky laické (akorát pro mě) rozdělení laborací pro 22lr:

subsonické (podzvukové) - s rychlostí menší než je rychlost zvuku.
standardní - cca 350m/s
high-velocity (HV)(vysokorychlostní) - mají větší úsťovou rychlost a tím pádem i větší energii a působí větší zpětný ráz. Jejich střela je často o trochu lehčí než u standardního typu. Je vhodné tuto variantu používat pouze u zbraní, které jsou k tomu určené, jinak se snižuje její životnost. Často se tato varianta používá pro nošení zbraně k účelům sebeobrany, ale k cvičným střelbám se používá standardní munice.
high-velocity (nebo také ultra-velocity) - viz předchozí, ale více. 425-550m/s.

jestli se tomu dá věřit, tak by ty maxac byli opravdu hranice standart a HV

z webu SaB jsem se dozvěděl toto: SaB Standard a Club.....325 m/s
SaB HV.........395 m/s
hodně zdaru :thumbup:

Bruno

Příspěvek#102 » pon 16. kvě 2011, 23:29

Chci se zeptat,co hlaveň? Čistíte jí po každé střelbě? Nebo jak se píše u malorážek,že se nečistí,a když tak třeba až po tisíci výstřelech,nebo po jednom roce.

Bruno

Příspěvek#103 » pon 16. kvě 2011, 23:31

Tomik_83 píše:Malé upřesnění: z wikipedie jsem okopíroval takové hezky laické (akorát pro mě) rozdělení laborací pro 22lr:

subsonické (podzvukové) - s rychlostí menší než je rychlost zvuku.
standardní - cca 350m/s
high-velocity (HV)(vysokorychlostní) - mají větší úsťovou rychlost a tím pádem i větší energii a působí větší zpětný ráz. Jejich střela je často o trochu lehčí než u standardního typu. Je vhodné tuto variantu používat pouze u zbraní, které jsou k tomu určené, jinak se snižuje její životnost. Často se tato varianta používá pro nošení zbraně k účelům sebeobrany, ale k cvičným střelbám se používá standardní munice.
high-velocity (nebo také ultra-velocity) - viz předchozí, ale více. 425-550m/s.

jestli se tomu dá věřit, tak by ty maxac byli opravdu hranice standart a HV

z webu SaB jsem se dozvěděl toto: SaB Standard a Club.....325 m/s
SaB HV.........395 m/s
hodně zdaru :thumbup:

Bezva.Zcela vyčerpávající.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#104 » úte 17. kvě 2011, 16:16

Jen si myslím, že ty úsťové rychlosti nejde pro Berettu 70 brát za platné a že spíš platí pro dlouhé hlavně ;) . Jestli to bude odpovídat alepoň poměrově si ale netroufám tipovat.

TREW

Příspěvek#105 » úte 17. kvě 2011, 16:53

To Johnyjack: určitě je to na dlouhé hlavně. Když se podíváš na tabulku nábojů Blazer na straně 5 nebo v odkazech, tak jsou tam tychlosti na ústí hlavně, v 50 a 100 yardech a vedle toho sloupeček na krátkou (jednoruční) zbraň s nižší rychlostí.

To Bruno: stejně jako u ostatních zbraní, po dostřílení stříknu do hlavně přes stažený závěr WD 40 nebo Konkor, nechám chvíli odkapat a protáhnu dvakrát Boresnake. Doma plstěným vytěrákem vrstvičku oleje (když si vzpomenu :D ) . Jednou za čas to vezmu doma komplet, takže Berettku zatím jednou, protože ji mám chvíli.

Zpět na