Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#181 » sob 19. říj 2013, 18:46
Mobster píše:jinda voyer píše:Jiná věc je samozřejmě případ jídla (shnilé maso, prošlé potraviny či solené cestářskou solí z Polska) nebo pančované kořalky...
To je úplně totéž. Jakej rozdíl v tom, když tě zabije botulotoxin anebo případně methanol nebo explodující zbraň?
To není úplně totéž. Podstatný rozdíl je v pravděpodobnosti, že k úmrtí výše uvedenými způsoby dojde...a ten rozdíl právě odlišuje jídlo či pití od střeliva v tom, do jaké míry by se měl stát starat o svoje občany.
- McFly
Příspěvek#182 » sob 19. říj 2013, 19:42
Monster: hlavně sem pls netahej spolehlivost přebíjených. Vyrobil a vystřílel jsem už tisíce svých prebijenek a bez jakékoliv závady.. Prebijene střelivo umí byt daleko kvalitnější než tovární. Prebijenky Ares či Alsa jsou naprosto v klidu. Jediná odlisnost v technologii výroby je použití již vystřelené nábojnice, která nevykazuje prumerne ani po 35 přebitích žádné zásadní změny.. A to je z reálného výzkumu
A kecy o přebíjeném střelivu jsou kecy typu jedna paní povídala..Ale to jsem OT.

- Gash
- McFly
Příspěvek#184 » sob 23. lis 2013, 07:43
Tak jedna čerstvá, jelikož jsem nové LIMITY používal k delaboraci, tak jsem měl tu čest vidět náboj i z jiné perspektivy. Kupoval jsem LIMITy nepřebíjené (nové) se střelou 124 grainu CuZn 30. Delaboroval jsem celkem cca 3 krabičky po 50-to kusech. Docela mne překvapilo, že jsem narazil na dva různé typy prachu v jedné krabičce (destičkový a sferický).
Horší ale je, že ani jeden náboj nesplňoval max. OAL (délku) stanovenou normou CIP (29,69 mm (1.169")) ale měly 29,85 -29,95mm. Kupříkladu do mé ALFA Custom LIMITED prostě nejdou, protože kombinace jejich "baculaté" střely a takového dlouhého OAL se mi do komory nevejde.
Jinak přikládám foto...
Horší ale je, že ani jeden náboj nesplňoval max. OAL (délku) stanovenou normou CIP (29,69 mm (1.169")) ale měly 29,85 -29,95mm. Kupříkladu do mé ALFA Custom LIMITED prostě nejdou, protože kombinace jejich "baculaté" střely a takového dlouhého OAL se mi do komory nevejde.
Jinak přikládám foto...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Prcek
Příspěvek#185 » ned 24. lis 2013, 18:48
Už jsem o těchto nábojích kdysi psal a strhla se zajímavá diskuze. Jak teď Lugery zdražují, mrknul jsem po cenách na internetu a hle, Limity cenou vedou
Nooo, ale pak člověk projde čerstvější informace na různých fórech a hle, situace s kvalitou je stále stejná. Řešení? Prostě to chlapi nekupujme, cena není vše, že
Sám jsem kdysi opakovaně výrobce kontaktoval, měl snahu to řešit, nepřišel ani řádek. V Sellieru kdysi na problémy s ocel.nábojnicemi reagovali hned, nabídli grátis krabku jiné šarže k vyzkoušení...

- danielsem
Příspěvek#187 » stř 27. lis 2013, 12:11
Zbraň Glock 19 G4. Náboje: Limit 9mm přebíjenky CuZn10 (3,3,-Kč/ks). Vystříleno přes 4 500ks.
Názor: Donedávna vcelku pozitivní. Několik kusů ze sta mělo slabší ránu oproti zbytku, ale Glock většinou nábojnici vyhodil a přebil. Jednou za cca 300 ran se sekla nábojnice ve vyhazovacím okénku a pouze jednou z celkového počtu došlo k odpálení až napodruhé. To jsem za tu cenu schopný akceptovat.
Před měsícem jsem však narazil na novější várku (ozkoušeno cca 300ks), kdy cca 5 ran ze 100 je tak slabých, že buď se sekne nábojnice v okénku nebo vůbec nedojde k jejímu vyhození (nábojnice zůstane v komoře). To už je celkem otrava jelikož si člověk není jistý, jestli se nesekla střela v hlavni a radši provádím optickou kontrolu, což zdržuje.
Zatím jsem nenarazil na kus bez prachu, kdy by došlo k seknutí střely v hlavni. Jelikož mi ještě asi 1500ks těch novějších zbývá, tak uvidím dále. Pokud se chybovost vrátí na původní hodnoty, tak to jsem za ty prachy ochotný akceptovat. Pokud však bude tato sestupná tendence pokračovat, zkusím AlsaPro.
Další poznatky: Teď v zimě (brzy šero) limity hezky plamení z hlavně, více než pamatuji z minulé zimy. Asi tak každá sedmá udělá stylový efekt. Jinak nadstandardně znečisťují zbraň, po 300 výstřelech (3 návštěvy střelnice) ji radši čistím, protože je závěr vevnitř úplně černý, že je mi jí líto. Ještě provádím u každého náboje optickou kontrolu a očištění náboje hadrem (hodně zběžně). Zatím jsem sice narazil pouze na 1ks s pomačkanou nábojnicí, ale vyřešil jsem tak problém, kdy u mě došlo po prvních cca 300 ks k poškrábání vnitřku hlavně (mám tam 4 malé vrýpky hned za komorou). Ale to asi nemůžu klást za vinu limitům, jelikož tenkrát jsem tak nedbal na čistotu střely před vložením náboje do zásobníku a mohl jsem si tam zanést nečistotu (zrnko písku) i sám. Jinak hadr, kterým čistím náboje před použitím, je po 200ks černý.
Názor: Donedávna vcelku pozitivní. Několik kusů ze sta mělo slabší ránu oproti zbytku, ale Glock většinou nábojnici vyhodil a přebil. Jednou za cca 300 ran se sekla nábojnice ve vyhazovacím okénku a pouze jednou z celkového počtu došlo k odpálení až napodruhé. To jsem za tu cenu schopný akceptovat.
Před měsícem jsem však narazil na novější várku (ozkoušeno cca 300ks), kdy cca 5 ran ze 100 je tak slabých, že buď se sekne nábojnice v okénku nebo vůbec nedojde k jejímu vyhození (nábojnice zůstane v komoře). To už je celkem otrava jelikož si člověk není jistý, jestli se nesekla střela v hlavni a radši provádím optickou kontrolu, což zdržuje.
Zatím jsem nenarazil na kus bez prachu, kdy by došlo k seknutí střely v hlavni. Jelikož mi ještě asi 1500ks těch novějších zbývá, tak uvidím dále. Pokud se chybovost vrátí na původní hodnoty, tak to jsem za ty prachy ochotný akceptovat. Pokud však bude tato sestupná tendence pokračovat, zkusím AlsaPro.
Další poznatky: Teď v zimě (brzy šero) limity hezky plamení z hlavně, více než pamatuji z minulé zimy. Asi tak každá sedmá udělá stylový efekt. Jinak nadstandardně znečisťují zbraň, po 300 výstřelech (3 návštěvy střelnice) ji radši čistím, protože je závěr vevnitř úplně černý, že je mi jí líto. Ještě provádím u každého náboje optickou kontrolu a očištění náboje hadrem (hodně zběžně). Zatím jsem sice narazil pouze na 1ks s pomačkanou nábojnicí, ale vyřešil jsem tak problém, kdy u mě došlo po prvních cca 300 ks k poškrábání vnitřku hlavně (mám tam 4 malé vrýpky hned za komorou). Ale to asi nemůžu klást za vinu limitům, jelikož tenkrát jsem tak nedbal na čistotu střely před vložením náboje do zásobníku a mohl jsem si tam zanést nečistotu (zrnko písku) i sám. Jinak hadr, kterým čistím náboje před použitím, je po 200ks černý.
- Bohuliby
Příspěvek#188 » čtv 28. lis 2013, 00:40
Je jasné, že v dnešní době ekonomické, se ale alespoň většina střelců soustředí na levné střelivo. Názory typů, přebíjím si sám neberu ! Pokud jsem trvale zaměstnaný a na střelnici chodím sporadicky a nemám čas, tak tyto úvahy jsou alespoň u mě k ničemu ! Nebudu si přeci kupovat komponenty na přebíjení. Sám kupuji AP, dnes je cena v Praze 3,90 Kč. Nemám problém, ale Limity se dají sehnat za 3,30 Kč. Názory střelců s kterými mluvím na střelnici, že se Limity zlepšily, nemůžu posoudit, zatím je nestřílím. Rozhodně ať střílím cokoliv, vždy mám s sebou kartáček a vždy po problematické ráně hlaveň protáhnu, již se mně to vyplatilo. A to i u nepřebíjených.
Pouze můj názor !
Pouze můj názor !
- McFly
Příspěvek#189 » čtv 28. lis 2013, 06:22
Teď odpovím na předchozí OT. Jsem trvale zaměstnaný, přebytkem času netrpím. A přesto přebíjím
pravdu vsak mas v tom ze to jako odpověď na některá témata nemá smysl.
A druhak co je na Limitech fajn je skutečnost, ze mi nešly diky rozměrům překračující zavaznou normu CIP ani do zbraně
. Vlastně mě překvapilo jak je to každýmu jedno.

A druhak co je na Limitech fajn je skutečnost, ze mi nešly diky rozměrům překračující zavaznou normu CIP ani do zbraně

-
jjoozziinn - Příspěvky: 174
- jjoozziinn
Příspěvek#191 » čtv 28. lis 2013, 11:33
Tak teť jsem změřil pár nábojů: Limity od 29,29 až po 29,53 nejvíce okolo 29,43.
Alsa Pro stejné rozmezí akorát více 29,5. Tovární SB stejné jako ostatní a Geco od 28,9 po 29,32 nejvíce 29,23. Od každého asi 20 ks.Soudruzi z Limitu někde s tou délkou udělali chybu. Jaký má rozměr 9x21? našel jsem 28,47 ,ale to se mi nějak nezdá.
Alsa Pro stejné rozmezí akorát více 29,5. Tovární SB stejné jako ostatní a Geco od 28,9 po 29,32 nejvíce 29,23. Od každého asi 20 ks.Soudruzi z Limitu někde s tou délkou udělali chybu. Jaký má rozměr 9x21? našel jsem 28,47 ,ale to se mi nějak nezdá.
- Hilly
Příspěvek#192 » čtv 2. led 2014, 11:35
Hoši abychom furt nenadávali na LIMIT tak teď mám taky menší problémy s AlsaPRO. S nynější koupenou várkou je v balíčku cca 20 ks ze 100 ks nábojů těsnějších a v komoře se "KOUSNOU" a zbraň nepřebije další náboj. Nejdříve jsem si myslel že je to díky jemnému písku na střelnici, ale bohužel ne.
Na nábojinici je třeba desetinová (někdy i větší) boule, která náboj udělá šišatým a tím se náboj v komoře kousne. Schválně jsem rozdělal cca 4-5 balíčků a každý náboj dal do komory vyndané hlavně. No a výsledek cca 20 ks nábojů se seklo.
EJHLE náboje Alsa PRO taky nejsou DOKONALÉ
jak jsem si myslel
Na nábojinici je třeba desetinová (někdy i větší) boule, která náboj udělá šišatým a tím se náboj v komoře kousne. Schválně jsem rozdělal cca 4-5 balíčků a každý náboj dal do komory vyndané hlavně. No a výsledek cca 20 ks nábojů se seklo.
EJHLE náboje Alsa PRO taky nejsou DOKONALÉ

- jani.gogo
- ianraider
Příspěvek#194 » čtv 2. led 2014, 22:47
Nevím,jak přebíjíte kolegové střelci, ale pokud si dobře vzpomínám,tak za posledních zhruba 30.tis mnou přebité náboje jsem měl zhruba 2-3 selhače (špatná zápalka ). To považuji za velmi solidní stav. Po dobu používání továrních SB jsem měl daleko větší procenta selhačů 

- Bohuliby
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX