Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#196 » pát 3. led 2014, 00:11

Alsa pro nebyli špatný ale teď si taky sám přebíjím je to levnější a vím že to mám pod kontrolou protože zmetky nedělám.

pajapety

Příspěvek#197 » pát 3. led 2014, 10:26

Má zkušenost - zbraň CZ75 compact z roku 94 - tuhle zbraň jsem kupoval za pár peněz s myšlenkou, že do ní budu cpát to nejlevnější střelivo, jaký běžně seženu. Přebíjenky Limit za 3,60,- od Brymové balené v pytlíku po 100ks. Za poslední dva měsíce vystříleno cca 450ks a absolutně bez problémů. Ale 23. 12. jsem si koupil fungl nový Glock 26 gen4. Hned v pátek 27. 12. jsem ho vzal na střelnici. Po cca 50ti továrních Magtech a SB jsem tam naládoval zmíněné Limity. První rána v pohodě, druhý náboj šel pravděpodobně huř do komory a závěr se nejspíš úplně nedorazil do uzamykací polohy. Toho jsem si ale nevšiml a zmáčkl spoušť. Úderník cvaknul, současně s tím trochu popojel závěr a dorazil dopředu do krajní polohy. Rána ale nevyšla. Neodpálený náboj s lehce nacvaklou zápalkou mimo střed zůstal zaseklý v komoře a závěr nešel přetáhnout dozadu. Naštěstí tam byl správce střelnice, který mi ten náboj během chvilky vyklepal z komory ven. Nadával u toho, že už jsem ten den třetí, komu se tohle stalo a prý všichni měli nějaké přebíjenky. Další Limity jsem do glocka už necpal. Když jsem pak přišel domů, vyndal jsem z glocka hlaveň a zkusil jsem tenhle náboj vložit do komory. Šel tam celkem ztuha. Pak jsem vydal hlaveň z mojí 75 a tam zajel jak po másle. Předpokládám, že bych ho z té 75 i v pohodě odpálil.

Z glocka jsem pak mimo jiné vystřelil ještě cca 150 nepřebíjených Limitů (baleny v krabičce po 50ks, u Brymové za cca 4,25Kč/ks) a cca 100 Limit IPSC (baleny v krabičce po 50ks, u Brymové za cca 4,50Kč/ks). Všechny byly úplně v pohodě. Co si o těhle nepřebíjených od Limitu myslíte vy?

mobil-man

Příspěvek#198 » pát 3. led 2014, 12:57

Glock ma trochu těsnější komoru, to se ví. Tuším, že jednou měl problémy s trošku "těsnější" várkou alsa pro (hromadná objednávka glockařů, takže se na to rychle přišlo).

ianraider

Příspěvek#199 » pát 3. led 2014, 15:11

mobil-man s Glockem jsem střílel pár let,od 45acp, 40sw a skončil jem na 17. Pokud vím,tak zrovna Glock nemá těsnou komoru jak píšeš,spíše naopak je volnější. Proto take Glock sežere téměř vše.

pajapety

Příspěvek#200 » pát 3. led 2014, 15:23

To s tou těsnější komorou mne překvapilo. O zbraně Glock jsem se nikdy moc nezajímal a jediné co jsem měl v podvědomí bylo, že:

1) glock je spolehlivá zbraň, o které spousta lidí v mém okolí tvrdí, že sežere všechno
2) glock mi připadá až neuvěřitelně hnusný, proto jsem se o něj nikdy nezajímal... ale okolnosti mne teď donutily :)

ianraider

Příspěvek#201 » sob 4. led 2014, 02:55

To, že je Glock spolehlivý vypovídá především i to, že je ve výzbroji většiny armád a policejních složek vyspělých zemí Světa. pajapetyho hodnocení ještě rozšířím o třetí bod - Glock je navíc blbu :lol: vzdorný

kasrman

Příspěvek#202 » sob 4. led 2014, 13:46

zdravím.tak sem byl včera na střelnici.koupil jsem si limity.zasekávala se zbran a nevyhazovala nábojnice.skoro každý 3 náboj.majitel donesl další zbraně a dělalo to pořád.už je nechci ani zadarmo.střílím z dutyny

pajapety

Příspěvek#203 » sob 4. led 2014, 15:27

Jako ze vystrelena hlizna zustavala zasekla v komore? Nebo jak zbran nevyhazovala? A jaky limity jsi strilel? Prebijenky?

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#204 » sob 4. led 2014, 17:10

Když se podíváte na mé předchozí zjištění (cca o 1-2 stranky zpet) co se délky týče tak pochopíte proč..

Infidel

Příspěvek#205 » sob 4. led 2014, 22:04

za posledniho ctvrt roku jsem vystrilel 2000ks Limitu a nemel jsem takove problemy jako vyse. Neni to sice nejaka extra kvalita, ale zase az takova hruza ne. Cca ma 100-200 ks mam jedno nepretazeni zaveru, pravdepodobne diky slabe prachove navazce. napriklad dnes 200ks a uplne bez zavady. Zbran: PPQ

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#206 » ned 5. led 2014, 06:54

Možná by bylo dobré se shodnout na faktu, že co várka, či jak hovoří mé fotograficky a měřením doložené zkušnosti - to originál, to je fajn u umění, ale ne u nábojů :)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#207 » ned 5. led 2014, 12:55

Ale umění to je vytvořit každou várkou jinou :lol:

Hilly

Příspěvek#208 » pát 10. led 2014, 13:24

Tak teď ve středu na střelnici cca 250 ks nábojů Alsa PRO a bez jediného selhače či problém s přebitím díky kouslému náboji v komoře. Snad je to co várka to unikátní várka :D

ryucz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#209 » úte 14. led 2014, 10:09

Zdravím, z limitu jsem měl přebíjenky, asi 50ks a selhač nebyl žádný, jen asi 3 nábojnice se hryzly v okénku. Všiml jsem si ale výrazných rozdílů ve zpětném rázu.

Dnes mi kolega donesl po známosti koupené LZ ze starších zásob a už při sypání do krabičky jsem si toho všiml:
2014-01-14 09.56.33.jpg

Střela je z vrchu trochu zploštělá. Ze dvouset kusů to byl jeden, tak uvidím co to udělá na střelnici.

Co může takový rozdíl v OAL způsobit?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

donovanstangiano

Příspěvek#210 » úte 14. led 2014, 10:14

To už je poměrně velký rozdíl. Sice nevím jak ta střela vypadá (zda například není kratší), ale já osobně bych se to bál vystřelit. 3 - 4 mm způsobí celkem velký nárůst tlaků. Co je to za výrobce LZ ??

Zpět na