Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz
-
imperator_cz - Příspěvky: 48
- imperator_cz
Příspěvek#286 » čtv 13. lis 2014, 09:22
Za poslední měsíc jsem vystřílel 4 balení Limitů (400ks) z G19.
Nemám moc srovnání s jiným střelivem, ale zdálo se mi že jiskry v šeru střelnice také vidím.
Měl jsem jeden zásek u kterého si vůbec nedovedu vysvětlit jak k němu došlo. Při rychlých dvojvýstřelech pistole přebila, ale závěr se zcela nedovřel.( Už si fakt nemapatuji jestli šlo zmáčknout spoušt(
Rukou nešel závěr ani na jednu stranu, takže jsem chytil levou rukou zbraň za závěr, hlaveň k zemi a úderem malíkovou hranou silné ruky do pažby jsem problém vyřešil. Na nábojnici i na střele je taková rýha - jakoby od hrotu vyhazovače.
Nemám moc srovnání s jiným střelivem, ale zdálo se mi že jiskry v šeru střelnice také vidím.
Měl jsem jeden zásek u kterého si vůbec nedovedu vysvětlit jak k němu došlo. Při rychlých dvojvýstřelech pistole přebila, ale závěr se zcela nedovřel.( Už si fakt nemapatuji jestli šlo zmáčknout spoušt(
Rukou nešel závěr ani na jednu stranu, takže jsem chytil levou rukou zbraň za závěr, hlaveň k zemi a úderem malíkovou hranou silné ruky do pažby jsem problém vyřešil. Na nábojnici i na střele je taková rýha - jakoby od hrotu vyhazovače.
- mikymoto
Příspěvek#287 » čtv 13. lis 2014, 10:00
maravysta píše:Během posledních 3-4 měsíců jsem z pistole GP K100 vystřílel přes 700 nábojů LIMIT bez jediné komplikace. Tak v čem je problém?
Nic ve zlým, ale hodnotit vliv na stav zbraně po 700 výstřelech je jako po ujetí 9000 km v novým autě tvrdit, že je to "držák".
Jako relevantní bych bral zkušenosti po alespoň 10-15 tisících vystřelených Limitů. Navíc je třeba rozlišovat i jaké Limity.
CuZn 10 - olověné jádro, plášť bimetal (ocel potažená tombakem)
CuZn 30 - olověné jádro, plášť tombak
Zatím všechny pytlíkované (po 100 ks) přebíjenky Limit co jsem viděl měly právě střely CuZn 10. Střely CuZn 30 mají pouze krabičkované (50 ks), které ale nestojí 3,50 Kč/ks. Pokud by nějaký dobrovolník udělal dlouhodobý test užívání bimetaláků s kontrolními měřeními opotřebení vývrtu, tak to si tu velice rádi všichni přečteme.
- Hilly
Příspěvek#288 » úte 16. pro 2014, 13:15
imperator_cz píše:Za poslední měsíc jsem vystřílel 4 balení Limitů (400ks) z G19.
Tak problém s tím že nešel otevřít závěr se mě stal i u AlsaPRO takže klíídek

- Hilly
- Prcek
Příspěvek#292 » čtv 25. pro 2014, 21:47
Před cca 4 lety jsem Limity zkusil a děs. Vypadalo to, že co kus, to jiná navážka prachu, jiný parametry, jiné chování. Dokonce jsem tu myslím na tohle téma načal vlákno. Letos na jaře jsem je na doporučení zkusil znovu, ty přebíjený v zataveným plast.obalu, zatím jich z K100 vylítlo asi 1500 a bez jediné závady, bez jediného problému nebo nezvyklého chování. Doplním, že nestřílím žádnou mířenku, takže za tuhle cenu neřeším, jestli to v terči udělá cm tam nebo jinam 

- mikymoto
Příspěvek#293 » čtv 25. pro 2014, 22:31
Minulý víkend kolega ve vedlejším boxu střílel ze svého kompaktu a z jeho boxu lítaly blesky jak v poslední bitvě dobra proti zlu. Za bílého denního světla jsem u některých výstřelů registroval zášlehy, nebo jiskry - fakt netuším.
Po střelbách přiznal, že střílel přebíjené 9mm luger se střelami LIMIT. A nebyl si úplně jistý, že je příště zkusí znovu
Po střelbách přiznal, že střílel přebíjené 9mm luger se střelami LIMIT. A nebyl si úplně jistý, že je příště zkusí znovu

- hanlukas
Příspěvek#294 » sob 27. pro 2014, 15:51
Minulý týden jsem na střelnici také vyzkoušel LIMITy (plastový pytlík, 100 ks) a musím potvrdit, že z toho blesky skutečně lítaly. Na druhou stranu, spolehlivost 100 procent. Měl bych na vás několik otázek:
1. jak se liší skladba tohoto náboje oproti továrnímu SB (např. FMJ 115; 7,50)?
2. hodně se mluví o přesnosti střelby. Co to znamená? milimetry, centimetry?
3. Psalo se zde, že některé střely magnetizují a některé ne, co to znamená?
4. jak je to s tímto střelivem a opotřebením hlavně, píše se zde, že LIMITy ničí hlaveň, je tomu skutečně tak?
1. jak se liší skladba tohoto náboje oproti továrnímu SB (např. FMJ 115; 7,50)?
2. hodně se mluví o přesnosti střelby. Co to znamená? milimetry, centimetry?
3. Psalo se zde, že některé střely magnetizují a některé ne, co to znamená?
4. jak je to s tímto střelivem a opotřebením hlavně, píše se zde, že LIMITy ničí hlaveň, je tomu skutečně tak?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí