Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz
- Mobster
Příspěvek#151 » pát 18. říj 2013, 19:24
Hlavně, že když trefím nějakýho gaunera střelou s dutinkou apod., tak mám průser jak mraky, protože jsem mu způsobil větší bebí. Úplně mě až dojímá, jak zákon myslí na zdraví kdejakýho lumpa. Jenom ještě kdyby mysleli taky na střelce. Já například, když jdu na střelnici, tak, mimo jiné, očekávám, že se vrátím domů živý a zdravý. Nevím, na kolik budu v pohodě, když mi v ruce exploduje zbraň kvůli vadnýmu náboji.
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#152 » pát 18. říj 2013, 20:01
Já se nechci limitů zastávat, jen jsem sdělil svoji vlastní zkušenost. A ta nikdy nebyla špatná, když pominu víc špinavou zbraň. Tím ale netvrdím, že se jedná o nějak extra kvalitní náboje. Jen se mi zdá, že to strašně moc zveličujete, jako kdyby většině střelcům už explodovala zbraň s tímto střelivem. A pokud někdo trne strachy při každým výstřelu, že by mu mohla uvíznout střela v hlavni nebo ještě hůř, explodovat zbraň, nejspíš by si měl najít jinýho koníčka. A nebo limity prostě nestřílejte, vždyť devítka má snad nejširší sortiment střeliva.
- Bohuliby
Příspěvek#154 » pát 18. říj 2013, 22:06
Já je také nestřílím, ale už se tady o tom dost psalo, že ta kvalita Limitů se rapidně zlepšila. Ovšem udělat si dobrou pověst bude trvat možná dlouhé roky. Možná je to dobré proto, aby byli všichni obezřetní, při každé střelbě, mně zůstala v hlavni jednou střela z Geca a taky už na tu značku pohlížím trochu z patra. Stát se to opravdu může a určitě se taky zase někdy stane, proto buďme znalí a bdělí.
- Mobster
Příspěvek#155 » pát 18. říj 2013, 22:18
fejfarz píše:No já jsem psal že z toho nemám dobrý pocit kdybych je střílel tak je nekupuju a vyřešeno.
Já nevím, ale je to to samý, jako s potravinama. Když někde budou v obchodě zdravotně závadné věci, tak to taky nelze tolerovat a radit lidem, aby to nekupovali. Stejně tak, podle mě, nemá v obchodech co dělat nebezpečné střelivo.
- fejfarz
- Mobster
Příspěvek#157 » sob 19. říj 2013, 08:32
Aha, a co mám dělat do doby než výrobci dojde, že mu tyhle sajrajty kupovat nebudu a než se rozhodne sem dodávat něco lepšího? To se mám do tý doby živit fotosyntézou?
Nehledě na to, že jeden člověk to asi těžko ovlivní. No, ale zpátky k tématu - jak jsem psal, přece není možný tolerovat prodej vyloženě závadného zboží (to se týká obecně veškerého zboží, nejen nábojů) a radit zákazníkům, aby to nekupovali (obzvlášť pokud tam hrozí nějaká újma na zdraví)!

- reddog
Příspěvek#158 » sob 19. říj 2013, 09:33
Mobster:
To by jsi se ale divil, co dokaze zmenit jeden klient
. A pokud te nekdo nuti nakupovat to, co sam nechces, pak je neco strukturalne spatne 
K tem limitum. Co ja vim, tak jisty instruktor z Brna toho uz na svych kurzech vystrilel mraky. Z ruznych zbrani, ruznym stylem, v ruznou rocni dobu. Nakupuje je stale. Staci ?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
To by jsi se ale divil, co dokaze zmenit jeden klient

K tem limitum. Co ja vim, tak jisty instruktor z Brna toho uz na svych kurzech vystrilel mraky. Z ruznych zbrani, ruznym stylem, v ruznou rocni dobu. Nakupuje je stale. Staci ?
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
jinda voyer - Příspěvky: 418
- jinda voyer
Příspěvek#159 » sob 19. říj 2013, 10:31
Mobster píše:přece není možný tolerovat prodej vyloženě závadného zboží (to se týká obecně veškerého zboží, nejen nábojů) a radit zákazníkům, aby to nekupovali (obzvlášť pokud tam hrozí nějaká újma na zdraví)!
No a jak to chceš řešit? Zase další zákony, zákazy, vyšší daně? Má se opět starat stát? Já jako zastánce minimální role státu v životě občana se domnívám, že tohle nemá řešit stát. Informace o tom střelivu jsou tady jasně dané ze zkušeností mnoha lidí a je na každém jedinci, aby si rozhodl o tom, zda mu těch pár ušetřených desítek haléřů stojí za riziko, že dojde k tomu, k čemu v několika případech došlo. Předpokládám, že kdo má ZP, má taky občanku a je tudíž svéprávný

Jiná věc je samozřejmě případ jídla (shnilé maso, prošlé potraviny či solené cestářskou solí z Polska)
nebo pančované kořalky...tam je role státu nezastupitelná, nicméně kontrolní mechanizmy a legislativa nastavené v současnosti zcela postačují, pokud se budou provádět důsledně (to znamená, že kontrolní orgány při nálezu shnilého masa nedají pokutu pár tisíc, ale plnou palbu v řádu milionu nebo i více - oblíbený argument je, že pokuta nemá být likvidační je pokrytecký, protože pokud je provozovatel takovej dobytek, nic jinýho než zlikvidovat si prostě nezaslouží; a pokud se to udělá párkrát, zbývající si to rozmyslí...zkrátka na někoho nezabírá nic jiného než násilí či když se mu šáhne na prachy). Ovšem zase, jako v případě metanolové aféry je potřeba, aby občan také používal to, co má na krku a nechlastal kořalku pochybného původu v momentě, kdy ve všech novinách a televizích naskakují počty mrtvejch jak při teroristickém útoku...no a pokud toho schopni nejsou, tak zbavit svéprávnosti a určit poručníka...ale to už jsem těžce OT.
- McFly
Příspěvek#160 » sob 19. říj 2013, 10:33
Tak se nehádejte
. Někdo měl selhač v každý druhý krabičce, někomu se sekla střela v laufu, někomu to lauf roztrhalo a někdo jich vystřílel "mraky" a nic. No a? Tomu se říká zkušenosti, tohle vlákno se nejmenuje "špatné zkušenosti...."
Nikdo přeci nikoho nenutí kupovat Limity, pokud s nima má špatné zkušenosti. Já je koupil cca 3x pokaždý mne zklamaly a není nic co by mne donutilo s nima střílet, a to ani finanční situace.
A mezi náma, dokud se bude jen kritizovat po netu a ty opravdu vážný seky se nebudou LIMITU otloukat v reklamacích o hlavu tak proč by něco měnili?

Nikdo přeci nikoho nenutí kupovat Limity, pokud s nima má špatné zkušenosti. Já je koupil cca 3x pokaždý mne zklamaly a není nic co by mne donutilo s nima střílet, a to ani finanční situace.
A mezi náma, dokud se bude jen kritizovat po netu a ty opravdu vážný seky se nebudou LIMITU otloukat v reklamacích o hlavu tak proč by něco měnili?
- Mobster
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#162 » sob 19. říj 2013, 14:13
Mě jen udivuje, že dřív bylo toto střelivo tady v diskuzích jen nespolehlivý a nepřesný. A ačkoliv spoustu lidí začalo říkat, že kvalita limitů šla nahoru, tak najednou tady někdo říká jak je to životu nebezpečný, a že by se to mělo zakázat. Ano je to životu nebezpečný, ale jen pokud stojíš na opačným konci hlavně.
A ještě bych se zeptal zde největšího odborníka přes střelivo Mobstera, kolik jsi ty osobně limitů vystřílel? Já nemám rád, když někdo něco kritizuje aniž by měl vlastní zkušenost.
A ještě bych se zeptal zde největšího odborníka přes střelivo Mobstera, kolik jsi ty osobně limitů vystřílel? Já nemám rád, když někdo něco kritizuje aniž by měl vlastní zkušenost.
- ZdenekK
Příspěvek#164 » sob 19. říj 2013, 14:39
Vzpomeňte na tzv. křehčené maso. Sice nešlo o zdraví, ale když se lidi dozvěděli, o co šlo, přestali ho kupovat a výrobci ho stáhli.
Pokud by Limity byly prokazatelně nebezpečné, tj. jejich nebezpečnost by šlo ověřit v laboratoři, pak bych byl pro zásah státu. Ale jestliže je jen vyšší pravděpodobnost selhače, nechal bych to na zvážení, zodpovědnosti a potřebách spotřebitelů. Mimochodem, cigarety zakázané nejsou.
Pokud by Limity byly prokazatelně nebezpečné, tj. jejich nebezpečnost by šlo ověřit v laboratoři, pak bych byl pro zásah státu. Ale jestliže je jen vyšší pravděpodobnost selhače, nechal bych to na zvážení, zodpovědnosti a potřebách spotřebitelů. Mimochodem, cigarety zakázané nejsou.
- reddog
Příspěvek#165 » sob 19. říj 2013, 15:21
Nechci se vas nekterych dotknout, ale u paru z vas uz je kecani o Limitech uz asi obsesi. Pokud se pletu, opravte mne. 1) co nechci - nekupuji. 2) co nefunguje dle mych predstav - nechci. 3) o cem jsem si zjistil ze muze mit vady - nefunguje dle mych predstav. Tady (a nejen tady, protoze se to objevilo na vice forech) uz jste se ujistili, na jake urovni je zbozi, ktere vas zajima. Tak co tedy nekteri z vas jeste chteji? Jasny imperativ? - TOTO NEKUPUJ PROTOZE TO NEKOLIKA LIDEM ZAVADILO nebo TOTO KUPUJ, BO PRES ZAVADY TO V DRTIVE VETSINE OSTATNIM FUNGUJE NORMALNE.
Diskuze je fajn, proberou se problemy, najde se reseni, ale tady uz to zavani. Tipuji, ze nebude dlouho trvat a bude bububu od adminstva.
A pamatujte, nejvetsi trest pro obchodnika je, kdyz od nej nenakupujete. Bezduche a nepodlozene pomlouvani je spise znakem hejterstvi . No, preji hodne stesti pri rozhodovani
Diskuze je fajn, proberou se problemy, najde se reseni, ale tady uz to zavani. Tipuji, ze nebude dlouho trvat a bude bububu od adminstva.
A pamatujte, nejvetsi trest pro obchodnika je, kdyz od nej nenakupujete. Bezduche a nepodlozene pomlouvani je spise znakem hejterstvi . No, preji hodne stesti pri rozhodovani

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí