Tasení a výstřel při sebeobraně

Co jinam nepatří...

Flightmaster

Příspěvek#16 » pát 6. led 2012, 20:52

Tak pánové, věřím, že jsem vás založením tohohle vlákna asi dobře pobavil, ale já když něco nevím jistě, tak se raději zeptám. Jsem v tomhle začátečník, co se snaží vstřebat spoustu nových informací o zbraních. Na zbroják se teprve chystám a mám v úmyslu oslovit právě p.Žurovce z Corada.
Za fusekli nikoho netahám, neboť ten starší příspěvek z 28.10. jsem nepsal já, ale můj kamarád. Když mi tehdy tyto stránky doporučil, tak já hned provedl i svou registraci a začal procházet jejich obsah. Náhodou jsem při tom narazil na vlákno o vhodných střelnicích v Ostravě, kde se někdo nehezky vyjadřovalo o Coradu. Jelikož se kamarád s Žurovcem zná, tak to zkrátka nevydržel a pod mým nickem napsal tu reakci. On zbroják sice má, teď už to budou snad 2 roky, ovšem v mé přípravě mi nemá jak pomoct, protože je od podzimu mimo Evropu.

Někdo z vás mi tu doporučuje instruktory (mentory) uvedené v menu pod záložkou "Praktické zaučení". Já jsem ale z Ostravy a z těch instruktorů není nikdo blíže než v Olomouci. Takže to je takříkajíc rada "nad zlato". Jak už jsem ale psal, chci se domluvit na kurzu s p.Žurovcem.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » pát 6. led 2012, 22:01

Flightmaster píše:když něco nevím jistě, tak se raději zeptám. Jsem v tomhle začátečník, co se snaží vstřebat spoustu nových informací o zbraních.

Neber si to zle a nenech se odradit! Každý jsme pochopitelně nějak začínali. Někteří se jen vylekali, že by držitel ZP tohle nevěděl.

Flightmaster píše:Někdo z vás mi tu doporučuje instruktory (mentory) uvedené v menu pod záložkou "Praktické zaučení". Já jsem ale z Ostravy a z těch instruktorů není nikdo blíže než v Olomouci.

Velmi pomáhá napsat si do kolonky bydliště svoji lokalitu. Snáze se pak hledají dobrovolníci ochotní pomoci.

A vy ostatní, buďte na nováčky hodní! :mrgreen:

Patrik
moderátor

Příspěvek#18 » pát 6. led 2012, 23:47

Jestli to pro tebe není daleko, dojeď do NJ. Když tak více v SZ
(a omlouvám se Marcelovi, tahle varianta by mně nenapadla :oops: )

PaF

Příspěvek#19 » ned 8. led 2012, 20:39

2 Joe
Jedna pistole, co poda promacknutim spouste naboj k odpaleni prece jen existuje. Je to revolver :lol:

Carloss

Příspěvek#20 » ned 8. led 2012, 20:52

Ovšem jen DA rev. ;-)

Georg

Příspěvek#21 » ned 8. led 2012, 22:03

PaF píše:2 Joe
Jedna pistole, co poda promacknutim spouste naboj k odpaleni prece jen existuje. Je to revolver :lol:

WOW (jak s oblibou píší "amíci"). Sorry PaFe, ale buď se tu bavíme o mechanismu a fungování samonabíjecí pistole, nebo zmíníme i revolver, ale míchat to (revolver a pistoli) dohromady ? E E.
Teda pominu-li historické pojmenování revolveru - v prvopočátcích se revolveru říkalo pistole. Ale to už je několik málo století :lol:
Nebo se pletu ???

KITTbx

Příspěvek#22 » pon 9. led 2012, 06:41

Nemyslím si, že je PaF mimo,
jelikož nám tady tazatel předvedl poněkud divný dotaz, který byl umocněn menším nedorozuměním (jak tvrdí) a mezi lidem se běžně nerozlišuje to či ono.
Dokonce se běžně používá označení pistole i pro pušky = maras :-)
Hlavně starší ženy a holky jsem to mnohdy slyšel říci ;-)

Carloss

Příspěvek#23 » pon 9. led 2012, 07:37

A občas člověk zaslechne od někoho revolverem označovat samonabíjecí pistoli.

Kublajchán

Příspěvek#24 » pon 9. led 2012, 10:00

Nebo říkaj revolveru bubínková pistole, sa 58 samopal, střele kulka a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Dokonce na stránkách BVS mají kolonku munice a místo granátů a pum nabízejí střelivo. To je taková terminologická deformace z filmu, her, novin a chybně přeložených dokumentů.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pon 9. led 2012, 12:07

Pánové, dotaz zněl
Flightmaster píše:Když do pistole vložím napáskovaný zásobník a neprovedu nabití komory, tj. natažení bicího mechanismu pohybem závěru vzad, ale jen přes větší odpor zmáčknu spoušť, dojde k výstřelu nebo ne?

Pokud nějaký revolver zvládne s prázdnými komorami natažením bicího mechanismu zasunout náboj ze zásobníku do komory, tak mi ho ukažte.
V opačném případě nevymýšlejte veselé blbiny a držte se původní otázky ;)

Zpět na