Praktické zaučení
Co jinam nepatří...
- Bonanza
Příspěvek#61 » pon 7. čer 2010, 14:05
Taky věřím, že je to realita (bohužel), ale z toho vyrostou, chce to jen praxi a stále čerpat informace od zkušenějších. Ty provokační dotazy vypadají jinak. Dobré je po zaučení a zažití základních dovedností a bezpečného zacházení se zbraněmi se účastňovat závodů v praktické střelbě, zejména LOS.
- pavlina
Příspěvek#62 » sob 28. srp 2010, 23:02
zdravím, spíš by předmětem mého příspěvku měl být dotaz na to, co si zkušení střelci myslí o tom, jestli se může křehká dívka
naučit střílet. zbraně mě fascinují, ale vůbec neznám svoje možnosti- nikdy jsem zbraň nedržela v ruce..na stránkách jedné střelnice jsem našla info k přípravným kurzům na zbrojní průkaz, jenže ten kurz trvá jen pár hodin (rozborka-sborka, střelba na cíl..), tak nevím, jestli tam automaticky nepředpokládají, že dotyčný už nějaké předchozí zkušenosti má? ikdyž ten dotaz může působit blbě, ale tak snad pochopíte, že jsem laik
můžete mě navést s čím bych měla začít, jestli zajít na střelnici..chtěla bych mít zbroják E pro vlastní potřebu, ale když nevím, jestli jsem vůbec schopná tu zbraň udržet a ještě se někam trefit
tak se ptám na názor, jestli má vůbec smysl něco podnikat.dík 

- MarK
Příspěvek#63 » ned 29. srp 2010, 00:54
Naučit se dá vše, když je snaha a zájem o věc
"Křehká dívka" určitě střílet zvládne taky, je to jen o nácviku. Holky a dámy se na střelnicích vyskytují taky, byť poskrovnu
Ten kurz trvá jen krátce, ale člověk se tam naučí základy. Ostatně není pak obvykle problém jít si později zastřílet pod dohledem instruktora znovu a procvičit se tak i bez ZP.
Pokud ve svém okolí nemáš nikoho, kdo se střelbou zabývá a ukázal by ti to, tak je takový kurz určitě vhodný - naučíš se základy a zjistíš, jestli je to vůbec pro tebe a baví tě to.

"Křehká dívka" určitě střílet zvládne taky, je to jen o nácviku. Holky a dámy se na střelnicích vyskytují taky, byť poskrovnu

Ten kurz trvá jen krátce, ale člověk se tam naučí základy. Ostatně není pak obvykle problém jít si později zastřílet pod dohledem instruktora znovu a procvičit se tak i bez ZP.
Pokud ve svém okolí nemáš nikoho, kdo se střelbou zabývá a ukázal by ti to, tak je takový kurz určitě vhodný - naučíš se základy a zjistíš, jestli je to vůbec pro tebe a baví tě to.
- Patrik
Příspěvek#64 » ned 29. srp 2010, 09:40
Zde je vidět má 17 letá dcera jak střílí s revolverem v ráži .357 magnum.
http://www.youtube.com/watch?v=UP7RQXPDRYc
Stačí jen chtít. Moje žena se naopak zbraní bojí a z pistole 9mm Luger střelila jednou a asi i naposled, maximálně tak malorážku.
http://www.youtube.com/watch?v=UP7RQXPDRYc
Stačí jen chtít. Moje žena se naopak zbraní bojí a z pistole 9mm Luger střelila jednou a asi i naposled, maximálně tak malorážku.
- Bonanza
Příspěvek#65 » ned 29. srp 2010, 18:21
Tož, Patriku, pěkné, hlavně byla pěkně překvapená zpětným rázem 357, i když byla určitě řádně instruovaná. Pavlíně doporučuji: určitě to zkus, přestat s tím můžeš vždy. Také záleží na partě do které se můžeš třeba přidat a to střílení je pak jiná zábava s větším počtem kolegů, kámošů, než být sama.
- jiřina
- Tondaspacir
- Tondaspacir
Příspěvek#68 » pát 25. led 2013, 18:17
Ahoj,našel by se tu někdo z Nymburka,Poděbrad nebo Kolína kdo by mě pomohl připravit se na praktickou část? Jedná se o krátké a dlouhé zbraně.Zkoušky dělám koncem února.Mail: 720654617@seznam.cz
- rada2012
Příspěvek#69 » pát 25. led 2013, 18:37
Též se připojuji,mohu pomoci s praktickým výcvikem v okolí Jablonce N.N.,pouze za cenu střeliva,zbrojní průkaz od r.1990,pistole r.7.65,7.62x25TT,9 luger,revolver r.357 mag.,44 mag.,brok.pumpa.Na venkovní střelnici,tedy nejlépé jaro-podzim,příp.zájemci prosím do PM.
- Artifex
Příspěvek#73 » ned 14. črc 2013, 16:10
Tak je chyba v systému nebo jsi špatně zadal zpáteční mail, protože od 12:00(poledne) do 3:00(v noci) odpovídám na maily ihned (vyskočí mi na ploše takže nejdou ignorovat, dokud neodpovím).
Pokud je před několika měsíci cca březen/duben, tak v té době mi psalo nějaké 17-leté děcko, které neumělo ani kloudně psát, že chce bouchačku na nošení aby vypadalo strašně krutě tak jsem mu doporučil, aby nejdřív dospěl do těch 21 let a naučil se jazyk a pak jsem dostal ještě asi 2 maily od jiných lidí (tentokráte už s nějakými normálními požadavky), které se mi při odpovědi vracely, že daná mailová adresa neexistovala.
EDIT: Teď jsem si poslal sám sobě přes daný formulář zprávu a komunikace funguje, takže buď patříš mezi ty dva neexistující maily nebo byla chyba jinde (špatně vyplněný kód třeba).
Pokud je před několika měsíci cca březen/duben, tak v té době mi psalo nějaké 17-leté děcko, které neumělo ani kloudně psát, že chce bouchačku na nošení aby vypadalo strašně krutě tak jsem mu doporučil, aby nejdřív dospěl do těch 21 let a naučil se jazyk a pak jsem dostal ještě asi 2 maily od jiných lidí (tentokráte už s nějakými normálními požadavky), které se mi při odpovědi vracely, že daná mailová adresa neexistovala.
EDIT: Teď jsem si poslal sám sobě přes daný formulář zprávu a komunikace funguje, takže buď patříš mezi ty dva neexistující maily nebo byla chyba jinde (špatně vyplněný kód třeba).
-
Merediction - Příspěvky: 4
- Merediction
Příspěvek#74 » ned 14. črc 2013, 22:16
Psal jsem s dotazem, jestli je možné přijít ve dvou lidech, takže ten výše popsaný sem určitě nebyl (17 mi navíc taky není)
Zpráva se odeslala v pořádku (to k tomu kódu) a nemyslím, že bych mail vypsal špatně, ale možné to je, hádat se nebudu. Každopádně to už je teď jedno, zaplatím si to na střelnici a nebudu tu zbytečně spamovat.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí