Střelba a zdraví

Co jinam nepatří...

Patrik
moderátor

Příspěvek#1 » ned 10. kvě 2009, 23:37

Měl bych takový dotaz: měl jsem zlomenou klíční kost, bohužel v době kdy se mi to stalo se s tím doktoři příliš nepárali, dnes skoro každou zlomeninu šroubují, mi ale nechali srůst kosti normálně přeložené přes sebe - a tím se dostávám k té otázce: jaká může být pravděpodobnost, že mi zpětný ráz tu zlomeninu obnoví? ( i když bych možná mohl být rád a nechal si to dát do pořádku)
Naposledy upravil(a) Patrik dne pon 11. kvě 2009, 18:14, celkem upraveno 1 x.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » ned 10. kvě 2009, 23:43

Asi bych raději zašel za doktorem, ať udělá rentgen a posoudí to, než nechat hádat nás... Nebo začít střílet z druhého ramene, ať si doděláš i to druhý :twisted:

jomekabi

Příspěvek#3 » ned 10. kvě 2009, 23:47

Budes-li strilet z Mosina karabiny (o cemz uvazujes v jinem vlakne), dlouho to k opetne zlomenine trvat nebude, tim si muzes byt jisty.

Patrik
moderátor

Příspěvek#4 » pon 11. kvě 2009, 00:36

MarK: dík, přece jen určitý vztah to mělo.
Třeba se to už někomu povedlo, zlomit si klíční kost či způsobit si něco jiného při střelbě, vzhledem k tomu jaké videa o zpětném rázu kolují po internetu.
http://www.rouming.cz/roumingVideo.php?id=7053&category=&search=

sincityman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pon 11. kvě 2009, 09:25

Slovy klasika:Zpětný ráz,používají majitelé Mosina, jako první pomoc pro rameno, vyhozené předcházejícím výstřelem...

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » pon 11. kvě 2009, 16:37

No, já bych se k tomu vyjádřil asi takto. Místo srůstu dvou kostí bývá zpravidla u zdravého člověka mnohem pevnější než okolní kost. To jednak. A druhak, pokud máš v plánu střílet tak, že si pušku zapřeš o klíčni kost, tak jsi poměrně dost velký blázen.

Patrik
moderátor

Příspěvek#7 » pon 11. kvě 2009, 18:13

Normální srůst možná, já je mám srostlé tak, že jsou přeložené přes sebe. Z pušky jsem samozřejmě již střílel a vím kam se pažba opírá. Líčíte to tak hrůzostrašně, že určitá možnost by mohla nastat. Nicméně inzerát nevyšel takže se to ještě odkládá.

glock1719

Příspěvek#8 » pon 11. kvě 2009, 18:35

Udělej si to tričko s vložkou je to vyzkoušeno.

Justinian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#9 » úte 12. kvě 2009, 20:03

Když už z Mosina karabiny, tak aspoň proboha ne vleže. :)

Dydla

Příspěvek#10 » čtv 21. kvě 2009, 08:55

ToPatrik : na tvůj dotaz - nenapsal jsi dva důležité údaje , jednak kdy jsi tu zlomeninu měl a druhý, jak jsi starý. A ještě musím říci ,že ne všechny typy zlomenin (ať se týkají kterékoliv kosti ) se ošetřují operačně,tedy "šroubováním" . Také operace je zákrok s určitým procentem možných komplikací .A i když kosti srostou tak ,že jsou "přes sebe", většinou se to místo časem přestaví do původního stavu .
D.

Patrik
moderátor

Příspěvek#11 » čtv 21. kvě 2009, 09:48

Dydla: Zlomenina je stará cca 10 let a je mi skoro 40. Pod kůží to přeložení stálé cítím.

Dydla

Příspěvek#12 » čtv 21. kvě 2009, 12:37

Tak střílej z čeho chceš a bez zábran...

Patrik
moderátor

Příspěvek#13 » čtv 21. kvě 2009, 13:01

Dík doktore.

Zasvedle

Příspěvek#14 » čtv 28. čer 2012, 10:16

Čau, v duchu názvu vlákna bych se rád zeptal, jak je to se škodlivostí/neškodlivostí povýstřelových zplodin? Koukal jsem na náboje nontox, předpokládám tedy, že ostatní jsou tox :shock: Rád to aroma vdechuji ;) takže kdy mi zezelená a upadne? Nos. 8-)

Alcatraz

Příspěvek#15 » čtv 28. čer 2012, 11:01

Co na to říct, zdravý to není :) Ale jestli nejseš na kryté střelnici 8h denně, tak ti to ani neubližuje. Nejhorší co to udělá je, že tě to dočasně udělá trochu nachylnější k jiným nemocem. Jinak platí obecná zásada, nadechuj se nosem, ne pusou.

Zpět na