BP zbraně a sebeobrana
Black Powder a vše co k tomu patří
- poota
Příspěvek#16 » stř 25. čer 2014, 00:21
molegabet píše:To je tedy ovšem potom mlácení prázdné slámy: dej odkaz na REÁLNOU BP zbraň, kterou máš na mysli, nebo dostatečně srozumitelně předlož REALIZOVATELNÝ NÁVRH / představu takové zbraně.
Na Tvoje přání, na štičí rozkázání - konečně proč ne?
Jenom ještě specifikuj, jak náročnou výrobu by sis představoval - tedy s jakou úrovní strojního vybavení. Pochopitelně jinak bude vypadat konstrukce pro vrtačku a svěrák a jinak pro soustruh a frézu.
molegabet píše:1. uveď sériově vyráběnou, nebo alespoň na zakázku v nabídce dlouhodobě dostupnou předovku s dvojčinnou spouští. Kategorie D. Já takovou neznám ... ale určitě jsou, když o tom mluvíš.
Taky takovou neznám, ale třeba dva příklady dvojčinné spouště jsem dával do vlákna "Deringery a derringery", konkrétně modely Correvon 1854 a Cooper. Pokud se bavíme o dvojčinné spoušti jako takové, disponuje jí drtivá většina revolverů a značná část modernějších pistolí, takže není problém vytvořit si na stejném principu svou vlastní variaci.
molegabet píše:Pistole, kterou musíš obden vystřelit, vyčistit a znovu nabít, je k těmto účelům k ničemu. Ale i každý týden vybít lauf, vypucovat a naládovat, to je také nepraktické. A tady už s tou spolehlivostí broků po dvou měsících na svém místě bych byl tedy opatrný...
Opatrnosti není nikdy dost, takže bude nejspíš záležet na tom, jak dalece se podaří utěsnit navážku - tenhle problém řeší i ostatní černopraché deringery. Není problém zkusit v praxi, jak s konkrétní zbraní vypadá výstřel po týdnu, po měsíci, po dvou, po půl roce a nebo třeba po roce a podle toho si stanovit vlastní interval přebíjení tak, abych se mohl na zbraň spolehnout. Raději ještě připomenu, že u předovky lze navážku těsnit různými způsoby a mám pocit, že i skutečně dokonale, čímž myslím třeba i proti kondenzaci vlhkosti.
Zdravím - poota
- poota
Příspěvek#17 » stř 25. čer 2014, 00:55
mušketýr píše:...ale nutná obrana je krizová situace a znám případy (to nemyslím střelbu na střelnici) kdy ve stresu nemohly ani zasunout zásobník natož něco trefit...
Naprosto souhlasím a jsem toho názoru, že zbraň pro sebeobranu má být konstruována tak, aby pro výstřel jediným nutným úkonem bylo stisknutí spouště. V situaci, kdy záleží na zlomcích vteřiny a ve stresu může být i prostá pojistka nečekanou komplikací a člověk si nemusí být schopen včas uvědomit jestli má momentálně zbraň zajištěnou a nebo odjištěnou a kterým směrem se "zrovna tahle" vlastně odjišťuje - vypadá to sice absurdně, ale stačí mít mezi zbraněmi jedinou, která se odjišťuje jinak než ostatní a malér je jedna dvě.
Osobně jsem proti pojistkám a pojistkám pojistek - pokud někdo chce pojistky, tak ať si jde do pojišťovny.
Pokud chci vystřelit - stisknu spoušť; pokud vystřelit nechci, spouště se nedotýkám!
Je to naprosto jednoduché a spolehlivé.
S prstem na spoušti je náramně snadné nechtěně vystřelit leknutím třeba při nečekaném zvuku.
Zdravím - poota
- molegabet
Příspěvek#18 » stř 25. čer 2014, 11:11
poota píše: Raději ještě připomenu, že u předovky lze navážku těsnit různými způsoby a mám pocit, že i skutečně dokonale, čímž myslím třeba i proti kondenzaci vlhkosti.
Také si to myslím.
Ovšem natlouci poměrně dlouhý a v drážkách navíc mazaný ogivál do laufu je něco jiného, než broky. Broky těsníš ucpávkou, samozřejmě nějak maštěnou, která ale bude dlouhodobě odolávat váze a možná drobným, zpočátku skoro mikroskopickým nárazům poměrně těžkých broků. Její přilnavost ke stěnám laufu bude úplně někde jinde, než do drážek zalisovaný ogivál. Logicky bude poměrně tenká, takže plocha kontaktu s laufem malá, navíc kluzká a pórovitá ... bude to filc, ne?
U brokovnic se dá uvažovat o nějakých cartridge na broky, nebo papírových polopatronách, které se tam vcelku nasunou a jen dotěsní filcem - pak se broky nebudou hýbat a sama cartridge bude trochu nějak v hlavni držet. Tohle si u rozměrů derringeru moc nedovedu představit. A Howdah, kde by to asi šlo, zase není to pravé ořechové na sebeobranu s denním nošením ...

ad nástroje k výrobě - vybavená puškařská dílna. Bavíme se o zbrani, kterou někdo bude ochoten vyrábět, ne DoDo ani bastl-chlastl.
- molegabet
Příspěvek#22 » stř 25. čer 2014, 15:26
mušketýr píše:Plastový kontejner na broky se ti nepohne a ani nemusiš mazat to samé jako podkaliberka v plastovém košíčku....
Ale ano, to koneckonců píšu výše, ale to platí pro reglrechtskou brokovnici.
U derringera?
Nebo něčeho podobně velikého?
Aby ten lauf nebyl širší než delší!

- peggy
- Majkl
- mušketýr
Příspěvek#25 » stř 25. čer 2014, 18:59
nemyslel jsem komerčně vyráběné plastové kontejnery,ale pode mých zkoušek je rozptyl 3mm broků na 4m kolem 50cm..chce akorát přijít na to jak a nedržet se již navržených kontejnerů, střely si odlévá také většinou každý sám a přijde na to co je pro jeho zbran to nej....
- sided
Příspěvek#26 » ned 29. čer 2014, 19:45
poota píše:Naprosto souhlasím a jsem toho názoru, že zbraň pro sebeobranu má být konstruována tak, aby pro výstřel jediným nutným úkonem bylo stisknutí spouště. V situaci, kdy záleží na zlomcích vteřiny a ve stresu může být i prostá pojistka nečekanou komplikací a člověk si nemusí být schopen včas uvědomit jestli má momentálně zbraň zajištěnou a nebo odjištěnou a kterým směrem se "zrovna tahle" vlastně odjišťuje - vypadá to sice absurdně, ale stačí mít mezi zbraněmi jedinou, která se odjišťuje jinak než ostatní a malér je jedna dvě.
Osobně jsem proti pojistkám a pojistkám pojistek - pokud někdo chce pojistky, tak ať si jde do pojišťovny.
Pokud chci vystřelit - stisknu spoušť; pokud vystřelit nechci, spouště se nedotýkám!
Je to naprosto jednoduché a spolehlivé.
Máš úplnou pravdu, taková zbraň ale existuje a prodává se. Jmenuje se Glock

- poota
Příspěvek#27 » ned 29. čer 2014, 22:13
Měl jsem za to, že jsme zatím došli k tomu, že se zde budeme zabývat:
- jednorannou
- brokovou
- perkusní
- černoprachovou
- kapesní
- předovkou
Nehledáme tedy nic, co se momentálně běžně vyrábí a prodává, ale snažíme se z již kdekoli jinde použitých a osvědčených konstrukčních uzlů sestavit jakýsi "deringer", který by se dal vyrábět za přijatelnou prodejní cenu.
Osobně jsem přesvědčen, že se tohoto cíle dá dosáhnout - orientační náčrtky řešení pro výrobu bez speciálního vybavení už mám, nicméně pro výrobu v dobře vybavené dílně a na profesionální úrovni je vhodné použít trochu jiná řešení problémů. Takový vývoj ovšem nejde řešit přístupem "hup na krávu - už je tele", ale uvažovaná řešení je nutné nechat "uzrát". Sestavit něco opravdu jednoduché a přitom funkční je kupodivu docela složitý proces.
Zdravím - poota
- jednorannou
- brokovou
- perkusní
- černoprachovou
- kapesní
- předovkou
Nehledáme tedy nic, co se momentálně běžně vyrábí a prodává, ale snažíme se z již kdekoli jinde použitých a osvědčených konstrukčních uzlů sestavit jakýsi "deringer", který by se dal vyrábět za přijatelnou prodejní cenu.
Osobně jsem přesvědčen, že se tohoto cíle dá dosáhnout - orientační náčrtky řešení pro výrobu bez speciálního vybavení už mám, nicméně pro výrobu v dobře vybavené dílně a na profesionální úrovni je vhodné použít trochu jiná řešení problémů. Takový vývoj ovšem nejde řešit přístupem "hup na krávu - už je tele", ale uvažovaná řešení je nutné nechat "uzrát". Sestavit něco opravdu jednoduché a přitom funkční je kupodivu docela složitý proces.
Zdravím - poota
- mušketýr
Příspěvek#29 » pon 30. čer 2014, 06:32
poota
máš pravdu.....spouštěcí mechanismus dvojčinný je složitý,když chceš aby první zmáčknutí byla horní hlaven a druhé spodní ....a to samé při natažení kohoutku..kratší natažení horní hlaven a delší natažení spodní..to vše samočinně bez jiné manipulace jen mačkáš nebo natahuješ..myšleno vše v jednom mechanismu...něco podobného už mám,ale bez patentového ošetření to není vhodné zveřejnovat....záleží na tobě co chceš,aby ti pak nebylo líto,ze jsi něco vymyslel a nic s toho nemáš..pamatuj ve zbraních jsou velké peníze......
máš pravdu.....spouštěcí mechanismus dvojčinný je složitý,když chceš aby první zmáčknutí byla horní hlaven a druhé spodní ....a to samé při natažení kohoutku..kratší natažení horní hlaven a delší natažení spodní..to vše samočinně bez jiné manipulace jen mačkáš nebo natahuješ..myšleno vše v jednom mechanismu...něco podobného už mám,ale bez patentového ošetření to není vhodné zveřejnovat....záleží na tobě co chceš,aby ti pak nebylo líto,ze jsi něco vymyslel a nic s toho nemáš..pamatuj ve zbraních jsou velké peníze......
- matias
Příspěvek#30 » pon 30. čer 2014, 19:04
Probůh, proč pořád řešíte věci dávno vyřešené? Co chcete patentovat? Systém SA/DA použitý
před téměř stopadesáti lety u derringerů Remington či mnoha už perkusních revolverů? Spíš se
zajímejte, jaká je min délka hlavně nejen z důvodu potřebného krytí, ale i energie brokového
shluku. A kdo Vám potom ušije futrál alá Mauser C96 pro SKRYTÉ a relativně pohodlné nošení.
před téměř stopadesáti lety u derringerů Remington či mnoha už perkusních revolverů? Spíš se
zajímejte, jaká je min délka hlavně nejen z důvodu potřebného krytí, ale i energie brokového
shluku. A kdo Vám potom ušije futrál alá Mauser C96 pro SKRYTÉ a relativně pohodlné nošení.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí