Jak často nosíte a trenujete aneb na co Vám je vlastně ZP"E"
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
- Adam w140
- JIP
Příspěvek#34 » pát 13. srp 2010, 13:49
Mám ZP skupin A+B+E a skoro rok. Mou hlavní a jedinou palnou zbraní je skoro čtvrt roku GLOCK 26 a nosím jej prakticky pořád a všude.
Výjimkou je pár předem naplánovaných hodin měsíčně, kdy plánuji být pod vlivem alkoholu.
V té době ji mám uloženou na bezpečném místě a zpravidla rozebranou (polní rozborka).
Střílet chodím podle času v průměru každý týden (někdy to stihnu i vícekrát, někdy vůbec).
První měsíc vlastnictví jsem si určil nosit zbraň bez náboje v komoře - testovat sám sebe, abych se ujistil zda při manipulaci nesáhnu do lučíku.
Poté jsem 14dní v kuse nosil zbraň výhradně "nadrcnunou" a nevidím v tom problém. Vzhledem ke konstrukci GLOCKa a dobrým návykům v tom nevidím větší riziko při manipulaci. Protože teď nežiji v nijak nebezpečné oblasti, jsem si po této osobní "zkoušce" zvolil variantu bez náboje v komoře (pouze s naditým zásobníkem). Kdybych bydlel v Praze nebo jiném větším městě, nebo se cítil v nebezpečí, tak bych možná volil jinak.
Výjimkou je pár předem naplánovaných hodin měsíčně, kdy plánuji být pod vlivem alkoholu.
V té době ji mám uloženou na bezpečném místě a zpravidla rozebranou (polní rozborka).
Střílet chodím podle času v průměru každý týden (někdy to stihnu i vícekrát, někdy vůbec).
První měsíc vlastnictví jsem si určil nosit zbraň bez náboje v komoře - testovat sám sebe, abych se ujistil zda při manipulaci nesáhnu do lučíku.
Poté jsem 14dní v kuse nosil zbraň výhradně "nadrcnunou" a nevidím v tom problém. Vzhledem ke konstrukci GLOCKa a dobrým návykům v tom nevidím větší riziko při manipulaci. Protože teď nežiji v nijak nebezpečné oblasti, jsem si po této osobní "zkoušce" zvolil variantu bez náboje v komoře (pouze s naditým zásobníkem). Kdybych bydlel v Praze nebo jiném větším městě, nebo se cítil v nebezpečí, tak bych možná volil jinak.
- Martin
Příspěvek#35 » sob 4. zář 2010, 22:30
Se slovenskou K100 chodím 2x měsíčně na hoďku na střelnici, tak 300 patronek. K nezaplacení byl pro mě kurs Radka Libovickýho, respektive postupně 3 kursy. Dobře jsem si tam uvědomil rozdíl mezi někým, kdo střílí aspoň 2x měsíčně (to jako já) a někým, kdo občas rozmotá pistoli z mastnýho papíru. Je to znát. K tomu přidám tak 2x do měsíce hoďku s dlouhou malorážkou. Z pistole mám po zkušenosti z kursu (při tasení opakovaně neplánované zajištění zbraně) odmontovanou manuální pojistku, stejně jsem ji nikdy nepoužil. A když nosím, tak plný zásobník, bez náboje v komoře. Neb jsem se přesvědčil, tasení s natažením zase tolik nezdrží, když se dostatečně nasuší 

- Adam w140
Příspěvek#36 » ned 26. zář 2010, 01:50
Tak pozor koupil jsem si na noseni malou pistolku atc a nosil a nosil coz se 400 gramy je super ale v krajni nouzi je horsi nez nemit nic. 3 zaseknuti na 1 ranu to je na me u novy zbrane moc. Uz je na reklamaci ale fakt hrozny pocity. Necekal jsem zazrak ale ne zaseknuti po 1 rane
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#42 » stř 20. říj 2010, 10:44
nebo magnum
edit: jak píše Mark, stav je krytý, pojezdy ne, takže pokud ti nevadí venkovní teplota, je to OK
edit: jak píše Mark, stav je krytý, pojezdy ne, takže pokud ti nevadí venkovní teplota, je to OK
Naposledy upravil(a) rabbit3278 dne čtv 21. říj 2010, 08:12, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí