"kontroverzni" reklama zeleny sport

franta599

Příspěvek#1 » úte 6. led 2015, 17:57

http://www.novinky.cz/domaci/358012-ces ... brita.html

jako nevim co lidi tak pobuřuje nebude trvat dlouho a bude to v ČR aktualnejsi než si vetsina lidi myslí. Podle me dobry reklamní tah :)

Serz

Příspěvek#2 » úte 6. led 2015, 18:40

noooo, tohle neni "pobavit", tohle je "vydesit". pravda, strelce tohle az tolik nevydesi (spis nasere) a mirumilovne ovecky budou blekotat, ze je ma chranit policie, armada a NATO. ale uhodili hrebicek na hlavicku kladivka. nebude trvat dlouho a tohle bude velmi aktualni

hugofalfar

Příspěvek#3 » úte 6. led 2015, 18:41

Mě se ta reklama celkem líbí. Možná, aby zavřeli hubu kritikům sluníčkářům, mohli rozmazat ksicht toho zajatce. Jinak celkem dobrý :-)

maravysta

Příspěvek#4 » úte 6. led 2015, 19:37

Nevím co kdo na té reklamě shledává kontroverzního, právě že je to předpověď kruté nedaleké budoucnosti. Dny kdy bylo v Evropě bezpečno se blíží ke konci :evil: No nic jdu napřebíjet pár včelek :D

Serz

Příspěvek#5 » úte 6. led 2015, 19:49

to je asi tak, ze optimista se uci anglicky, pesimista se uci cinsky, realista se uci rozebirat kalasnikova

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » úte 6. led 2015, 21:18

Mně to zrovna ideální nepřijde - v tom se asi od mnohých militantnějších střelců liším (prosím bez flame) - ale tradičně jde o zbytečný povyk.

Spíše si myslím, že to je podobná strategie jako dělat si srandu z Poláků (jistý mobilní operátor) nebo Slováků/žen (jedna nejmenovaná "kraví" restaurace) apod. - nikoho ze zákazníků to neurazí, ale média se toho rády chytnou a je z toho reklama zdarma s mnohem větším dosahem. Moderní marketing.

Lynx

Příspěvek#7 » úte 6. led 2015, 21:21

Podle mne je to hyenismus. Konkrétně proto, že jde o skutečnou smrt skutečného člověka. Parazitovat na smrti druhých je na můj žaludek příliš silné gusto.

Pokud by reklama byla sehraná, nepovažoval bych ji za vhodnou, ale neodsoudil bych ji. Chtěl jsem tam koupit Uzkona a UK 59, ale už vím, že půjdu jinam.

Bohuliby

Příspěvek#8 » úte 6. led 2015, 22:45

Reklama je hnus, k tomu se nedá nic dodat a ne jen tato !
Pracuji v polygrafii, tak vím, že někdo tu reklamu vyrobil a někdo to schválil do tisku. Myslím, že pan Rudolf asi zrovna nemá čas jezdit na náhledy do studia.
Proč bych si tam ale nešel koupit zbraň ??? Funguje to trochu jinak !
Je to pouze můj polygrafický názor.

Lynx

Příspěvek#9 » stř 7. led 2015, 00:29

Bohuliby píše:Proč bych si tam ale nešel koupit zbraň ???

Protože mě nic nenutí podporovat obchodníka, s jehož praktikami nesouhlasím.

Francis

Příspěvek#10 » stř 7. led 2015, 01:05

Stačilo koupit oranžové a černé prostěradlo, převléct do něj herce a vyfotit to ve studiu . . .

To, že je použita fotografie reálného člověka je neetické.

Je to jako kdyby si firma na provazy dala na reklamní plakát M. Horákovou.

S myšlenkou reklamy souhlasím, ale s jejím provedením ne.

Blacky

Příspěvek#11 » stř 7. led 2015, 07:23

Aha takže parodovat něčí vraždu je ok?

Já s tím problém nemám.Rozhodně nejsem takový pokrytec, abych kvuli tomu nenakupoval u nich. Budu nakupovat tam, kde je to pro me nejvýhodnejsi, nějaká reklama je mi sumak.

Marketingove hledisko je ale asi zajimevejsi. Mnohdy negativni reklama funguje dobre. Tady si tim ale nejsem tak jist. Trh se zbranemi v ČRje relativne malý. Myslím, že to moc nových zákazníků nepřivede a případné opletačky s úřady budou stát víc sil a nervů.

4mike

Příspěvek#12 » stř 7. led 2015, 07:49

Zadavatel reklamy a jednatel firmy Zelený sport Martin Rudolf řekl Radiožurnálu, že inzerát měl lidi pobavit.

no mne to tedy nepobavilo :!:

KarlosP

Příspěvek#13 » stř 7. led 2015, 08:30

A co jim měl říct? Že je to apel, aby se lidi zamysleli? (A taky reklama samozřejmě). Ukřižovali by ho. Nevkusné je řezat někomu hlavu, oblíbená to praktika některých a ještě se u toho natáčet. Ten vzkaz je 100% aktuální, vyvolal širokou diskuzi, (o budoucnosti i o Zeleném sportu), splnil svůj účel.

maravysta

Příspěvek#14 » stř 7. led 2015, 13:03

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » stř 7. led 2015, 13:54

Už se opakuju, ale není podstatné, jestli někomu připadá ta reklama odvážná, neetická, pravdivá, nebezpečná, blabla... Mně přijde prostě jen pitomá, ale o to nejde. Měla trefit, stát se diskutovaným subjektem, být vidět a úspěšně se množit. To je cíl reklamy a ten byl splněn (jo, teď koukám, co píše KarlosP). Umíte si představit, jaký love by stálo narvat si reklamu do mainstreamu tak, aby měla stejný záběr, jako virál na sociálních sítích? Kdo jste na FB, tak už asi víte, o čem je řeč.

Zpět na