Rychlost webu

Připomínky k hlavní části serveru
MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#91 » pon 7. bře 2016, 16:58

Lynx, nevím, co máš přesně na mysli, ale funkcionalita funguje, ne? Nebo jde jen o to, že jde třeba klik navíc? Nechci se aktuálně v detailech fóra moc hrabat, pokud to funguje a není nutně třeba, protože ho stejně bude čekat update.

Lynx

Příspěvek#92 » pon 7. bře 2016, 17:52

Funkcionalita funguje v tom smyslu, že označí všechna fóra jako přečtená. Nicméně po kliknutí na text "Označit všechna fóra jako přečtená " při původním chování na té stránce jen vyskočilo malé okno s informací a na stránce zůstal výsledek hledání nepřečtených.

Aktuálně jsem přesměrován na stránku v příloze, seznam nepřečtených zmizí. Byl jsem zvyklý označit vše jako přečtené a pak se věnovat těm tématům, která mě zajímají. Ale pokud je toto chování jen u mne nebo jestli to vadí jen mně, nemá smysl to řešit :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Lynx

Příspěvek#93 » pon 7. bře 2016, 17:59

Ještě malý postřeh, alespoň u mne stačí dát v prohlížeči Zpět (o jednu stránku v historii zpět) a jsem opět na tom seznamu nepřečtených, nejspíš z cache. Problém asi nastane v případě, že bude seznam nepřečtených delší než na jednu stránku, druhá a další stránka už nebude v cache uložená. Ale když říkáš, že bude update, za mne asi v pohodě.

mihlit

Příspěvek#94 » pon 7. bře 2016, 18:09

Vždyť je to ale jedno ne? Když si na stránce s nepřečtenými a dáš označit vše jako přečtené, tak by pak měla být prázdná a nepřináší žádnou hodnotu, tak je jedno, že musíš kliknout na nějakou jinou stránku.

Lynx

Příspěvek#95 » pon 7. bře 2016, 18:26

No, já to praktikoval tak, že jsem si dal zobrazit nepřečtené a ty jsem hned označil jako přečtené. Od tohoto okamžiku se pak nové příspěvky počítají jako nepřečtené. Pak jsem si ze seznamu vybral ta témata, která mě zajímají. Prostě jsem nastavil nový čas, od kterého se mi "počítají" nové příspěvky, a pak jsem si četl ty, které byly nové od poslední návštěvy.

Výhodou je, že mi žádné zajímavé téma neunikne. Při jiném způsobu se může stát, že si zobrazím nepřečtené, začtu se do nich, po půlhodině dám označit vše jako nepřečtené. Mezitím mi ale utekla témata, která během té půlhodiny byla vytvořena nebo změněna. Nebo jak jinak bych to měl používat?

Omlouvám se, nevztahuje se to k rychlosti, ale když už jsme to nakousli...

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#96 » pon 7. bře 2016, 18:35

V mém případě se amodální okno zobrazuje. Win10/MSIE21, Chrome, Edge i Android/Chrome.

mihlit

Příspěvek#97 » pon 7. bře 2016, 18:46

Tak to tlačítko ale nefunguje, když se podíváš na to, jaké je jeho url, tak je tam &mark_time=1457371811 což znamená, že označí jako přečtené všechny příspěvky, které existovaly v okamžiku, kdy ti server vygeneroval stránku. Ono to i dává smysl, protože jinak kdyby jsi na tu stránku koukal, zjistil, že tam nic zajímavé nevidíš a až po půl minutě dal to tlačítko, tak bys mohl o nějaké příspěvky přijít.

Lynx

Příspěvek#98 » pon 7. bře 2016, 20:02

A právě proto je vhodné, aby po označení za přečtené zůstal seznam nepřečtených k dispozici. Myslím, že oba popisujeme totéž, jen si nerozumíme.

Zdá se, že se problém týká jen mne, takže to bude specifické pro Ubuntu (a možná můj home) a Firefox. Nemá smysl to řešit.

mihlit

Příspěvek#99 » pon 7. bře 2016, 20:28

Nerozumíme si. Tobě se načte stránka. Ty chceš, aby po kliknutí na označit za přečtené tam vše zůstalo - "stará data" a ty sis to prošel. Jenže ty když stáhneš stránku, tak si to zapamatuje, že jsi ji stáhl ve 20:25 a klidně si můžeš přečíst co chceš, i když to bude trvat dvě hodiny, tak když až na konci zmáčkneš to tlačítko, tak se označí jako přečtené jen příspěvky napsané do 20:25 a když někdo napsal příspěvek 20:26, klidně i dvě hodiny před tím, než jsi to tlačítko zmáčkl, nepřijdeš o něj. To tlačítko můžeš zmáčknout až na konci a bude mít úplně stejný efekt jako když bys ho zmáčkl hned na začátku.

Lynx

Příspěvek#100 » pon 7. bře 2016, 21:12

Máš pravdu, dík.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#101 » pon 7. bře 2016, 22:47

Lynx, z toho jak mi to popisuješ se to chovalo zvláštně spíše předtím. Ale jak jsem psal, tohle je hodně individuální záležitost (a jiným by možná zase vyhovovalo něco úplně jiného) a zatím to řešit nebudu, dokud neproběhnou větší změny.
Můžeš případně zkusit klikat na ten odkaz prostředním tlačítkem (či Ctrl+Klik) a otevřít ho tak v novém okně, čímž se ti aktuální okno nezmění.

Každopádně co se rychlosti týče, tak snad to vydrží jako dnes, v logu ani při návštěvách jsem zádrhel nezaznamenal.

Pupak

Příspěvek#102 » stř 9. bře 2016, 00:18

Wow, co se stalo, dva dny jsem tu nebyl a najednou to běhá krásně. Paráda!

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#103 » stř 9. bře 2016, 10:21

Zvláštní, lidi si většinou všimnou jen toho, když to neběhá :D

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#104 » stř 9. bře 2016, 12:34

Ne, všimnou si i opaku, ale ten mají u funkčního webu tendenci považovat za normální vlastnost, kterou netřeba akcentovat :-)

vgj

Příspěvek#105 » stř 9. bře 2016, 13:55

Připojuji se k děkujícím. V libovolný čas (a i s obskurním routováním přes korporátní síť) to jede plynule.
Zvědavý dotaz, co to nejvíc blokovalo?
A pořád platí nabídka, na takhle super šlapající věc rád finančně přispěju.

Zpět na