Psychologické vyšetření

gilhad

Příspěvek#31 » ned 14. lis 2010, 17:34

Psychotesty? Pokud mi nekdo proplati nejen ten psychotest, ale i cestu, ztraceny cas, usly zisk a prida kompenzaci za cas ktery tim ztratim, misto abych se venoval necemu uzitecnemu/zajimavemu ... a samozrejme nikoli ze statnich penez (cili zprostredkovane z me vlastni kapsy), ale hezky ze sve soukrome ... pak se o tom muzeme zacit bavit. Jestli vam tohle prijde jako kravina, tak jste na ceste k pochopeni smyslu psychotestu.

cortes

Příspěvek#32 » ned 14. lis 2010, 19:59

gilhad..Jenom ať jsou..a čím tvrdší..tím lepší.

pufik

Příspěvek#33 » pon 15. lis 2010, 07:59

cortes: ...muzes svuj nazor trochu rozvest (v cem spatrujes prinos apod.)?

cortes

Příspěvek#34 » pon 15. lis 2010, 13:54

Proč asi..Pokud bude psychologické vyšetření kvalitní a tak nějak jednotné pro všechny doktory (psychouše) ,,tak si myslím,že by jím měl projít každý žadatel o zbrojní průkaz..Už jen proto aby ho nedostal nějak narušený jedinec,který by mohl v budoucnu způsobit nějaké neštěstí.
Podle mě musí vlastník ZP zvládat stresové situace a umět je ,,správně,, vyhodnotit.
Což může být u někoho labilnějšího i problém.
Příklad(možná ne dobrý)..Dostal jsem se například dvakrát do situace kdy došlo na pěstní souboj..a pomalu jsem se dostal do kouta kde jsem vyloženě prohrával.
Kvér jsem měl u sebe..Ale nešel ven,i když ze mě chcala krev..Nebylo to pro mě ještě ohrožení nejvyššího stupně.
Co by se asi stalo pokud bych situaci špatně vyhodnotil,nebo byl nějaký nervák nebo s prominutím debil co se hraje na ramba s bouchačkou.Věřím že to vyšetření je opravdu k něčemu.Pokud bych nevěřil..tak to nepíšu.
Samozřejmě může rupnout v bedně i někomu kdo tím projde,ale to už je na dlouhé lokte--))
Líp to asi napsat neumím.
Nebojím se vyšetření..Sám sem jím před 13 lety prošel..A byl tam i takovej co neprošel..A podotknu..že je to jen dobře.

Ps..Zpřísnil bych i prodej pl. pistolek a jiných volně prodejných(smrtících) střelných zb.
Ale ber to jen jako můj názor. :)
Naposledy upravil(a) cortes dne pon 15. lis 2010, 14:09, celkem upraveno 1 x.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » pon 15. lis 2010, 14:08

Býval jsem taky zastáncem, ale když jsem se o to začal zajímat víc, tak mi po jisté době nezbylo přiklonit se na druhou stranu.
Bylo by super, pokud by fungovaly. Největší problém ale je, že současné psychotesty neručí za nic. Je to v podstatě jen takový zajímavý výzkum.

cortes

Příspěvek#36 » pon 15. lis 2010, 14:10

JIP..V podstatě máš pravdu..Však tady píšeme jen svůj názor..Jak to funguje je už věc jiná.
Hezký den přeju všem.

Kurt

Příspěvek#37 » pon 15. lis 2010, 14:19

Vzhledem ke svému povolání (IT) se poměrně často setkávám s realizovanými projekty vlády. Pokud se podívám na všechny ty Indoše, Čekpojnty a Datové schránky, tak mi nezbývá než doufat, že se stát nezačne vrtat ještě do systému přidělování ZP. :roll:
Proti samotnému posouzení zdravotního stavu žadatele však nemám nic.

jhora

Příspěvek#38 » pon 15. lis 2010, 14:59

Nejlepší by podle mě bylo nechat sučasný stav, ale pokud už by bylo nutno něco měnit (a tahat tím z kapes majitelů a žadatelů o ZP), tak bych viděl jako mnohem přinosnější dát podmínku, že majitel ZP s povolením zbraň nosit by musel pravidelně absolvovat kurz obranné střelby, aby se především učil, jak reagovat v krizové situaci, jak se správně rozhodnout, jestli má nebo nemá tasit v situaci, kdy je na rozhodnutí jen vteřina a jak při sebeobraně nepostřelit omylem nevinné lidi co se pohybují či bydlí v místě, kde dojde k oné situaci (a úplně ideálně třeba jednou za dva roky na náklady státu, ale to už je bezbřehý idealismus).

Když nad tím tak přemýšlím, tak tohle by měli povinně absolvovat všichni policajti dvakrát ročně.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » pon 15. lis 2010, 15:02

2jhora: Moje řeč.

pufik

Příspěvek#40 » úte 16. lis 2010, 11:11

Problem je ze v nasem korupcnim state by to s povinnymi kurzi dopadlo podobne jako se skolou smyku... nekdo by si na tom udelal super bussines... chces ZP tak plat...

Co bych byl ochoten zkousnout by bylo zprisneni a povinny dozor PCR pri vykonu prakticke casti zkousky. Pro nejake periodicke prezkusovani mi tu porad chybeji ty hromady mrtvych strelcu ktere by to melo zachranit... navic si rikam co myslivci spadali by tam taky?

Missak

Příspěvek#41 » úte 16. lis 2010, 12:41

já vidím ještě jeden problém s povinnými kurzy. on samotný kurz není zase tak levný (tedy ne pro každého jsou 2 tisíce zanedbatelná částka). což by ještě nebylo tak zásadní.
ale horší je, že těch kurzů je momentálně relativně málo a hlavně se většinou odehrávají v Čechách a to až za Prahou.
tedy pro nás moraváky je to trochu z ruky a musíme připočítat k ceně i cestu, případně ubytovaní.
já jsem to dobrovolně investoval dřív, než jsem začal nosit, ale ne pro každého je to přijatelné. chtěl jsem jít i do druhého levelu, ale z výše uvedených důvodů jsem to neabsolvoval.
jinak pochopitelně tyto kurzy vítám a doporučuji. jen by se opravdu mohly dělat i na Moravě. zatím je to jak s tou školou smyku - prostě pro někoho je to konec republiky a ty náklady se mu hodně navyšují. což v praxi znamená výrazně nerovné podmínky pro všechny. :evil:

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#42 » úte 16. lis 2010, 12:53

Já si myslím, že to je blbost. On i ten samotný kurs vás moc nenaučí, pokud si to posléze doma sami nenadrilujete. K tomu nikoho nedonutíte. Ostatně v autoškole mi 95% znalostí dala tak první hodina, zbytek se jezdil prostě protože se to musí. Ale bez toho, aby se člověk učil dál, není řidič ani po 30 hodinách kurzů žádný expert.

Úplně by stačilo, kdyby se důsledně prováděli testy tak jak mají být, ne odfláknutě jak tomu mnohdy bývá.

Missak

Příspěvek#43 » úte 16. lis 2010, 13:00

ono je pravda, že na ten kurz už by měl jít člověk, který má nějaké bezpečnostní návyky nacvičené. ale jinak bych řekl, že zejména pro ty, co nechodí na střelnici s někým zkušenějším to přínos má. naučí ho to základy. potom už musí pochopitelně trénovat a sušit sám. ale pro toho, kdo nemá kde "okoukat" jak se co má dělat to podle mého smysl má. ale není to samospasitelné. kdo by tam šel jen proto, že musí, aby měl "čárku" za účast a potom se na to vykašlal, je to opravdu zbytečné.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#44 » úte 16. lis 2010, 13:45

Tak jsem to myslel, pokud to tak nevyznělo. Kurz může mnohé dát, pokud tomu taky něco dáte.
Jinak jsou to vyhozené peníze a čas.

iloveguns

Příspěvek#45 » úte 16. lis 2010, 14:16

Kdyby zavedli povinné psychotesty, tak by se okamžitě vyrojila spousta podnikavců, kteří by pořádali kursy přípravy na psychotesty. Konec konců, ten psychotest se skládá jen z otázek a odpovědí, a když se uchazeč předem naučí, jak na ty otázky odpovídat, projde, i kdyby byl sebevětší magor. A psycholog za výsledek nenese žádnou odpovědnost, protože výsledek testu je závislý jen na tom, co testovaný odpovídal. Takže šaškárna na entou. Akorát si tím psychologové namastí kapsu. Dovedu si představit, jak ten samý psycholog, který bude testovat, zároveň nabízí střeleckým a mysliveckým sdružením placené přípravné kurzy na psychotesty a potom nechá projít jen ty, kteří u něj absolvovali přípravný kurz.

Zpět na