Novela evropske smernice o zbranich

tuton

Příspěvek#2026 » pát 5. kvě 2017, 13:57

Steiner: No jo, jenze do kategorie "A" nepujdou vsechny zbrane kategorie "B" (s hodne nabojema), ale jenom samonabijeci zbrane. Jak je to v nasem zakone ted je vlastne uplne jedno.

Proste je to dalsi priklad, jak je to diletantsky napsany. Chtej zakazat samonabijeci s hodne nabojema, pak se jim do toho nejak zamotaj opakovaci s hodne nabojema, i kdyz ty vlastne zakazany nebudou. A to jsem jeste nestudoval rozdily mezi ceskou a anglickou verzi...

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2027 » pát 5. kvě 2017, 14:32

tuton: no a jak jinak bys chtěl, ty chytrej, dostat z ulic ty strašný pumpovací opakovací kalašnikovy ?!
http://video.idnes.cz/?c=A170421_164837 ... i&idvideo=

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

CZelednikov

Příspěvek#2028 » pát 5. kvě 2017, 16:19

Jednoduše - zakážou zbraně na bázi kalašnikova, jak už jednom navrhovali...

WMartin

Příspěvek#2029 » pát 5. kvě 2017, 16:45

Ty jo.
Oni jsou schopni i zkrátit šípy do luků.
Kdyby náhodou.

Sysop

Příspěvek#2030 » pát 5. kvě 2017, 18:10

Luky a sipy zakazou uplne, ale toulce, co do nich vejde max 5 sipu, ty ti nechaji ;-) Hele, fakt bych pockal, az se to legislativne nekam pohne. Ted uz jsou to jen spekulace a mlaceni prazdne slamy.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2031 » pát 5. kvě 2017, 18:19

Zkuste prosím trochu věcně i sem, posledních několik stránek jsou často příspěvky jen prázdné věty o ničem.

Bohuliby

Příspěvek#2032 » sob 6. kvě 2017, 00:28

Kalašnikov, nikde jsem opravdu nečetl, že by podle vzhledu se něco mělo zakázat !

Bamboocha909

Příspěvek#2033 » pát 12. kvě 2017, 16:36

WMartin

Příspěvek#2034 » pát 12. kvě 2017, 21:30

S takovou si pak všichni legální držitelé zbraně nechají s výmluvou...ukradená...
Nebo tomu fakt nějak nerozumím.
Jo ještě sebrat ZP

Sysop

Příspěvek#2035 » pát 12. kvě 2017, 21:39

Re: WMartin

Bud v klidu, at uz se stane cokoli, urcite to neudelaji vsichni. Ted se jen viri voda, pockejme, az se to legislaivne nekam posune, pak ma cenu o necem diskutovat. Kdo chce a muze, at si zatim koupi, co potrebuje. Proc vyhrnovat kalhoty, kdyz brod je jeste daleko. Odzbrojeni lusknutim prstu se nepodari, na to nikdo nema koule. Krome toho fura tech, co o tom rozhoduji, sami jsou majitele, nebo i fandove zbrani. Nejake precedens byly (Australie, Anglie,...) a ona je doba zase o neco dal, takze stare postupy se pouzit nedaji.

Neposlouchejte kazdy zvast, ktery media vypusti. Sledujte hlavne to, co skutecne ma vliv, pripadne zpravy na LEXu, apod. Rukavice ze strany EU je hozena, ted zalezi, jak to nase vlada zvedne. Je samozrejme potreba jim neustale davat najevo nas postoj, protoze ti lide jsou placeni nasimi danemi a zastupuji nase zajmy. Takze je potreba jim to pripominat.

marinakus

Příspěvek#2036 » pát 12. kvě 2017, 21:40

sysop : :clap:

CZelednikov

Příspěvek#2037 » sob 13. kvě 2017, 11:23

Nejvíc mě zaráží, že všichni připouští negativní dopady, řadu problémů, co to přinese, ale stejně to všichni chtějí implementovat v plné čáře.

Valkira

Příspěvek#2038 » stř 17. kvě 2017, 11:26

Ahoj, chci se zeptat na grandfathering, resp. do kdy musím koupit sa. 58 (civilni klon) aby mi ho nevzali a platil na mě grandfathering.
Někde jsem četl do 20ti dní od vydaní směrnice, ale nemůžu to nikde najit jak to presně je.
Děkuji

tuton

Příspěvek#2039 » stř 17. kvě 2017, 11:35

Valkira:

20 dni je spravne. Podle smernice lze grandfathering uplatnit pouze na zbrane registrovane pred ucinnosti smernice (vydani ve vestniku + 20 dni).

Podle zastupcu MVCR by ale v ceskych legislativnich podminkach byl problem pri implementaci urcit rozhodne datum pro grandfathering presne podle smernice, tedy zpetne, a vyjimka by tudiz mela byt udelena na zbrane registrovane pred ucinnosti zakona, ktery bude smernici implementovat.

Dle meho skromenho nazoru dava ale vetsi miru jistoty ten prvni pripad. Na druhou stranu, dokud se zakon nezmeni, plati ten stavajici.

Lynx

Příspěvek#2040 » stř 17. kvě 2017, 12:07

Nejsem právník a neznám ani připravované změny, ale selským rozumem mi vychází, že pokud mi PČR vydá povolení nabýt zbraň ("nákupní povolení"), pak ji musí i zaregistrovat. Nebo mi opravdu něco ušlo? Já se chystám na jednu až dvě zbraně, ale nijak s tím nespěchám, protože vycházím z toho, co jsem psal.

Zpět na