Zkouška odborné způsobilosti
- E-Ryc
Příspěvek#17 » pát 10. úno 2012, 10:30
Na 99% manipulace i strelba CZ75, co jsem zaregistroval, jen jeden clovek tu na foru psal, ze rozebirali CZ a strileli Glock (nebo obracene). Ale ono je to vzasade vsechno na jedno kopyto, jediny rozdil je, jak oddelit zaver od ramu, to ukaze spravce strelnice za minutu rano pred zkouskou, kdyby se pouizivala nejaka divnost 

- Alda7777
- selag
- kasrman
Příspěvek#23 » čtv 8. bře 2012, 19:28
tak sem včera dělal zp.test sem nenapsal.a přitom taková otázka pro blbce.poctivě sem každejden šrotil.doma je píšu na 100%.asi sem zazmatkoval.jinak si to nedovedu vysvělit.uteklo mě to o 1bod.kdybych tu otázku nevěděl,tak by mě to tak neštvalo.ale ted sem nasranej na sebe teda pořádně.ale jdu do toho znova
- bison
Příspěvek#25 » čtv 29. bře 2012, 18:33
Ahoj,
tak jsem dneska zkousku uspesne zvladl, testove otazky tady na webu je super priprava!
Trosku problem jsem mel se strelbou z malorazky (kupodivu), ale nakonec to proslo.
Vin:
Dneska se vsichni, co nenapsali rovnou porouceli pryc. Jednomu udajne chybel jenom jeden bod. Ale nevim, co si zadal za skupiny, mlcky predpokladam, ze "E" (to vsichni, pokud jsem daval pozor), tj. mel 73 a odesel i kdyz na "A" a "B" by splnil.
tak jsem dneska zkousku uspesne zvladl, testove otazky tady na webu je super priprava!
Trosku problem jsem mel se strelbou z malorazky (kupodivu), ale nakonec to proslo.
Vin:
Dneska se vsichni, co nenapsali rovnou porouceli pryc. Jednomu udajne chybel jenom jeden bod. Ale nevim, co si zadal za skupiny, mlcky predpokladam, ze "E" (to vsichni, pokud jsem daval pozor), tj. mel 73 a odesel i kdyz na "A" a "B" by splnil.
- MarK
Příspěvek#26 » čtv 29. bře 2012, 19:20
vin píše:skupiny ABE, když se stane, že napišu na 73 bodu končim nebo mužu ziskat jen AB?
Podáváš určitou žádost, ke které musí být taky určitý výstup, respektive výsledek způsobilý/nezpůsobilý k tomu, co je uvedeno na žádosti.
Se 73 body, pokud je vyžadováno min. 74, jsi tak ohodnocen stupněm "neprospěl" v teoretické části "a dosažený výsledek je celkově hodnocen stupněm 'neprospěl'" dle prováděcí vyhlášky.
-
pepe123456 - Příspěvky: 35
- pepe123456
Příspěvek#27 » pon 2. dub 2012, 10:57
chci se zeptat, jaký je oficiální postup při selhači a slabé ráně? při zkoušce?
pistole - selhač - počkat několik vteřin zda nevyjde opožděná rána, vyndat zásobník, vyhodit náboj závěrem a zavolat řídíciho střelby?
pistole - slabá rána? - to netuším?
u malorážky a brokovnice předpokládám to samé - počkat, vybít......
pistole - selhač - počkat několik vteřin zda nevyjde opožděná rána, vyndat zásobník, vyhodit náboj závěrem a zavolat řídíciho střelby?
pistole - slabá rána? - to netuším?
u malorážky a brokovnice předpokládám to samé - počkat, vybít......
- E-Ryc
Příspěvek#28 » pon 2. dub 2012, 11:03
Pri slabe rane bych to rozebral, jestli nezustala strela v hlavni. Ale u zkousky si urcite napred mavnout, nema cenu drazdit neodsouhlasenou manipulaci. Teda pokud komisar nerekne, ze zavady resime samostatne
- asi nejlepsi se ho predem zeptat, co delat, kdyz...

- mobil-man
Příspěvek#30 » pon 2. dub 2012, 11:06
Pred strelbou jsme dostali instrukce a mimo jine v pripade selhace nebo jakekoliv zavady jsme meli zdvihnout druhou ruku a zahlasit "zavada". Ridici stopnul strelbu, prisel k tobe a resil to bud, ze ti rekl , co mas udelat, nebo prevzal zbran.
Zrovna se mnou strilel clovek, kterymu se pri nastrelu pistole zasekla, pri ostrych mu selhal naboj a z malorazky mu to jednou taky nevystrelilo
, ten mel vylozene negativni vliv na ty zbrane.
edit: Pokud ti to rekne sam komisar, tak to bude spis pri manipulaci a ne uz pri samotnych strelbach. To pak samozrejme musis vedet, ze pockas 30 vterin, potom naboj vyhodis a bud vratis vyrobci, nebo odevzdas spravci strelnice k likvidaci (takto nas to ucil, v realu to je jinak)
Zrovna se mnou strilel clovek, kterymu se pri nastrelu pistole zasekla, pri ostrych mu selhal naboj a z malorazky mu to jednou taky nevystrelilo

edit: Pokud ti to rekne sam komisar, tak to bude spis pri manipulaci a ne uz pri samotnych strelbach. To pak samozrejme musis vedet, ze pockas 30 vterin, potom naboj vyhodis a bud vratis vyrobci, nebo odevzdas spravci strelnice k likvidaci (takto nas to ucil, v realu to je jinak)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí