Posudek o zdravotní způsobilosti

IvosC

Příspěvek#1 » stř 18. črc 2012, 14:36

Dnes jsem na libereckém inspektorátu pro zbraně a střelivo dostal tento nový formulář na posudek o zdravotní způsobilosti ve formátu A5:
Posudek_o_zdrav_zpusob_new.pdf

Je to jen scan a je tam 2x pro tisk na A4
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

kasrman

Příspěvek#2 » stř 18. črc 2012, 19:13

já ji vytisknul na zbraně kvalitně.doktor,ani policajti nato neřekli nic.normálně to vzaly za právoplatný

bacil.357

Příspěvek#3 » stř 18. črc 2012, 19:22

když jsme potřeboval nedávno posudek od lékaře při "prodlužování" ZP, tak doktorka vytáhla formulář ze šuplíku, vyplnila a ještě jsme si pěkně poklábosily o zbraních ;)

kasrman

Příspěvek#4 » stř 18. črc 2012, 19:24

asi to záleží kraj od kraje.si myslím

IvosC

Příspěvek#5 » stř 18. črc 2012, 21:34

kasrman píše:já ji vytisknul na zbraně kvalitně.doktor,ani policajti nato neřekli nic.normálně to vzaly za právoplatný

Mě ten starý formulář vzali taky, ale byl tam problém, že mi tam pan doktor napsal platnost dnešní datum plus pět let, čímž mi o pár měsíců zkrátil platnost ZP (na policii mi ochotně nabídli, že tam můžu do 14 dnů dodat nový posudek, ale v rámci těch pěti let mi těch pár měsíců za to nestálo) a ten nový formulář tam udělali právě proto, aby tuhle prý velice častou chybu lékařů eliminovali. Oni jsou v Liberci vůbec velice vstřícní - dnes jsem se mj. dozvěděl, že si tam pro nás kolky kupují na poště za svoje, aby nám vyšli vstříc!

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » čtv 19. črc 2012, 09:41

bacil.357 píše:když jsme potřeboval nedávno posudek od lékaře při "prodlužování" ZP, tak doktorka vytáhla formulář ze šuplíku, vyplnila a ještě jsme si pěkně poklábosily o zbraních ;)

Ja zase kdyz byl u svy doktorky, tak me sjela ocima, zastavila se na kanadach, pak se podivala na teleskopa u pasu a zeptala se me jestli nejsem neonacista. (Podotykam, ze mam vlasy do puli zad) :D

KamikazeCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » čtv 19. črc 2012, 15:06

V tu chvili bych menil doktorku...

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » čtv 19. črc 2012, 15:32

Ona je celkem v pohode, akorat me moc casto nevida... nejcasteji kdyz is prijdu po nejaky potvrzeni (padak, zbrojak, ridicak...) :D:D

Joe

Příspěvek#9 » čtv 19. črc 2012, 15:43

Ilicz: Jak Tě znám, tak potvrzení šla v tomto pořadí :lol:

Kamikaze: Ať si má kecy jaký chce. Důležitý je, co je napsaný v potvrzení 8-)
Ony dochtorky jsou často hodně etatistického smýšlení, ono je to pochopitelný, už název Zákon o péči o zdraví lidu, který je pro ně alfou a omegou, mluví za vše. Stát má mít vše pod kontrolou, oni jsou nástrojem státu, a mj. rozhodují, zda jsi schopen udržet kvér. Na druhou stranu, jsou to celkem chytrý zvířátka, který lze citlivě indoktrinovat. Něco o tom vím, jednu mám doma :lol:

KamikazeCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » ned 22. črc 2012, 15:16

Ale pokud naznacuje, ze by pri posuzovani zdravotni zpusobilosti prihlizela i k politickym nazorum, tak mi to prijde dost nechutne. Jde prave o to, ze jsou nastrojem statu, za nic nemaji odpovednost, muzou rozhodovat jako samani treba podle nalady nebo podle cajovych listku - takze pokud bych u ni videl jenom naznak takhle zvrhleho myslenkoveho pochodu, nechtel bych s ni mit uz nikdy nic spolecneho.
Diky bohu, ja mam skvelou doktorku (taky ma zbrojak :lol: )

matussh

Příspěvek#11 » úte 17. úno 2015, 10:55

co presne ma stat v kolonke "platnost posudku konci dnem...." ? ma tam byt dnesny datum+3mesiace+10 rokov? alebo len plus 10 rokov? v posudku ktory pridal IvosC je to celkom jasne, da sa tam vybrat moznost "DLE zÁKONA (z.c. 119/2002 Sb, o zbraních)" , ale je to bohuzial len naskenovane :( pytam sa preto, lebo pochybujem, ze moj lekar niekedy vydaval posudok o zdravotnej sposobilosti pre ZP , a tak si chcem byt isty, aby tam nenapisal nejaku ftakovinu :)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » úte 17. úno 2015, 11:00

Tato kolonka se nevyplňuje, pokud není důvod platnost zdravotní způsobilosti omezit na dobu kratší než je zákonná.

marinakus

Příspěvek#13 » úte 17. úno 2015, 11:05

marku, když je doktor blbec, tak ji vyplní a problém vzniknout může.... byli zvyklí to dávat na 5 let a teď na tom někdy trvají ikdyž je už ZP na let 10

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » úte 17. úno 2015, 13:12

Doktor by tu vyhlášku o posuzování zdravotní způsobilosti měl znát - pokud ne, neměl by o ní vydávat žádná potvrzení.

Zpět na