Inspektoráty pro zbraně

garf

Příspěvek#61 » sob 6. říj 2012, 18:39

Souhlas,podle mého neušetřili sestěhováním na "Sdružení" ani korunu,sestěhování je jen buzerace a kontrola Velkého Bratra, bývalé místní odd zbraní je sice prázdné, ale topí se tam, prostory jsou i nadále Pčr, joo kdysi tam bejval švec :mrgreen:
............
jen třeba ....Nákupka-může trvat klidně 14 dní :evil: ,/promě za mě / tam mají možnost i právo správním řízením nákup zbraně administrativně zdržovat.... ,OK -to se dá většinou přežít /prodejce může vzít zálohu za zbraň , nebo zbraň rezervovat..../ neboť jsem -li "mazaný" :mrgreen: , mám na všechno-co by se mohlo zajímavého na pultech objevit- nákupky dopředu, /propadnou-li-pouze můj problém a 100,- v piheli, s tím se počítá .../,.....
Ale registrace zbraně je úkon- bez zbytečného zdržování....Tzn PZ - vydat okamžitě po podání žádosti o registraci včetně kontroly NP a kontrole zbraně orgánem Pčr ,-mimo toho,že mne omezují na záruce, tak jinak totiž ze všech žadatelů o registraci zbraně dle zákona dělají vlastně"přestupce" , stačí aby vás přede dveřmi služebny pro zbraně atd -když vyjdete po předané žádosti o registraci zbraně/máte ji u sebe/ a bez PZ zkontrolovali :evil: , a Vaší-naší povinností je mít co? když máme zbraň u sebe- ZP+PZ , totéž když Váš "příjemný a milující soused" nahlásí , že na dvorku lítáte se zbraní ,a asi se na něco chystáte-dobráci jsou všude....No a máte doma výjezdovku a akorát co, čerstvě koupenou zbraň,fakturu a přinejlepším na nákupním povolení zapsáno "využito"s razítkem a datem požádání o registraci , což je opět z hlediska zákona nic....Ano nemusíte je pustit dál hned..., až za chvíli se soudním příkazem ,prokurátorem , a stěžovat si můžete na nádraží, do vyřešení Vám vemou ZP, všechny PZ, a samo zbraně, včetně třeba i historických D, který Vám následně zdržej balistikou,zkušebnou,a vrátí po letech...
ty případy jsou ....
slouží jim ke cti ,že to nevyužívaj, -zatím.....
Garf
P.S.
-nevšiml jsem si, že by stav nějak znepokojoval LEX, a Lex nějak obecně a veřejně reagoval na neudržitelnou situaci kde jednotlivá odd pro zbraně si s termíny dělají co chtějí,jediné ,co jsem se doslechl, že zaplať pánbůh za to ,co máme...., a nešťourat do toho ,že třeba v Liberci je nákupka na počkání, průkaz zbraně na počkání....
ale mohu se mýlit

matyman2

Příspěvek#62 » sob 6. říj 2012, 18:50

Nevím sice jak v Liberci, ale u nás v Trutnově je NP a PZ vždy do druhého úředního dne, tzn. zaregistruji v pondělí, PZ je ve středu, zaregistruji ve středu PZ je v pondělí. Navíc jsem tam nikdy nečekal déle, než pět minut a navíc mi vždy i po telefonu rádi poradili. Vážím si toho o to víc, když si tady pročítám jak to funguje jinde.

TG77

Příspěvek#63 » sob 6. říj 2012, 19:06

Křižíkova Praha, na zbroják mi dali termín měsíc a půl, po měsíci jsem už zavolal a byl hotovej, když jsem si ho vyzvednul tak jsem samozřejmně zjistil že byl hotovej už po čtrnácti dnech :evil: Nechápu proč po mně teda chtěli tel číslo že se mi ozvou až bude hotovej. PZ samozřejmně na počkání ne, ten trval tejden a opět jsem zjistil že už ho měli hotovej v den podání, nepochopím že když tam jdu v pondělí proč mi nedaj nejbližší termín ve středu ale až další ponděli, nebo nedej bože jěště ten den odpoledne když podávám ráno :D

garf

Příspěvek#64 » sob 6. říj 2012, 19:34

povinnost šetřit=zákaz telefonovat :mrgreen:
naše ,vaše telefonní číslo slouží přece k něčemu úplně jinému..., než aby nás Vás kontaktovali, tak naivní nejsme :ugeek: ...docela mám pocit, že kdyby jim při každém úkonu člověk nadiktoval jiný číslo telefonu- dostane ztrátu spolehlivosti :twisted:

pepe123456

Příspěvek#65 » čtv 1. lis 2012, 22:19

tak co tak koukám tak vydlákovy super..

poslední 3 zbraně na počkání (během půl roku...), vždy ráno, úředníčky slušné, v pohodě, buď nechat zbraň ve stojanu že zavolaj (u nich, protože seberou šedivku a člověk nemá v ruce nic) nebo počkat i s kvérem v čekárně u nich... nejdéle to trvalo 30 minut a to odbavovaly i jiné lidi..)

samozřejmě odborně nic extra, ale to od nich nikdo nechce, prostě ať to opíšou..
a když se člověk domluví po telefonu tak to jde občas i mimo úřední hodiny (když nejsou na výjezdu někde na zkouškách atd...)

samozřejmostí jsou dotazy typu
"to máte jinou, takovou pěknou pažbu, ta je z umělý hmoty"?
"ta hlaveň je z japonska"? - po luštění textů na hlavni
"není ten dalekohled moc velkej"? - 6-20x50... :-)

Vysočina :-)

pepe123456

Příspěvek#66 » čtv 1. lis 2012, 22:24

myslím že na menších fízl...nách jsou u zbraní spíš rádi že maj činnost, po posledních čistkách kdy vyčistili beroun atd.... takže jsou ochotný a příjemný - navíc jsou to obvykle lidi co ty skalní zbranaře, puškaře znaj.. samozřejmě jsou tam občas taky problémy - puškaři nemaj moc rádi jihlavu atd... ale zase některý tam dostávja tipy na komisi co si k policii schovávaj pozůstalí atd..

bavil jsem se s jednim monocajtem a říkal - hele, kdyby zrušili zbraně tak budu někde dělat krádeže slepic, takže já puškaře podporuju a celkově se fakt snažej..

v Praglu a štatlu chapu že je občan jen obtížnej hmyz.....

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#67 » čtv 1. lis 2012, 23:15

Pepe - asi jak na koho. Za Brno můžu povědět tolik, že já byl slušný a usměvavý, oni byli taky... Vždycky.

Carloss

Příspěvek#68 » čtv 1. lis 2012, 23:27

A já za Phu taky... Vždy jsme prohodili pár slov, zanadávali na politiku... Oni musej.. já musí a chci k tomu... Tak proč je prudit... A nemám nijak špatný pocit.

Pete

Příspěvek#69 » pát 2. lis 2012, 08:08

Musim rict, ze v Brne maximalni spokojenost. Maji otevreno i v patek (8-12). Zbrojak jsem mel za 3 tydny soucasne s nakupkou a povolenim k noseni kategorie B. Az to bylo pripravene, poslali mi SMS. Prukaz zbrane mi udelali na pockani za 15 minut. Se vsim mi poradili a pomohli. Na nastenkach maji odkaz na zbranekvalitne.cz. Kdyz se sejde vice lidi v cekarne, sefka oddeleni chodi po chodbe a lidi s jednodussimi ukony odklani do jine kancelare, aby se to urychlilo.

Jak rikam, maximalni spokojenost. :-)

VaclavB

Příspěvek#70 » pát 2. lis 2012, 08:15

Je to o lidech, poslední zkušenost z Brna s úředníky jen pozitivní. Bohužel to neplatí o všech lidech ve frontě. Obdivuju, že to v tom náporu zvládají s klidem a (i když unaveným) úsměvem. Někteří jedinci opravdu na pozitivní přístup nejsou dělaní. Třeba jeden pán, co stál přede mnou půl hodiny ve frontě - měl tolik času se rozhlídnout po několika nástěnkách, kde je velkým písmem, že k vyplněné žádosti musí být pouze kolky, ne hotovost... po tak dlouhé době přišel na řadu a teprve u pultíku se dožadoval formuláře, že si to tam vyplní a zaplatí v hotovosti... bylo ke konci pracovního dne. Paní s ho s ledovým klidem vykázala, a zavolala dalšího. Jo, kapacitu by mohli posílit, to je ale na vedení. Ti lidi tam to zvládají docela dobře.

tempest

Příspěvek#71 » pát 2. lis 2012, 08:56

Hradec Králové, co se úsměvů a přístupu týče, moc dobrý, přišlo mi, jako kdyby to byla jedna velká rodina. Na ZP (s nákupkou) ale čekám pět neděl..

sheep

Příspěvek#72 » úte 4. pro 2012, 20:51

Tak Plzeň uplně v pohodě.
Přijdeš vypíšeš Nákupku paní sdělí o sečkání na chodbě.Po cca 15min. vyjde příslušník na chodbu a je hotovo.
Registrace už je trochu horší,ale jak kdy.Ale pokud nikdo není,probíhá to v pohodě,zbraně se předloží s kolkem.Zavelí se počkejte na chodbě a to samé do 15min. se zavelí vstupte a předá PZ.
Je pravdou že jsem se jednou rozhoupával ke koupi zbraně a jednoho dne ve středu jsem řikal a jdu pro ni.Odešel jsem z práce v 9h a v 13h už bylo vyřízeno vše a to počítam,letět pro nákupku,potom do shopu,a zase zpět na registračku.
Nejdelší čas jsem čekal na poště,protože jistá menšina se dohadovala o soc.dávky.

Bohuliby

Příspěvek#73 » pát 7. pro 2012, 13:08

Nezbývá než závidět.

tempest

Příspěvek#74 » sob 8. pro 2012, 13:52

Pánové, máte někdo zkušenost s registrací zbraně v Hradci? Jak dlouho jim to trvá? Vcelku bych to potřeboval v řádu hodin...

Fallen

Příspěvek#75 » sob 8. pro 2012, 19:32

zdravim,
nejdříve mi bylo řečeno, že PZ dostanu za týden, nakonec mi to vyřídili za dva dny ;)

Zpět na