Inspektoráty pro zbraně
- garf
Příspěvek#61 » sob 6. říj 2012, 18:39
Souhlas,podle mého neušetřili sestěhováním na "Sdružení" ani korunu,sestěhování je jen buzerace a kontrola Velkého Bratra, bývalé místní odd zbraní je sice prázdné, ale topí se tam, prostory jsou i nadále Pčr, joo kdysi tam bejval švec 
............
jen třeba ....Nákupka-může trvat klidně 14 dní
,/promě za mě / tam mají možnost i právo správním řízením nákup zbraně administrativně zdržovat.... ,OK -to se dá většinou přežít /prodejce může vzít zálohu za zbraň , nebo zbraň rezervovat..../ neboť jsem -li "mazaný"
, mám na všechno-co by se mohlo zajímavého na pultech objevit- nákupky dopředu, /propadnou-li-pouze můj problém a 100,- v piheli, s tím se počítá .../,.....
Ale registrace zbraně je úkon- bez zbytečného zdržování....Tzn PZ - vydat okamžitě po podání žádosti o registraci včetně kontroly NP a kontrole zbraně orgánem Pčr ,-mimo toho,že mne omezují na záruce, tak jinak totiž ze všech žadatelů o registraci zbraně dle zákona dělají vlastně"přestupce" , stačí aby vás přede dveřmi služebny pro zbraně atd -když vyjdete po předané žádosti o registraci zbraně/máte ji u sebe/ a bez PZ zkontrolovali
, a Vaší-naší povinností je mít co? když máme zbraň u sebe- ZP+PZ , totéž když Váš "příjemný a milující soused" nahlásí , že na dvorku lítáte se zbraní ,a asi se na něco chystáte-dobráci jsou všude....No a máte doma výjezdovku a akorát co, čerstvě koupenou zbraň,fakturu a přinejlepším na nákupním povolení zapsáno "využito"s razítkem a datem požádání o registraci , což je opět z hlediska zákona nic....Ano nemusíte je pustit dál hned..., až za chvíli se soudním příkazem ,prokurátorem , a stěžovat si můžete na nádraží, do vyřešení Vám vemou ZP, všechny PZ, a samo zbraně, včetně třeba i historických D, který Vám následně zdržej balistikou,zkušebnou,a vrátí po letech...
ty případy jsou ....
slouží jim ke cti ,že to nevyužívaj, -zatím.....
Garf
P.S.
-nevšiml jsem si, že by stav nějak znepokojoval LEX, a Lex nějak obecně a veřejně reagoval na neudržitelnou situaci kde jednotlivá odd pro zbraně si s termíny dělají co chtějí,jediné ,co jsem se doslechl, že zaplať pánbůh za to ,co máme...., a nešťourat do toho ,že třeba v Liberci je nákupka na počkání, průkaz zbraně na počkání....
ale mohu se mýlit

............
jen třeba ....Nákupka-může trvat klidně 14 dní

Ale registrace zbraně je úkon- bez zbytečného zdržování....Tzn PZ - vydat okamžitě po podání žádosti o registraci včetně kontroly NP a kontrole zbraně orgánem Pčr ,-mimo toho,že mne omezují na záruce, tak jinak totiž ze všech žadatelů o registraci zbraně dle zákona dělají vlastně"přestupce" , stačí aby vás přede dveřmi služebny pro zbraně atd -když vyjdete po předané žádosti o registraci zbraně/máte ji u sebe/ a bez PZ zkontrolovali

ty případy jsou ....
slouží jim ke cti ,že to nevyužívaj, -zatím.....
Garf
P.S.
-nevšiml jsem si, že by stav nějak znepokojoval LEX, a Lex nějak obecně a veřejně reagoval na neudržitelnou situaci kde jednotlivá odd pro zbraně si s termíny dělají co chtějí,jediné ,co jsem se doslechl, že zaplať pánbůh za to ,co máme...., a nešťourat do toho ,že třeba v Liberci je nákupka na počkání, průkaz zbraně na počkání....
ale mohu se mýlit
- matyman2
Příspěvek#62 » sob 6. říj 2012, 18:50
Nevím sice jak v Liberci, ale u nás v Trutnově je NP a PZ vždy do druhého úředního dne, tzn. zaregistruji v pondělí, PZ je ve středu, zaregistruji ve středu PZ je v pondělí. Navíc jsem tam nikdy nečekal déle, než pět minut a navíc mi vždy i po telefonu rádi poradili. Vážím si toho o to víc, když si tady pročítám jak to funguje jinde.
- TG77
Příspěvek#63 » sob 6. říj 2012, 19:06
Křižíkova Praha, na zbroják mi dali termín měsíc a půl, po měsíci jsem už zavolal a byl hotovej, když jsem si ho vyzvednul tak jsem samozřejmně zjistil že byl hotovej už po čtrnácti dnech
Nechápu proč po mně teda chtěli tel číslo že se mi ozvou až bude hotovej. PZ samozřejmně na počkání ne, ten trval tejden a opět jsem zjistil že už ho měli hotovej v den podání, nepochopím že když tam jdu v pondělí proč mi nedaj nejbližší termín ve středu ale až další ponděli, nebo nedej bože jěště ten den odpoledne když podávám ráno 

- garf
Příspěvek#64 » sob 6. říj 2012, 19:34
povinnost šetřit=zákaz telefonovat
naše ,vaše telefonní číslo slouží přece k něčemu úplně jinému..., než aby nás Vás kontaktovali, tak naivní nejsme
...docela mám pocit, že kdyby jim při každém úkonu člověk nadiktoval jiný číslo telefonu- dostane ztrátu spolehlivosti 

naše ,vaše telefonní číslo slouží přece k něčemu úplně jinému..., než aby nás Vás kontaktovali, tak naivní nejsme

-
pepe123456 - Příspěvky: 35
- pepe123456
Příspěvek#65 » čtv 1. lis 2012, 22:19
tak co tak koukám tak vydlákovy super..
poslední 3 zbraně na počkání (během půl roku...), vždy ráno, úředníčky slušné, v pohodě, buď nechat zbraň ve stojanu že zavolaj (u nich, protože seberou šedivku a člověk nemá v ruce nic) nebo počkat i s kvérem v čekárně u nich... nejdéle to trvalo 30 minut a to odbavovaly i jiné lidi..)
samozřejmě odborně nic extra, ale to od nich nikdo nechce, prostě ať to opíšou..
a když se člověk domluví po telefonu tak to jde občas i mimo úřední hodiny (když nejsou na výjezdu někde na zkouškách atd...)
samozřejmostí jsou dotazy typu
"to máte jinou, takovou pěknou pažbu, ta je z umělý hmoty"?
"ta hlaveň je z japonska"? - po luštění textů na hlavni
"není ten dalekohled moc velkej"? - 6-20x50...
Vysočina
poslední 3 zbraně na počkání (během půl roku...), vždy ráno, úředníčky slušné, v pohodě, buď nechat zbraň ve stojanu že zavolaj (u nich, protože seberou šedivku a člověk nemá v ruce nic) nebo počkat i s kvérem v čekárně u nich... nejdéle to trvalo 30 minut a to odbavovaly i jiné lidi..)
samozřejmě odborně nic extra, ale to od nich nikdo nechce, prostě ať to opíšou..
a když se člověk domluví po telefonu tak to jde občas i mimo úřední hodiny (když nejsou na výjezdu někde na zkouškách atd...)
samozřejmostí jsou dotazy typu
"to máte jinou, takovou pěknou pažbu, ta je z umělý hmoty"?
"ta hlaveň je z japonska"? - po luštění textů na hlavni
"není ten dalekohled moc velkej"? - 6-20x50...

Vysočina

-
pepe123456 - Příspěvky: 35
- pepe123456
Příspěvek#66 » čtv 1. lis 2012, 22:24
myslím že na menších fízl...nách jsou u zbraní spíš rádi že maj činnost, po posledních čistkách kdy vyčistili beroun atd.... takže jsou ochotný a příjemný - navíc jsou to obvykle lidi co ty skalní zbranaře, puškaře znaj.. samozřejmě jsou tam občas taky problémy - puškaři nemaj moc rádi jihlavu atd... ale zase některý tam dostávja tipy na komisi co si k policii schovávaj pozůstalí atd..
bavil jsem se s jednim monocajtem a říkal - hele, kdyby zrušili zbraně tak budu někde dělat krádeže slepic, takže já puškaře podporuju a celkově se fakt snažej..
v Praglu a štatlu chapu že je občan jen obtížnej hmyz.....
bavil jsem se s jednim monocajtem a říkal - hele, kdyby zrušili zbraně tak budu někde dělat krádeže slepic, takže já puškaře podporuju a celkově se fakt snažej..
v Praglu a štatlu chapu že je občan jen obtížnej hmyz.....
- Carloss
- Pete
Příspěvek#69 » pát 2. lis 2012, 08:08
Musim rict, ze v Brne maximalni spokojenost. Maji otevreno i v patek (8-12). Zbrojak jsem mel za 3 tydny soucasne s nakupkou a povolenim k noseni kategorie B. Az to bylo pripravene, poslali mi SMS. Prukaz zbrane mi udelali na pockani za 15 minut. Se vsim mi poradili a pomohli. Na nastenkach maji odkaz na zbranekvalitne.cz. Kdyz se sejde vice lidi v cekarne, sefka oddeleni chodi po chodbe a lidi s jednodussimi ukony odklani do jine kancelare, aby se to urychlilo.
Jak rikam, maximalni spokojenost.
Jak rikam, maximalni spokojenost.

- VaclavB
Příspěvek#70 » pát 2. lis 2012, 08:15
Je to o lidech, poslední zkušenost z Brna s úředníky jen pozitivní. Bohužel to neplatí o všech lidech ve frontě. Obdivuju, že to v tom náporu zvládají s klidem a (i když unaveným) úsměvem. Někteří jedinci opravdu na pozitivní přístup nejsou dělaní. Třeba jeden pán, co stál přede mnou půl hodiny ve frontě - měl tolik času se rozhlídnout po několika nástěnkách, kde je velkým písmem, že k vyplněné žádosti musí být pouze kolky, ne hotovost... po tak dlouhé době přišel na řadu a teprve u pultíku se dožadoval formuláře, že si to tam vyplní a zaplatí v hotovosti... bylo ke konci pracovního dne. Paní s ho s ledovým klidem vykázala, a zavolala dalšího. Jo, kapacitu by mohli posílit, to je ale na vedení. Ti lidi tam to zvládají docela dobře.
- sheep
Příspěvek#72 » úte 4. pro 2012, 20:51
Tak Plzeň uplně v pohodě.
Přijdeš vypíšeš Nákupku paní sdělí o sečkání na chodbě.Po cca 15min. vyjde příslušník na chodbu a je hotovo.
Registrace už je trochu horší,ale jak kdy.Ale pokud nikdo není,probíhá to v pohodě,zbraně se předloží s kolkem.Zavelí se počkejte na chodbě a to samé do 15min. se zavelí vstupte a předá PZ.
Je pravdou že jsem se jednou rozhoupával ke koupi zbraně a jednoho dne ve středu jsem řikal a jdu pro ni.Odešel jsem z práce v 9h a v 13h už bylo vyřízeno vše a to počítam,letět pro nákupku,potom do shopu,a zase zpět na registračku.
Nejdelší čas jsem čekal na poště,protože jistá menšina se dohadovala o soc.dávky.
Přijdeš vypíšeš Nákupku paní sdělí o sečkání na chodbě.Po cca 15min. vyjde příslušník na chodbu a je hotovo.
Registrace už je trochu horší,ale jak kdy.Ale pokud nikdo není,probíhá to v pohodě,zbraně se předloží s kolkem.Zavelí se počkejte na chodbě a to samé do 15min. se zavelí vstupte a předá PZ.
Je pravdou že jsem se jednou rozhoupával ke koupi zbraně a jednoho dne ve středu jsem řikal a jdu pro ni.Odešel jsem z práce v 9h a v 13h už bylo vyřízeno vše a to počítam,letět pro nákupku,potom do shopu,a zase zpět na registračku.
Nejdelší čas jsem čekal na poště,protože jistá menšina se dohadovala o soc.dávky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí