Pár hloupých dotazů od začátečníka
- Adam
Příspěvek#198 » pát 21. srp 2009, 14:35
Tak jsem teďka byl ve městě a viděl jsem tam dva zaměstnance firmy "FENIX SECURITY" jak vycházejí z banky a nesou pytel (zřejmě s penězi) a nakládají ho do dodávky. Měli na sobě oblečení s nápisem jejich firmy a neprůstřelné vesty a na opasku u kalhot měli viditelně pistole, čímž se tedy podle testových otázek (a platného zákona) dopustili přestupku. Docela by mně teda zajímalo, co by jim řekli nějací policisté, kdyby tam náhodou byli a viděli je, pokud by jim teda vůbec něco řekli. Jak mají podle zákona vlastně policisté postupovat, když se takhle někdo dopouští přestupku? Podle zákona se přestupku dopouští držitel zbrojního průkazu skupiny D který nosi pistoli na veřejnosti a místech veřejnosti přístupném a stejně tak se dopouští přestupku ten, kdo s pistolí manipuluje na veřejnosti a je pod vlivem alkoholu. Takže pokud v sobě budu mít deset piv a budu si na náměstí hrát s pistolí, tak se budu dopouštět podle zákona stejného přestupku jako zaměstnanec soukromé bezpečností služby, který třeba ponese kufřík s několika miliony Kč, což mi přijde dost postavené na hlavu. Jak se tyhle přestupky vlastně trestají? Mohl by těm zaměstnancům FENIXu být odebrán za tohle zbrojní průkaz?
- Kurt
Příspěvek#199 » pát 21. srp 2009, 14:50
Ano, udělejte z tohoto tématu ultraslátaninu. Ještě se tu zeptejte, jestli mají policisté ZP a zda musíte nosit kvér skrytě i doma. 
IMHO je celé téma spíše na smazání, protože se v tom stejně nikdo další vyznat nemůže a vy si ze zde položených rad nic neděláte.

IMHO je celé téma spíše na smazání, protože se v tom stejně nikdo další vyznat nemůže a vy si ze zde položených rad nic neděláte.
- Adam
Příspěvek#200 » pát 21. srp 2009, 15:04
Já se ptám jenom na to co nevím Kurte. Doma skrytě kvér nosit asi nemusím, to je logické. A když jsem byl na střelnici tak tam mi bylo řečeno, že policisté zbrojní průkaz mít nemusejí, aspoň co se týče služební zbraně. Jestli to je ale pravda nevím. Já vím, že kdo nosí zbraň viditelně tak se dopouští přestupku ale už jsem nikde nečetl, jak se tento přestupek trestá, jestli seberou ZP nebo ne. Když s autem uděláte přestupek (například pojedu v obci rychleji nebo nebudu mít zaplá světla) tak mi taky neseberou řidičák ale dostanu pokutu. Tak se ptám, jestli majitel ZP dostane pokutu a kolik, případně jestli se odebírá ZP.
- Kurt
Příspěvek#201 » pát 21. srp 2009, 15:06
Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně. Je to v zákoně.
HOWGH
HOWGH
- Adam P.
Příspěvek#202 » pát 4. zář 2009, 13:52
Zdravím všechny. Tak je skoro měsíc, co jsem zde na tomto fóru založil toto vlákno "Pár hloupých dotazů od začátečníka" a dneska jsem úspěšně složil zkoušku odborné způsobilosti. Na svoje měsíc staré otázky si můžu dneska odpovědět takto: Ano, je možné bez problému se všechno naučit den před zkouškou. Bezpečnou manipulaci, rozborku, sborku a střelbu jsem se naučil během necelých dvou hodin den před zkouškou. Je pravda, že mi komisař říkal že je vidět že si uplně nevěřím a s tou zbraní nemanipuluji jako někdo, kdo má ZP už několik let, ale na "prospěl" to bez problémů stačí. Testy jsem napsal na plný počet, že to tak bude jsem ale věděl už od samého začátku (i při zkoušce jsem zaslechl od pár lidí obrat "štěstí na otázky" jako tomu tady bylo na fóru ale já si o tom myslím své). Pokud se prostě někdo naučí všech 488 otázek tak mu je jedno, které si vytáhne. Praktickou část zkoušky jsme dělali s pistolí CZ 50 protože správce říkal, že CZ 75 je o trošku složitější a někdo by možná mohl mít problémy se to za ty dvě hodiny naučit. Všech 5 střel jsem měl v terči. Sice ne do černého, ale v terči byly - poprvé jsem střílel včera na přípravném kurzu kde si každý mohl vystřelit 10 střel, více ne, takže celkem úspěch. A i včera jsem měl všech 10 v terči.... Samozřejmě si uvědomuju, že nejsem ve všem tak zaběhlý jako zkušení střelci, ale na vykonání té zkoušky tohle v pohodě stačí. Až půjdu na střelnici tak někoho požádám, aby se mi trošku věnoval.
Ze zkušeností získaných během dnešní zkoušky bych měl také připomínky k této stránce: ve zkoušce "nanečisto" bych zrušil ty dvě otázky ohledně sebeobrany a krají nouzy - dneska nás skupinu E dělalo pět lidí a nikdo tam ani jednu z těchto otázek neměl. Další věc se týká také otázek v testu a možná toto patří spíše do vlákna "které otázky se učit". Na stránkách mujglock.com se psalo, že kdo dělá sk. E tak nebude mít otázky jako dvoják, troják, čtyřče apod. a někdo z tohoto fora (tuším jomekabi) autora mujglock.com upozornil, že tato informace je údajně nepravdivá. Opak je ale pravdou. Zkušební komisař P. Kopecký (který na těchto stránkách pomáhal MarKovi se sekcí "bezpečná manipulace se zbraněmi) dneska jasně říkal, že existují různé varianty testů a každá skupina ZP má svoje specifické testy se specifickými otázkami. Na mém testu bylo napsáno "varianta pro žadatele o ZP skupiny E". Komisař jasně řekl, že otázky jako dvoják, troják apod. jsou pouze v testech pro žadatele o vydání ZP skupiny C a kdo dělá skupinu E tak je vyloučeno, aby tam takovýto dotaz měl. Takže informace na mujglock.com byla správná a jomekabi autora webu upozorňoval zbytečně. Také se omlouvám MarKovi že obcházím BAN ale měl jsem radost že jsem ty zkoušky udělal, tak jsem vám to sem chtěl napsat, i když nevím jak dlouho tady ten příspěvek vydrží...
Ze zkušeností získaných během dnešní zkoušky bych měl také připomínky k této stránce: ve zkoušce "nanečisto" bych zrušil ty dvě otázky ohledně sebeobrany a krají nouzy - dneska nás skupinu E dělalo pět lidí a nikdo tam ani jednu z těchto otázek neměl. Další věc se týká také otázek v testu a možná toto patří spíše do vlákna "které otázky se učit". Na stránkách mujglock.com se psalo, že kdo dělá sk. E tak nebude mít otázky jako dvoják, troják, čtyřče apod. a někdo z tohoto fora (tuším jomekabi) autora mujglock.com upozornil, že tato informace je údajně nepravdivá. Opak je ale pravdou. Zkušební komisař P. Kopecký (který na těchto stránkách pomáhal MarKovi se sekcí "bezpečná manipulace se zbraněmi) dneska jasně říkal, že existují různé varianty testů a každá skupina ZP má svoje specifické testy se specifickými otázkami. Na mém testu bylo napsáno "varianta pro žadatele o ZP skupiny E". Komisař jasně řekl, že otázky jako dvoják, troják apod. jsou pouze v testech pro žadatele o vydání ZP skupiny C a kdo dělá skupinu E tak je vyloučeno, aby tam takovýto dotaz měl. Takže informace na mujglock.com byla správná a jomekabi autora webu upozorňoval zbytečně. Také se omlouvám MarKovi že obcházím BAN ale měl jsem radost že jsem ty zkoušky udělal, tak jsem vám to sem chtěl napsat, i když nevím jak dlouho tady ten příspěvek vydrží...
- Patrik
- stumpi
Příspěvek#205 » stř 16. zář 2009, 09:52
Dobrý den všem. Asi tu už takový dotaz padnul, ale stejně bych se rád ujistil. Právě jsem složil zkoušku z odborné způsobilosti a už jen potřebuji zajít za doktorem. Má to být už jen formalitka, proto se ptám zda znění toho posudku o zdravotní způsobilosti k držení zbrojního průkazu. Vyvěšený na těchto stránkách je platný. Svému lékaři jsem volal jestli na to nemá nějaký svůj papír a on mi jen řekl něco mi přineste a já vám to podepíšu. Na jiné internetové stránce jsem se dočetl že tento folmulář už se nepředkládá. Všem děkuji za odpověď.
-
martin.9mm - Příspěvky: 23
- Kontaktovat uživatele:
- martin.9mm
- MarK
Příspěvek#207 » stř 16. zář 2009, 12:19
stumpi, ano někdo to tvrdil, neb vyhláška, ve které byl uveden, byla novelizována. Ovšem v novele už nijak specifikován není a pokud vím, snad všude nadále používají ten původní. Není to žádný barevně přesně podaný formulář jako ostatní zbraňové formuláře, u nás na policii je mají nakopírované, že už je to stěží čitelné
Myslím, že jde hlavně o to razítko a podpis doktora.
Já s tím šel v červnu a v pohodě to vzal doktor i policajti.

Myslím, že jde hlavně o to razítko a podpis doktora.
Já s tím šel v červnu a v pohodě to vzal doktor i policajti.
- Vladka
Příspěvek#208 » úte 6. říj 2009, 17:12
Po urputném "boji" prokousat se ke konci tohoto vlákna, které dle názvu je pro mě jak dělané, se dostávám k tomu, abych Adamovi pogratulovala k získání ZP
Ale na druhou stranu i mě, jako úplného laika a začátečníka, zaskočil Tvůj přístup k ZP a zbraním ... Já budu asi Tvůj opak
ZP chci, ale třeba časem, až si budu jistá nejen teorií, ale také tou praxí ... Naučit se střílet jsem chtěla vždycky, ale poslední dobou mi to připadá, že se z toho stává neodbytná "touha"
Zatím si zkusím vychutnat své začátky a značné trapasy a jak doufám, tak i případné pokroky
A až tohoto krásného koníčka budu zvládat a bude mě i nadále bavit, tak pak třeba zkusím ZP. Vždyť ono není zase tak kam spěchat, ne?
Jinak všechny zdravím
A předem děkuji za vaše odpovědi na mé nekonečné - Proč ...? 

Jinak všechny zdravím

- bobr
- Missak
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony