Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat

marinakus

Příspěvek#1471 » ned 30. srp 2015, 12:28

Já myslím, že odložit malorážku s odsunutým závěrem by mělo být v pořádku (stejně jako odložit brokovnici zlomenou) ale samozřejmě nevím jakého systému byla ta Čína. Pokud má ale klasický odsuvný závěr, měla by měla být manipulace s nenapnutím úderníku nejspíš stejná jako u ZKM.

kwok

Příspěvek#1472 » ned 30. srp 2015, 13:12

ren píše:Teď se mi prosím nesmějte, když se blbě zeptám. V září jdu opakovat praktickou zkoušku, ran jistoty z pistole dám pro jistotu tolik, že bude cvakat jako šicí stroj

A zase te vyhodi....pokud to bude jiny komisar, ktery je na ranu jistoty alergicky a naopak vyzaduje vypousteni pres prsty :). Cili nez zacnes vybijet jak sici stroj, radeji se predem komisare zeptej (pokud to nerekne sam), jakym zpusobem si to predstavuje, zda ranu jistoty, nebo vypousteni pres prsty.

Marcurba

Příspěvek#1473 » ned 30. srp 2015, 13:48

Ja bych chtel opravdu videt, jak by se MV postavilo ke stiznisti na postup komisare, ktery by vyhodil uchazece za to, ze dal ranu jistoty treba na cz75, jenom protoze, ze si to komisar nepral. At mi nikdo nerika, ze by komisar nedostal pres prsty!

Blacky

Příspěvek#1474 » ned 30. srp 2015, 15:05

Boj s větrnými mlýny.

scorpions.cz

Příspěvek#1475 » ned 30. srp 2015, 15:07

Přidám citaci z materiálu MV
Postup při prokazování znalostí z postupu řídícího střelby, podle § 8 vyhlášky Ministerstva vnitra č. 384/2002 Sb., při konání praktické části zkoušky žadatele o jmenování zkušebním komisařem

IV. Řídící střelby: Vidím, v pořádku, … Uveďte zbraň do bezpečného stavu!
Žadatel koná:
- odloží prázdný zásobník na manipulační stolek
- uvolní závěr, který se vrátí do přední polohy,
- provede ránu jistoty se zamířením do terče.

dilatator

Příspěvek#1476 » ned 30. srp 2015, 15:41

V patřičné fázi ZOZ jsem položil komisaři otázku: "Přejete si ránu jistoty nebo vypustit přes palec ?" Odpověď byla: "Ránu jistoty"

Takže tak. Tak mi bylo doporučeno v přípravném kurzu, tak jsem provedl ....

Úmrtnost v naší várce byla, ale zcela oprávněná - a to vycházím jenom podle toho, co na sebe dotyční látli event. co jsem slylšel od lidí co šli po nich, protože se zkoušelo v oddělené místnosti sice bez dveří ale za rohem. Já jsem šel první a potom ven na vzduch .....
Jinak z mého pohledu příjemná debata s panem komisařem například na téma závěry ..............

Marcurba

Příspěvek#1477 » ned 30. srp 2015, 15:48

Opravnena umrtnost je zcela opravnena. Pokud ma nekdo zavadu a resi se zasobnikem ve zbrani, neni o cem mluvit. Ale pokud nekdo da ranu jistoty misto vypusteni pres palec a komisar ho vyhodi, tak je to podle me prasarna!

Luky22

Příspěvek#1478 » ned 30. srp 2015, 16:26

Já si myslím, že komisař by měl spíš vyhazovat za vypuštění přes palec. Rána jistoty se přece dává kvůli tomu, aby došlo k případnému odpálení náboje zapomenutého v komoře. Vypuštěním přes palec nic neodpálím.

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1479 » ned 30. srp 2015, 16:58

Už to tu několikrát padlo a asi není potřeba nad tím pořád tak zdlouhavě diskutovat. Komisař od komisaře požaduje něco jiného a o vyhození za ránu jistoty si můžeme myslet svoje, ale holt na zkoušce to uděláš jak chce komisař a pak si to doma budeš dělat po svém. V Lukové u zkoušek jedině vypouštění přes palec, případně decockerem.

marinakus

Příspěvek#1480 » ned 30. srp 2015, 17:46

Scorpion.cz : cituješ vyhlášku, která je již neplatná (384/2002)

cipis

Příspěvek#1481 » ned 30. srp 2015, 18:42

§ 13
Obsahová náplň praktické části zkoušky
(1) V praktické části zkoušky žadatel postupně

a) předvede prohlídku nejméně dvou zbraní podle určení zkušební komise za účelem zjištění, zda zbraň není v nabitém stavu,

b) předvede částečné rozebrání a složení nejméně dvou různých druhů zbraní podle určení zkušební komise v rozsahu, který je nezbytně nutný k vyčištění zbraně po střelbě,

c) předvede postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby a

d) prokáže znalosti z postupu řídícího střelby.

(2) K předvádění činností uvedených v odstavci 1 písm. a) až c) se použijí druhy zbraní odpovídající všem skupinám zbrojního průkazu a jako střelivo se použijí náboje neobsahující výmetné náplně, nárazové slože ani zápalky se zápalkovou složí.

marinakus

Příspěvek#1482 » ned 30. srp 2015, 18:49

Cipis : proč cituješ z obsahové náplně praktické zkoušky komisaře?

marinakus

Příspěvek#1483 » ned 30. srp 2015, 18:53

Marcurba : pokud není postup dopředu nebo během zkoušky upřesněn lze s tebou souhlasit, pokud ale řekne komisař, že chce vypuštění kohoutu a ty dáš místo toho ránu jistoty asi se není moc o čem bavit

cipis

Příspěvek#1484 » ned 30. srp 2015, 19:50

No, třeba protože jsem se přehlídl?

Grasel

Příspěvek#1485 » ned 30. srp 2015, 19:51

Pánové, uvědomte si jednu věc - komisař je ŠÉF... Pokud Vám řekne že si máte vzít sáňky a jít sáňkovat, tak jediný na co se smíte zeptat je ,,na kterej kopec" :D
To je samozřejmě jen vtip, ale pokud u zkoušky komisař řekne postup, tak pokud ho někdo nedokáže dodržet, je jedině dobře že ho vyrazí, protože člověk, který si nedokáže zapamatovat několik jednoduchých čiností prostě zbraň mít nemůže.
A svádět to na nervozitu je ten nejblbější alibismus... Vždyť většina si dělá ,,E", chce nosit, ještě ani nemaj zkoušky, odstříleno 20 ran někde na kurzu a už se rozhodují mezi Desertem v .50 a SW 500.. ale co bude vyvádět s kvérem až ho nedej Bože bude muset vytáhnout? To si jako myslí, že když bude stát proti (Kocáb promine) 5 sfetovanej cikánům nervózní nebude? Jakékoilv zaváhání u zkoušky uchazeče o ,,E" nebo ,,D" by se mělo hodnotit ,,neprospěl".

Zpět na