Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- marinakus
Příspěvek#1471 » ned 30. srp 2015, 12:28
Já myslím, že odložit malorážku s odsunutým závěrem by mělo být v pořádku (stejně jako odložit brokovnici zlomenou) ale samozřejmě nevím jakého systému byla ta Čína. Pokud má ale klasický odsuvný závěr, měla by měla být manipulace s nenapnutím úderníku nejspíš stejná jako u ZKM.
- kwok
Příspěvek#1472 » ned 30. srp 2015, 13:12
ren píše:Teď se mi prosím nesmějte, když se blbě zeptám. V září jdu opakovat praktickou zkoušku, ran jistoty z pistole dám pro jistotu tolik, že bude cvakat jako šicí stroj
A zase te vyhodi....pokud to bude jiny komisar, ktery je na ranu jistoty alergicky a naopak vyzaduje vypousteni pres prsty

- Marcurba
- scorpions.cz
- scorpions.cz
Příspěvek#1475 » ned 30. srp 2015, 15:07
Přidám citaci z materiálu MV
Postup při prokazování znalostí z postupu řídícího střelby, podle § 8 vyhlášky Ministerstva vnitra č. 384/2002 Sb., při konání praktické části zkoušky žadatele o jmenování zkušebním komisařem
IV. Řídící střelby: Vidím, v pořádku, … Uveďte zbraň do bezpečného stavu!
Žadatel koná:
- odloží prázdný zásobník na manipulační stolek
- uvolní závěr, který se vrátí do přední polohy,
- provede ránu jistoty se zamířením do terče.
Postup při prokazování znalostí z postupu řídícího střelby, podle § 8 vyhlášky Ministerstva vnitra č. 384/2002 Sb., při konání praktické části zkoušky žadatele o jmenování zkušebním komisařem
IV. Řídící střelby: Vidím, v pořádku, … Uveďte zbraň do bezpečného stavu!
Žadatel koná:
- odloží prázdný zásobník na manipulační stolek
- uvolní závěr, který se vrátí do přední polohy,
- provede ránu jistoty se zamířením do terče.
- dilatator
Příspěvek#1476 » ned 30. srp 2015, 15:41
V patřičné fázi ZOZ jsem položil komisaři otázku: "Přejete si ránu jistoty nebo vypustit přes palec ?" Odpověď byla: "Ránu jistoty"
Takže tak. Tak mi bylo doporučeno v přípravném kurzu, tak jsem provedl ....
Úmrtnost v naší várce byla, ale zcela oprávněná - a to vycházím jenom podle toho, co na sebe dotyční látli event. co jsem slylšel od lidí co šli po nich, protože se zkoušelo v oddělené místnosti sice bez dveří ale za rohem. Já jsem šel první a potom ven na vzduch .....
Jinak z mého pohledu příjemná debata s panem komisařem například na téma závěry ..............
Takže tak. Tak mi bylo doporučeno v přípravném kurzu, tak jsem provedl ....
Úmrtnost v naší várce byla, ale zcela oprávněná - a to vycházím jenom podle toho, co na sebe dotyční látli event. co jsem slylšel od lidí co šli po nich, protože se zkoušelo v oddělené místnosti sice bez dveří ale za rohem. Já jsem šel první a potom ven na vzduch .....
Jinak z mého pohledu příjemná debata s panem komisařem například na téma závěry ..............
- Marcurba
- Luky22
- Xerxes
Příspěvek#1479 » ned 30. srp 2015, 16:58
Už to tu několikrát padlo a asi není potřeba nad tím pořád tak zdlouhavě diskutovat. Komisař od komisaře požaduje něco jiného a o vyhození za ránu jistoty si můžeme myslet svoje, ale holt na zkoušce to uděláš jak chce komisař a pak si to doma budeš dělat po svém. V Lukové u zkoušek jedině vypouštění přes palec, případně decockerem.
- cipis
Příspěvek#1481 » ned 30. srp 2015, 18:42
§ 13
Obsahová náplň praktické části zkoušky
(1) V praktické části zkoušky žadatel postupně
a) předvede prohlídku nejméně dvou zbraní podle určení zkušební komise za účelem zjištění, zda zbraň není v nabitém stavu,
b) předvede částečné rozebrání a složení nejméně dvou různých druhů zbraní podle určení zkušební komise v rozsahu, který je nezbytně nutný k vyčištění zbraně po střelbě,
c) předvede postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby a
d) prokáže znalosti z postupu řídícího střelby.
(2) K předvádění činností uvedených v odstavci 1 písm. a) až c) se použijí druhy zbraní odpovídající všem skupinám zbrojního průkazu a jako střelivo se použijí náboje neobsahující výmetné náplně, nárazové slože ani zápalky se zápalkovou složí.
Obsahová náplň praktické části zkoušky
(1) V praktické části zkoušky žadatel postupně
a) předvede prohlídku nejméně dvou zbraní podle určení zkušební komise za účelem zjištění, zda zbraň není v nabitém stavu,
b) předvede částečné rozebrání a složení nejméně dvou různých druhů zbraní podle určení zkušební komise v rozsahu, který je nezbytně nutný k vyčištění zbraně po střelbě,
c) předvede postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, při přerušení střelby, při zjištění závady na zbrani při střelbě a při ukončení střelby a
d) prokáže znalosti z postupu řídícího střelby.
(2) K předvádění činností uvedených v odstavci 1 písm. a) až c) se použijí druhy zbraní odpovídající všem skupinám zbrojního průkazu a jako střelivo se použijí náboje neobsahující výmetné náplně, nárazové slože ani zápalky se zápalkovou složí.
- marinakus
- Grasel
Příspěvek#1485 » ned 30. srp 2015, 19:51
Pánové, uvědomte si jednu věc - komisař je ŠÉF... Pokud Vám řekne že si máte vzít sáňky a jít sáňkovat, tak jediný na co se smíte zeptat je ,,na kterej kopec" 
To je samozřejmě jen vtip, ale pokud u zkoušky komisař řekne postup, tak pokud ho někdo nedokáže dodržet, je jedině dobře že ho vyrazí, protože člověk, který si nedokáže zapamatovat několik jednoduchých čiností prostě zbraň mít nemůže.
A svádět to na nervozitu je ten nejblbější alibismus... Vždyť většina si dělá ,,E", chce nosit, ještě ani nemaj zkoušky, odstříleno 20 ran někde na kurzu a už se rozhodují mezi Desertem v .50 a SW 500.. ale co bude vyvádět s kvérem až ho nedej Bože bude muset vytáhnout? To si jako myslí, že když bude stát proti (Kocáb promine) 5 sfetovanej cikánům nervózní nebude? Jakékoilv zaváhání u zkoušky uchazeče o ,,E" nebo ,,D" by se mělo hodnotit ,,neprospěl".

To je samozřejmě jen vtip, ale pokud u zkoušky komisař řekne postup, tak pokud ho někdo nedokáže dodržet, je jedině dobře že ho vyrazí, protože člověk, který si nedokáže zapamatovat několik jednoduchých čiností prostě zbraň mít nemůže.
A svádět to na nervozitu je ten nejblbější alibismus... Vždyť většina si dělá ,,E", chce nosit, ještě ani nemaj zkoušky, odstříleno 20 ran někde na kurzu a už se rozhodují mezi Desertem v .50 a SW 500.. ale co bude vyvádět s kvérem až ho nedej Bože bude muset vytáhnout? To si jako myslí, že když bude stát proti (Kocáb promine) 5 sfetovanej cikánům nervózní nebude? Jakékoilv zaváhání u zkoušky uchazeče o ,,E" nebo ,,D" by se mělo hodnotit ,,neprospěl".
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí