Nošení zbraně kat.B na veřejnosti,se ZP pouze skupiny B
- hanijak
Příspěvek#1 » čtv 5. srp 2010, 12:22
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit,je to velice zapeklitá otázka-můžu nosit pistoli na veřejnosti-samozdřejmě že skrytě,to mě teď nezajímá,ale myslím to,že mám zbroják zatím jenom skupiny B,nic víc,nic míň.
Já vím,že to budete chtít komentovat tím,že můžu pouze v rozsahu oprávnění,a to je jen střelnice,a že mám smůlu a podobně,toho už jsem slyšel dost.Tady mám fotku,kterou jsem ofotil zákon o zbraních,konkrétně to oprávnění,a stojí tu,že Z,kat C můžu nosit jenom na střel. a myslím si,že se to kat.B netýká,neboť je ta C střednít a text pokračuje: tuto zbraň..... takže teda logicky- Béčko můžu nabývat do vlastnictví,držet,a NOSIT.A to je všechno,nic víc už k Béčku nenapsali,takže si můžu brát pistoli na procházky do strašidelnýho lesa
a podobně ne?Nejvíc mě štve to,že mi každej říká něco jinýho,a já si pistoli neberu nikam,dokonce se s ní bojím jít na střelnici,aby náhodou někdo neřekl,se si s ní chodím po vesnicích,ona totiž střelnice na které jsem členem je asi 10kilometrů ode mě,tak nevím...Tydle ty zákony se dají chápat asi po každém přečtení jinak,takže jsem zvědavej na nějaké solidní odpovědi.Díky,mějte se,
Jirka
potřeboval bych poradit,je to velice zapeklitá otázka-můžu nosit pistoli na veřejnosti-samozdřejmě že skrytě,to mě teď nezajímá,ale myslím to,že mám zbroják zatím jenom skupiny B,nic víc,nic míň.
Já vím,že to budete chtít komentovat tím,že můžu pouze v rozsahu oprávnění,a to je jen střelnice,a že mám smůlu a podobně,toho už jsem slyšel dost.Tady mám fotku,kterou jsem ofotil zákon o zbraních,konkrétně to oprávnění,a stojí tu,že Z,kat C můžu nosit jenom na střel. a myslím si,že se to kat.B netýká,neboť je ta C střednít a text pokračuje: tuto zbraň..... takže teda logicky- Béčko můžu nabývat do vlastnictví,držet,a NOSIT.A to je všechno,nic víc už k Béčku nenapsali,takže si můžu brát pistoli na procházky do strašidelnýho lesa

Jirka
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MarK
Příspěvek#2 » čtv 5. srp 2010, 12:42
Nějak nechápu, co je na tom nepochopitelného.
Prostě s Bčkem nošení jen na střelnici (to jest *na* střelnici, ne po cestě ke střelnici), ty "zvláštní právní předpisy" se vztahují pokud vím jen na C (honitby apod.).
Ve všech ostatních případech musí být zbraň ve stavu držení.
(pomíjím teď tu polemiku, že "nošení" na střelnici může být považováno za držení, neb jde o "zbraň nebo střelivo ... uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených ... nemovitostí")
Prostě s Bčkem nošení jen na střelnici (to jest *na* střelnici, ne po cestě ke střelnici), ty "zvláštní právní předpisy" se vztahují pokud vím jen na C (honitby apod.).
Ve všech ostatních případech musí být zbraň ve stavu držení.
(pomíjím teď tu polemiku, že "nošení" na střelnici může být považováno za držení, neb jde o "zbraň nebo střelivo ... uvnitř zřetelně ohraničených nemovitostí se souhlasem vlastníka nebo nájemce uvedených ... nemovitostí")
- cortes
Příspěvek#3 » čtv 5. srp 2010, 12:51
Skupina B: Pro sportovní účely
od 18 let (lze vydat osobě starší 15 let v případě, že je členem sportovní organizace zabývající se střelbou)
držitel je oprávněn podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo uděleno povolení nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C. Tuto zbraň může nosit pouze na střelnici
přebíjet pro svou potřebu
nabývat do vlastnictví střelivo do zbraní kategorie B nebo C
-----------
B - jen na střelnici atd..
Bylo ti už 21?
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p5
od 18 let (lze vydat osobě starší 15 let v případě, že je členem sportovní organizace zabývající se střelbou)
držitel je oprávněn podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo uděleno povolení nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C. Tuto zbraň může nosit pouze na střelnici
přebíjet pro svou potřebu
nabývat do vlastnictví střelivo do zbraní kategorie B nebo C
-----------
B - jen na střelnici atd..
Bylo ti už 21?
http://zbranekvalitne.cz/legislativa/119-2002#p5
- hanijak
Příspěvek#5 » čtv 5. srp 2010, 13:18
21 mi bohužel ještě nebylo,takže když si ji vezmu ssebou,a budu říkat,že ji nenosím,jenom držím,tak je to legální? A nijak neporušuju zákon? ale stejně,když nebudu mít náboje ani v hlavni,ani v zásobníku,co když mi ji někdo prostě ukrade?Nemůžu nosit náboje ve zbrani s vysvětlením,že jde o ochranu-zabezpečení proti zneužití,ztrátě,nebo odcizení? že to zabezpečuji proti odcizení právě těmi náboji? to by pak mohl ale někdo tvrdit,že ji nedržím,ale nosím,ale moje povinnost je ochránit zbraň....???
- Patrik
Příspěvek#6 » čtv 5. srp 2010, 13:23
Tak ještě jednou - ujasni si podle zákona držení a nošení a nesnaž se to vysvětlovat svými teoriemi a výkladem a sobě jakýmkoliv způsobem zdůvodňovat a omlouvat porušování zákona. Není důležité co si říkáš ale děláš. Co když ti ji někdo ukrade nabitou a zastřelí tvé dítě, maželku, rodiče ? Co pak?
Zbraň nejlépe ochrániš když žádnou nebudeš mít.
Zbraň nejlépe ochrániš když žádnou nebudeš mít.
- rabbit3278
- Kontaktovat uživatele:
- rabbit3278
Příspěvek#7 » čtv 5. srp 2010, 15:02
pročti si §2 zákona č.119/2002 a zjistíš, že pokud máš zbraň vybitou a uloženém v obalu (z pohledu zákona klidně v igelitce, ale nesmí být vidět žádná její část a tím nemyslim že nesmí být podle siluety na první pohled poznat co neseš) jedná se o držení a né nošení. Nosit smí pouze ZP E a přes to prostě nejede vlak (a nošení je prakticky cokoliv co není držení)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí