Evropský zbrojní průkaz
- MarK
- gomio
- Carloss
- JiGSSaW
- ladaj
- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#23 » stř 14. bře 2012, 09:56
http://forum.gunshop.cz/cestovani-do-zahranici-se-zbrani-t8622.html#p147962
"Snad nejdůležitější je to, že EZP tě v žádném případě neopravňuje zbraň nosit!!!"
"Snad nejdůležitější je to, že EZP tě v žádném případě neopravňuje zbraň nosit!!!"
- Carloss
- IvosC
- Bydliště: Isergebirge, Sudeten _______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#25 » stř 14. bře 2012, 11:45
My ano, ale ví to i gomio? Z jeho otázek (hlavně té poslední) jsem usoudil, že si to možná neuvědomuje a odpovědi ostatních na jeho dotaz zase na mne tak trochu působily dojmem, že považují za samozřejmost, že si to gomio uvědomuje a tak jsem to sem raději takto zdůraznil.
- IvosC
Příspěvek#27 » stř 14. bře 2012, 12:16
Ano, ale z jeho posledního příspěvku mi vyznělo, že nerozlišuje "vstup s EZP" a "nošení s EZP":
Ale to je jedno, hádat se nechci ... třeba jsem ho jen špatně pochopil já.
gomio píše:Přesněji? No chci při pobytu v EU (hlavně v polsku, kam jezdím nejčastěji) mít u sebe zbraň pro osobní ochranu (tak jak u nás v ČR na základě ZP, tak tam na základě Evropského ZP)
Ale to je jedno, hádat se nechci ... třeba jsem ho jen špatně pochopil já.
- ladaj
Příspěvek#28 » stř 14. bře 2012, 13:00
Dotaz byl Polsko a EZP
- EZP umožňuje vycestovat s vybitou, zabalenou, na základě pozvání na sport (lov)
- polský ZP je jen pro osoby s bydlištěm v Polsku - viz http://translate.google.com/translate?l ... _bro%C5%84
Zbývá leda to, co je tam nositelné volně... Jestli do toho spadají revolvery, byť historické, pak s jistými ALE zadání v zásadě splňují.
O legálním nošení čehokoli "lepšího" se můžeš bezvýsledně bavit a vyptávat na ambasádách do nekonečna... Speciálně v Německu, kde nemohou nosit ani domácí.
- EZP umožňuje vycestovat s vybitou, zabalenou, na základě pozvání na sport (lov)
- polský ZP je jen pro osoby s bydlištěm v Polsku - viz http://translate.google.com/translate?l ... _bro%C5%84
Zbývá leda to, co je tam nositelné volně... Jestli do toho spadají revolvery, byť historické, pak s jistými ALE zadání v zásadě splňují.
O legálním nošení čehokoli "lepšího" se můžeš bezvýsledně bavit a vyptávat na ambasádách do nekonečna... Speciálně v Německu, kde nemohou nosit ani domácí.
- gomio
Příspěvek#29 » stř 14. bře 2012, 19:37
Ahoj,
dnes jsem byl na policii v této věci se žádostí o vydání EZP. Tam mi řekli, ať si jej nedělám, že je jen pro sportovce a lovce a že by to pro mě byly vyhozené peníze. Navíc mi řekli, že cestovat po Evropě ( v mém případě polsku) není nemožné ale je potřeba vyřídit na velvyslanectví něco jako povolení, že mohu do jejich země cestovat se zbraní (bez EZP) Tak se tam zítra chystám...
Je škoda, že tuto problematiku (cestování nás střelců po evropě) neřeší EZP. Prostě nechat si vystavit EZP a mít klid. Nevím jestli to je dobré přirovnání, ale dle mého názoru, pro cestování po evropě taky stačí "jen" český resp.mezinárodní řidičák, a nepotřebuji povolení dané země, jestli tam mohu vjet svým autem. A přitom, auto je de facto taky zbraň. (Bohužel jsem viděl při svým častých služebních jízdách mnoho nehod a některé i tragické a párkrát se mi stalo, že jsem měl možnost vidět, oběť dopravní nehody kterou ještě nestačili zakrýt, a mohu říct že neznám pistoli, která by nadělala takovou spoušť s lidským tělem jako auto...)
Nevím o co jde a kde je problém, vždyť věřím, že každý z nás, kdo má ZP, je osobou spolehlivou a morální a určitě by nejezdil do EU loupit či vraždit. Jak by bylo fajn, kdybychom mohli bez zbytečného papírování a problémování jezdit na dovolenou, či pracovně se svou "kamarádkou" za opaskem
dnes jsem byl na policii v této věci se žádostí o vydání EZP. Tam mi řekli, ať si jej nedělám, že je jen pro sportovce a lovce a že by to pro mě byly vyhozené peníze. Navíc mi řekli, že cestovat po Evropě ( v mém případě polsku) není nemožné ale je potřeba vyřídit na velvyslanectví něco jako povolení, že mohu do jejich země cestovat se zbraní (bez EZP) Tak se tam zítra chystám...
Je škoda, že tuto problematiku (cestování nás střelců po evropě) neřeší EZP. Prostě nechat si vystavit EZP a mít klid. Nevím jestli to je dobré přirovnání, ale dle mého názoru, pro cestování po evropě taky stačí "jen" český resp.mezinárodní řidičák, a nepotřebuji povolení dané země, jestli tam mohu vjet svým autem. A přitom, auto je de facto taky zbraň. (Bohužel jsem viděl při svým častých služebních jízdách mnoho nehod a některé i tragické a párkrát se mi stalo, že jsem měl možnost vidět, oběť dopravní nehody kterou ještě nestačili zakrýt, a mohu říct že neznám pistoli, která by nadělala takovou spoušť s lidským tělem jako auto...)
Nevím o co jde a kde je problém, vždyť věřím, že každý z nás, kdo má ZP, je osobou spolehlivou a morální a určitě by nejezdil do EU loupit či vraždit. Jak by bylo fajn, kdybychom mohli bez zbytečného papírování a problémování jezdit na dovolenou, či pracovně se svou "kamarádkou" za opaskem

- MarK
Příspěvek#30 » stř 14. bře 2012, 19:53
gomio píše:je potřeba vyřídit na velvyslanectví něco jako povolení, že mohu do jejich země cestovat se zbraní (bez EZP) Tak se tam zítra chystám...
To ti ovšem neumožní o nic víc než by ti umožnil EZP.
V případě motorových vozidel jsou v Evropě poměrně podobná pravidla a zákony a zejména mezinárodní smlouvy a dohody, které toto upravují. V případě zbraní ale nic takového neexistuje - a dovolím si říci, že naštěstí, protože evropské "zprůměrování" pravidel pro zbraně by pro nás nedopadlo dobře.
Ani v USA není možné pendlovat mezi jednotlivými státy se zbraní na opasku bez dodržování místních zákonů o CCW (které to mohou třeba i zakazovat).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí