Dotazy - poplatky

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » stř 29. kvě 2013, 14:38

ravo001

Příspěvek#17 » stř 29. kvě 2013, 22:28

Diky za vysvetleni.
Byrokracie mi pije krev, nevim jestli to vyresi centralni registr, ale nevidim duvod proc bych mel platit za neco k cemu me nuti stat. Kdyby na ZP, OP, OTP nebylo trvale bydliste, nemusel jsem kvuli stehovani litat po certech dablech a vsechnoto menit, kazdy samozrejmne jinde a vsude jsou vetsinou "strasne prijemny" urednice :-(

P.s. - Sorry za OT

Všichni: O centrálním registru si tu klidně založte vlákno, zde to nemá co dělat. MarK

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » čtv 30. kvě 2013, 10:40

ravo001 píše:musím dojít s 2 fotkami a 25,-Kč kolkem za každou skupinu

Já to tedy chápal tak, že je to 25 Kč celkem, ale zákon v tomto bohužel není úplně jednoznačný :(

Marconi

Příspěvek#19 » pát 21. čer 2013, 22:58

Ahoj, jelikož mi po 15 letech o 14 dní propadl ZP, tak jsem chtěl touto cestou poprosit, jestli někdo neví, kde se dá udělat/obnovit ZP nejlevněji. Samozřejmě vím, že poplatek komisaři 300,-Kč a za skupinu 500,- nijak snížit nejde, ale potřeboval bych nějakou rozumnou cenu za střelnici. Na lokalitě až tak nezáleží, ale nejvíc by mi vyhovoval okr. Praha, Brno nebo Hodonín.

P.S. Fakt jsem se snažil hledat a poctivě jsem přečetl témata obsahující termín "zbrojní průkaz cena", ale nikde jsem odpověď(popř. nabídku) nedohledal. Za každé info budu vděčný.

Stepan

Příspěvek#20 » sob 22. čer 2013, 08:03

Střelnice se radují, že jsi zapomněl, a už se těší na tvoje peníze... :)
Mimochodem, těch 1200 není žádná extrémní suma i vzhledem k ostatním poplatkům, takže ani moc nechápu tvoje starosti.

25 korun za každou skupinu je kravina, protože změna adresy nemá se skupinami nic společného. Platit 25 za každou skupinu by mělo smysl jedině v případě, že by na každou skupinu byl zvláštní zbroják.

K původnímu dotazu: kolky se dávají až PO vydání průkazu a povolení, pokud se to podává současně.

Marconi

Příspěvek#21 » sob 22. čer 2013, 11:01

Cena 1200,- Kč je (+-) shodná s dalšími poplatky (300 komisař + 2 skupiny=1300,-Kč). Za zeptání člověk nic nedá (Proč platit 1200,-, když to třeba někde jde za 500,-Kč- tím spíš, že už jsem jednou za ZP komplet zaplatil..)

frantisekkozisek

Příspěvek#22 » sob 22. čer 2013, 12:27

Luková u Lanškrouna 600+300 .... ale někde jsem na netu viděl i levnější, jen netuším kde to bylo.

Stepan

Příspěvek#23 » sob 22. čer 2013, 13:36

Copak ony se zkoušky nedělají na střelnici podle místa bydliště?

Mimochodem, propadlý zbroják kromě nutnosti dělat znova zkoušky znamená i nějakou pokutu za nedovolené ozbrojování nebo jak se to v praxi řeší?

nico

Příspěvek#24 » ned 23. čer 2013, 06:04

Pokud zbrane prevedes nebo odevzdas v zakonem stanovene lhute, tak neni co resit.

Marconi

Příspěvek#25 » ned 23. čer 2013, 10:18

Tak jsem to už dořešil ;o) Na střelnici v Praze je to za 800,-Kč (500 střelnice a 300 komisař).

For Stepan
Podle místa bydliště se to dělat nemusí, pokud uvedeš zákonný důvod a požádáš o přeložení na jinou střelnici.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » ned 23. čer 2013, 11:51

Obvykle se převádí místo zkoušky z důvodu toho, že někde žiješ a pracuješ mimo trvalý bydliště... zajímalo by mě, jestli tě nechají převést si zkoušku jinam jenom proto, že "je to tam levnější"...

Doolittle

Příspěvek#27 » ned 23. čer 2013, 12:58

Hlavně dohromady ušetříš max pár stovek, to je v celkové sumě za věci, které člověka tento koníček stojí, směšná suma... A ještě podávat důvody a já nevím co ještě, podle mě zbytečnost.

frantisekkozisek

Příspěvek#28 » ned 23. čer 2013, 12:59

Jestli to je zbytečnost si už každej musí zvážit sám.

Mobster

Příspěvek#29 » ned 23. čer 2013, 14:42

Chlapi, nevíte někdo jak je to s poplatky při prodlužování platnosti ZP? Když si nenechám průkaz propadnout a obnovím s ho včas (s papírem od doktora), platím znovu 500 Kč za každou skupinu nebo už ne? Jak je to s platností průkazu zbraně? Musím to nějak obnovovat?

Marconi

Příspěvek#30 » ned 23. čer 2013, 15:21

ilicz píše:Obvykle se převádí místo zkoušky z důvodu toho, že někde žiješ a pracuješ mimo trvalý bydliště... zajímalo by mě, jestli tě nechají převést si zkoušku jinam jenom proto, že "je to tam levnější"...

Nikde jsem nepsal nic o tom, že to jde dělat tam, kde je to "levnější" - psal jsem "o zákonných důvodech". A ty já splňuju ;)

For Doolittle
Asi máš ze svého pohledu pravdu. Nicméně člověk od rodiny už přemýšlí trochu jinak a jak říká Franta Kožíšek je to na každém z nás, jakou cestu zvolí. Každopádně jsem rád, že jsem se i díky tomuto fóru dozvěděl potřebné informace. Díky.

Zpět na