Psychologické vyšetření

Patrik
moderátor

Příspěvek#16 » čtv 2. zář 2010, 20:21

Píšou že psychotesty tak jak jsou na nic. Pokud by měly eliminovat psychicky nevyrovnané jedince tak musí být přepracované jinak to nic neřeší a pouze na to doplatí ostatní držitelé ZP.
Takže pokud se najde způsob jak eliminovat narušené jedince aniž by to obtěžovalo ostatní tak jsem pro to i u nás.

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » pát 3. zář 2010, 07:15

Kdyby taková možnost byla, tak bych byl samozřejmě taky pro.
Jenže problém je, že určité procento potencionálně narušených jedinců neeliminuje nic v žádné oblasti.
Právě policejní psychotesty by mohly být dobrým příkladem. Věřím, že tam se o to snaží maximálně, ale ani tam se to podle všeho nedaří... Psychotesty u profi řidičů taky neměly žádný smysl. Větší účinnost by měly psychotesty u všech řidičů, kteří jsou třeba opakovaně účastníky "podivných" nechod, nebo kde mají prokazatelnou vinu (Tak jako to je třeba v Německu). Tam bych je i v současné podobě chápal, ale v případě žadatelů o ZP se posuzuje bezúhonnost a spolehlivost každého konkrétního žadatele, což je mnohem spolehlivější filtr než jakýkoliv psychotest.

Co třeba v případě, že opakovanými psychotesty někdo neprojde, třeba v důsledku momentálního mentálního rozpoložení třeba vlastník většího počtu zbraní. Co bude potom? Budou se zbraně (se všemi poplatky) přepisovat na člena rodiny, který si bude narychlo dělat ZP nebo se budou rovnou konfiskovat?

Tady jde podle mého skutečně o jen o další obstrukci a zároveň jen formalitu pro možné další vyjádření: "Dělali jsme, co jsme mohli."
S tím rozhodně nemohu souhlasit.

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » ned 5. zář 2010, 10:50

Jestli chtějí psychotesty, tak já bych je zavedl jen pro toho, kdo by chtěl mít ZP kat. E už v 18 (na místo 21let. Jinak si nemyslím, že to bude něco řešit. Akorát se bude u psychologů víc uplácet

memphisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » ned 5. zář 2010, 18:26

O výjimce na E v 18 letech teda nevím :x

(1) Zbrojní průkaz skupiny A, D, E nebo F lze vydat jen osobě starší 21 let.

(2) Zbrojní průkaz skupiny B nebo C lze vydat jen osobě starší 18 let, pokud tento zákon nestanoví jinak.

(3) Zbrojní průkaz skupiny B lze vydat osobě starší 15 let, která je členem občanského sdružení zabývajícího se sportovní činností podle národních nebo mezinárodních pravidel a řádů a součástí této činnosti je střelba, jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.

(4) Zbrojní průkaz skupiny C lze vydat žáku střední školy nebo středního odborného učiliště staršímu 16 let, pokud v osnovách školy či učiliště je zahrnuta výuka myslivosti a jsou-li splněny ostatní podmínky pro jeho vydání.

(5) Zbrojní průkaz skupiny D lze vydat žáku střední školy nebo středního odborného učiliště staršímu 18 let, pokud v osnovách školy nebo učiliště je zahrnuta výuka puškařského oboru nebo střeliva.

(6) V případech uvedených v odstavcích 3 a 4 je nutný písemný souhlas zákonného zástupce a doporučení příslušného občanského sdružení, školy nebo učiliště. Osoba mladší 18 let smí zbraň nebo střelivo pro sportovní nebo lovecké účely nabývat do vlastnictví, s výjimkou koupě, a držet pouze se souhlasem zákonného zástupce; tuto zbraň nebo střelivo smí používat pouze za přítomnosti osoby starší 21 let, která je držitelem zbrojního průkazu skupiny B nebo C nejméně 3 roky a která zajistí bezpečnou manipulaci se zbraní nebo střelivem.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » ned 5. zář 2010, 18:40

Proto to Smety zřejmě myslí jako možnou změnu systému ;)

memphisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » ned 5. zář 2010, 19:05

Nemyslel jsem to zle. Jen mě to znejistilo a musel jsem si to ověřit :)

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » ned 5. zář 2010, 20:03

Ano, jako změnu, schválili by ty jejich psychotesty a nikomu by to neublížilo. Vlk by se nažral a koza by zůstalá celá. Jen, aby to nebyl první krok pro psychotesty pro všechny. No, je to jen můj nápad, který jsem vymyslel, když jsem neměl co dělat a žádnýho psychopata by určitě neodhalil.

iloveguns

Příspěvek#23 » stř 3. lis 2010, 13:53

cortes píše:JiGSSaW..Napíšu to blbě.Pokud jsi normální ..tak se nemáš čeho bát.
Já bych to zavedl povinně pro všechny žadatele.
Nic ve zlém.

Když to všem žadatelům i zaplatíš, nemám nic proti tomu :-)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#24 » stř 3. lis 2010, 14:37

Osobně si nemyslím, že jsou psychotesty 100% a to ani jedním směrem. Tedy nejen že proklouzne někdo, kdo není v pořádku, ale i že negativní posudek dostane někdo kdo je v pořádku a se zbraní by nikdy nic nezpůsobil (a u jiného psychologa pak třeba dostane bez problému pozitivní výsledek, což jen zadělává na korupční problém).
Pro mě je průkaznější dosavadní život a tedy bezúhonnost a spolehlivost, byť samozřejmě ani toto není zdaleka 100%.

iloveguns

Příspěvek#25 » stř 3. lis 2010, 15:18

necituj předcházející příspěvky, viz pravidla! MarK

Viz včerejší televizní zprávy: Jeden policista přepadl se zbraní hernu, druhý spáchal sebevraždu služební zbraní. To jsou jen zprávy z jednoho dne. A oba ti policisté mají mimo jiné společné i to, že oba dva prošli přísnými policejními psychotesty. :-)

JiGSSaW

Příspěvek#26 » úte 9. lis 2010, 16:04

Úplně jsem zapomněl napsat jak to teda dopadlo a probíhalo už to je nějaká doba takže si to snad pomatuju dobře.
Zkráceně to řeknu tak že se nemáte čeho bát (tedy pokud nejste blázen).

Nejdřív sme měli takovej normální pokec což bylo v pohodě až teda na nějaký vlezlí otázky jako na co to potřebuju a podobně. Pak jsem dělal nějaký test na počítači na rychlost a postřeh paní nějakých písmen rychle (nechápu proč sem to dělal, podle mně je to pěkná hovadina, přece nepotřebujou testovat jak sem rychlej ne :) ) to bylo za chvilku za mnou, pak sem ještě dostal nějaký dlouhý test kde se odpovídalo ANO/NE mělo te přes 600 a většinou pěkný blbosti

nejvíce mě teda dostala otázka "Nenávidím celou svojí rodinu ? ANO/ NE" .... no myslím že i kdyby ten člověk byl úplnej blázen tak že prostě nezatrhne ano ....
A pak tam byli i takové hloupé dvojsmyslné otázky typu - Pokusil sem se o sebevraždu ale nikdo o tom neví. Tam pokud odpovíte ne tak je to dvojsmyslné buď že ste se jako pokusil a všichni o tom vědí a nebo že ste se nepokusil. Podobná tam ještě byla s alkoholem. (Naštěstí sem nemusel odpovídat na všechny takže jsem tyhle vynechal)

Hlavně to bylo časově náročné a ptali se tam na jednu věc hodně způsobama.
A nakonec byli inkoustový obrázky a co v tom vidim.
---------------------
Nakonec mu vyšlo že sem prej normální :lol:

Jinak upozorňuju že tahle vaše testy nemusejí vypadat ten psycholog s tímhle údajně neměl zkušenost tak že na mě prej dělal jen nějaký obecný testy.

iloveguns

Příspěvek#27 » úte 9. lis 2010, 17:00

JiGSSaW píše:Úplně jsem zapomněl napsat jak to teda dopadlo a probíhalo už to je nějaká doba takže si to snad pomatuju dobře.

Já se také ničeho nebojím, akorát by to každých pět let měl platit stát a ne držitel ZP, pokud by takovou hovadinu parlament schválil. Mimo jiné bychom byli raritou, protože v žádném evropském státě psychotesty na ZP povinné nejsou. Já se tedy bojím hlavně o těch pět tisíc každých dejme tomu pět let (na Slovensku to tak například navrhují) za psychologické vyšetření, jelikož nekradu.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#28 » úte 9. lis 2010, 17:33

Jak jsem už vypočítávál, vyšetření každých pět let na rozumné úrovni je nereálné, protože čr nemá tolik psychologů, i kdyby nedělali nic jiného.

Missak

Příspěvek#29 » úte 9. lis 2010, 17:56

ono by se jich pár rekvalifikovalo z řad nezaměstnaných :twisted:

JiGSSaW

Příspěvek#30 » úte 9. lis 2010, 18:00

iloveguns píše:
JiGSSaW píše:Úplně jsem zapomněl napsat jak to teda dopadlo a probíhalo už to je nějaká doba takže si to snad pomatuju dobře.

Já se také ničeho nebojím, akorát by to každých pět let měl platit stát a ne držitel ZP, pokud by takovou hovadinu parlament schválil. Mimo jiné bychom byli raritou, protože v žádném evropském státě psychotesty na ZP povinné nejsou. Já se tedy bojím hlavně o těch pět tisíc každých dejme tomu pět let (na Slovensku to tak například navrhují) za psychologické vyšetření, jelikož nekradu.

omlouvám se jestli to pochopil že to myslím na vás to vůbec ne. Spíš jen tak pokud někdo nový by zabrousil do tohodle tématu tak aby věděl co to obnáší. Jinak samozřejmě já jsem také proti psychotestům je to jen zbytečná buzerace státem.

Zpět na