Pár hloupých dotazů od začátečníka

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#181 » ned 16. srp 2009, 10:50

Až dostaneš povolení, tak si můžeš do roka pořídit danou zbraň kat. B.

číz

Příspěvek#182 » ned 16. srp 2009, 11:03

[quote="Adam"]
už bys měl založit nové vlákno:spousta hloupých dotazů...... :idea:

Petra.K

Příspěvek#183 » ned 16. srp 2009, 15:09

Ahoj,chtěla bych se zeptat,zda když jsem u první zkoušky u ZPC neuspěla,(30.dubna) a přihlášku si podala opět znova v půlce měsíce července,bude mé přihlášce vyhověno. V zákoně se píše,že zkoušku můžu vykonat opět až po třech měsících,ale vadí hodně že jsem přihlášku podala již v čevenci? Děkuji předem za odp.

Adam

Příspěvek#184 » ned 16. srp 2009, 15:10

Petra.K: a můžu se zeptat v čem jsi neuspěla? Testy a nebo praktická? Pokud jsi napsala testy a vyhodli tě jenom z rozborky tak zkoušku můžeš dělat už za dva měsíce.

Petra.K

Příspěvek#185 » ned 16. srp 2009, 15:31

Adam píše:Petra.K: a můžu se zeptat v čem jsi neuspěla? Testy a nebo praktická? Pokud jsi napsala testy a vyhodli tě jenom z rozborky tak zkoušku můžeš dělat už za dva měsíce.

Bohužel u testů.

Adam

Příspěvek#186 » ned 16. srp 2009, 15:43

Tak to nevím. Nechci tady nikomu radit, protože se neučím zákony ale mám pouze naučeno 488 otázek a už dneska mi to tady bylo vytýkáno, ale myslím si, že kdyby to vadilo, tak by tě na to upozornili už přímo při podávání přihlášky.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#187 » ned 16. srp 2009, 15:43

Ahoj Petro, vítej na fóru ;)

Zákon o zbraních, § 21, odst. (7) říká: "Pokud žadatel při zkoušce odborné způsobilosti neuspěl, může se znovu přihlásit ke zkoušce podle odstavce 6 nejdříve po uplynutí 3 měsíců ode dne neúspěšného vykonání zkoušky. Požádá-li o určení jiného zkušebního komisaře, příslušný útvar policie jeho žádosti vyhoví."

Tudíž pokud jsi zkoušku dělala 30. dubna a vypadla v teoretické ("překlep", opraveno) části, můžeš se ke zkoušce znovu přihlásit až 31. července. Tudíž teoreticky jsi s žádostí měla počkat, aby bylo doslovně vyhověno liteře zákona.
Ale záleží asi na osazenstvu tvého příslušného útvaru policie, jestli to tak moc hrotí. Myslím, že by s tím žádné problémy dělat nemuseli, když přecejen teď už ty tři měsíce utekly a tohle není nic tak extra závažného.

Adam

Příspěvek#188 » ned 16. srp 2009, 15:49

Ona ale jasně napsala, že vypadla v teoretické části. Navíc pokud by vypadla v praktické části jak píšeš, tak by se mohla přihlásit už 31. června :D

Adam

Příspěvek#189 » ned 16. srp 2009, 16:03

Oprava: 1. července

Petra.K

Příspěvek#190 » ned 16. srp 2009, 16:43

Jenže to má další háček. Studuji Českou Lesnickou akademii v Trutnově,a pocházím z Krucemburku-kraj Vysočina. Přihlášku podávám V Havlíčkově Brodě, kde ji posílají do Trutnova. Takže těžko říct jaký přístup k tomu mají. Také si myslím že byto nemuseli moc řešit,ale těžko říct.

Děkuji za přivítání a odpovědi.......

Patrik
moderátor

Příspěvek#191 » pon 17. srp 2009, 10:53

Adam píše:Omlouvám se, ale pořád to nechápu. Je tedy možné, aby měl člověk na zadní straně napsáno "oprávněn nosit zbraň kategorie B" aniž by vlastnil zbraň?

Obávám se že to možné není, aspoň u nás když se zbavíš poslední zbraně kterou by jsi mohl nosit tak odebírají ZP a vystavují nový bez poznámky "oprávněn nosit."

Adam

Příspěvek#192 » pon 17. srp 2009, 11:50

Já jsem si to myslel. Ostatní (včetně MarKa) tvrdí ale opak...

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#193 » pon 17. srp 2009, 12:09

Myslím, že opak platil za předchozí verze zákona o zbraních, kdy měla nákupka neomezenou platnost. Nebo snad máte někdo osobně vyzkoušený, že i za platnosti nového zákona vydávají ZP s kouzelnou větičkou hned, pokud si žadatel zároveň podává i nákupku na nošení? A když ji nepoužijete a za 12 měsíců Vám propadne, tak si vás pozvou na PČR k výměně zbrojáku?

mispul

Příspěvek#194 » pon 17. srp 2009, 12:13

ja teda nevim ,ale ted(minuli mesic) jsem byla zazadat o ZP a rovnou jsem vyplnovala nakupku prave kuli tomu ,aby mi tam tu vetu rovnou napsali.Ta pani na policii mi to takhle rikala.Ale dam blizsi info az mi ho daji:)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#195 » pon 17. srp 2009, 12:21

Steiner: Nákupka sice platí 12 měsíců, ale povolení ti platí dál - dyť koupenou zbraň ti po 12 měsících taky neseberou. Opravdu nevím, proč by ti to povolení měli odebírat, když ti ho jednou přiznali. Buď mají závažný zákonný důvod - a seberou ti celý zbroják - nebo ať si trhnou nožkou.
A vůbec, to chcete být doma beze zbraně? :D Co když zaútočí Marťani? :mrgreen:

Zpět na