Zbraňová amnestie (01.02.-31.07. 2009)

Patrik
moderátor

Příspěvek#31 » stř 2. zář 2009, 11:34

Zeptat se můžeš, odpovědět musí, i sepsat žádost s tebou musí, pokud to ale překročí termín tak se pak musí ozvat s vysvětlením. Lepší se zeptat jednou a když řeknou, že se ozvou (ze zákona musí) tak bych to nechal na nich, sami mají toho papírování po krk. Jinak existuje telefon a pro ten nehraje vzdálenost roli.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » stř 2. zář 2009, 15:04

23axel: Mně řekli, že jako "žádost" stačí ty žádosti o povolení, které jsem podal při odevzdávání zbraní.
Ovšem na radu právníka (FOX) jim pošlu ještě doporučený dopis s žádostí (ve smyslu zákona bla bla bla ... ), ve kterém zmíním i to, co mi říkala paní policistka za přepážkou.
Odevzdával jsem 8.7. a aktuálně jsem v zahraničí, takže to mám jen tak tak :D
Pokusím se zítra dovalit do Čech a poslat to, pošta to snad během dvou pracovních dnů v rámci jednoho města stihne.

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » stř 2. zář 2009, 16:17

MarK: Pokud to pošleš doporučeně, tak je směrodatné datum podání a ne doručení...

Patrik
moderátor

Příspěvek#34 » stř 2. zář 2009, 17:12

Stejně tomu nerozumím :( policie tě musí kontaktovat tak jako tak, tak proč si přiděláváte tolik starostí.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » stř 2. zář 2009, 17:13

Protože důležité je, co stojí v zákoně. A pro mě jsou důležité moje zbraně, nerad bych o ně přišel, protože mi pak zákon, který nejdřív bagatelizovali, omlátí o hlavu.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » stř 2. zář 2009, 18:02

Tak tak, trvat na dodržování zákona na obou stranách je základ, protože ve chvíli kdy se necháš uchlácholit s tebou někdo velice brzy vyběhne

Patrik
moderátor

Příspěvek#37 » stř 2. zář 2009, 18:51

V tomto případě je jasně v zákoně psáno, že vlastník zbraně "může" požádat o vydání příslušných dokumentů, kdežto policie tě "musí" opakovaně vyzvat abys naložil se zbraní dle par.64 odst.1. Ale uznávám, že nevím jaké máte vztahy s vašim oddělením zbraní a kvůli minimalizaci možných problému Vám ta námaha stojí asi za to. Kdybych psal doporučený dopis já, tak mi obratem volají jestli jsem se zbláznil, že jsme přece byli jasně domluveni, že mi zavolají až to přijde. ;)

setrop
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#38 » úte 8. zář 2009, 06:00

btw ad časový termín - včera mi přišel dopis, že v zákonné lhůtě nestihli rozhodnout a termín se prodlužuje, ptal jsem se u nás "na zbraních" a bylo mi řečeno, že možná až na rok

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#39 » úte 22. zář 2009, 16:06

Takže trocha k situaci v Praze. Zbraně jsem odevzdával začátkem července. Současně s odevzdáním jsem vyplnil a odevzdal nákupky. Teď začátkem září jsem ještě doporučeným dopisem dodatečně - pro jistotu - vyjádřil svůj zájem na vydání dokladů opravňujících mě k držení daných zbraní (ve smyslu zákona).

No a dnes mi volá paní ze zbraní, že "se ukázalo", že to nestačí, ale je ještě potřeba vyplnit šedivák a je bezpodmínečně nutno udělat to do konce září (tj. teď, když zbývají poslední tři úřední dny).

A teď nedávno jim přišly teprve první zbraně odevzdané během února...

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » úte 22. zář 2009, 18:05

A úřední šiml řechtá dál a je čím dál tím víc tlustší.

Jak vysvětlila, že musí být šedivák vyplněný a podaný teď? To je nějakej jejich výmysl. Přece šedivák se vyplňuje při registraci zbraně.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#41 » úte 22. zář 2009, 21:33

Taky jsem si to říkal... Vždyť ještě ani není jisté, že mi tu zbraň vydají.

Prostě řekla, že si dřív mysleli, že to takhle stačí a teď se ukázalo, že prý nestačí. Takže z toho dovozuji, že asi nějaký befehl z hora.
Každopádně načasování dost pitomé.

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#42 » čtv 24. zář 2009, 06:56

...nebo přesné.
Už to slyším: "...jé vy jste si včas nedodal všechny papíry? No to máte smůlu."

Patrik
moderátor

Příspěvek#43 » čtv 24. zář 2009, 08:03

Pámbů zaplať za Nový Jičín :(

jomekabi

Příspěvek#44 » pát 25. zář 2009, 18:29

Byl jsem u nas na zbranich ve stredu a vyslovne jsem se na to ptal. Jen mavli rukou s tim, ze to je nejakej nesmysl, co si vymysleli prazaci a ze si tim nemam zatezovat hlavu, tady to neplati. ;)

Scorpius

Příspěvek#45 » ned 29. lis 2009, 14:20

Podle mne, je pravdou, že pravdu má několik diskutujících. Jenže!!!! Pokud dejme tomu skutečně naleznu pistoli a ohlásím nález, už tím, že ji zvednu a odnesu policajtům se dopouštím trestného činu neoprávněného ozbrojování. Takže klidně počkám na aminu? Druhou možností je, spustit pistoli do kanálu. Tou ideální je zpeněžit ji na zájmovém místě. Jinými slovy, držení zbraně by nemělo být chápano za trestný čin. Trestným činem by mohlo naopak být její neodevzdání. K odevzdání stačí poskytnout trvalou amnesijní lhůtu 3 pracovní dny. V této době ji může pokud chce odevzdat každý.

Zpět na