Pár hloupých dotazů od začátečníka
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#32 » pon 10. srp 2009, 11:34
Je fakt, ze zas tak moc drahe to neni. U nas (Tabor) to chodi tak, ze poplatek zkusebnimu komisari je 300 Kc, strelnice si uctuje za pouziti strelnice (pro pisemnou i praktickou zkousku) 450 a za zapujceni kazde zbrane 150, vcetne veskereho prislusenstvi. Takze, pokud delas vsechny tri zbrane, vse sakumprask Te vyjde na 1200.
Priprava je na kazdem, jak chce. Ma-li kamarada, ktery ho pripravi zadarmo, fajn, jinak priprava na strelnici (vcetne instruktora) je 250 za hodinu. To jest je-li sam. MALE skupinky jsou smluvni ceny dle narocnosti a poctu. A nejsme vydridusi, napr. nedavno jsem byl u skoleni skupinky 5 lidi. Byli to kamaradi, chteli to delat dohromady, tak jsme tam byli dva instruktori. Nakonec jsme jim oba pujcili sve osobni zbrane (v mem pripade Spartana, kazdy si prasknul 5x, z cehoz byli nadseni), a nic jsme jim za sve soukrome strelivo neuctovali. Byla to fajn skupinka a sam jsem mel radost, ze si mohli prasknout z petastoury.
Priprava je na kazdem, jak chce. Ma-li kamarada, ktery ho pripravi zadarmo, fajn, jinak priprava na strelnici (vcetne instruktora) je 250 za hodinu. To jest je-li sam. MALE skupinky jsou smluvni ceny dle narocnosti a poctu. A nejsme vydridusi, napr. nedavno jsem byl u skoleni skupinky 5 lidi. Byli to kamaradi, chteli to delat dohromady, tak jsme tam byli dva instruktori. Nakonec jsme jim oba pujcili sve osobni zbrane (v mem pripade Spartana, kazdy si prasknul 5x, z cehoz byli nadseni), a nic jsme jim za sve soukrome strelivo neuctovali. Byla to fajn skupinka a sam jsem mel radost, ze si mohli prasknout z petastoury.

- Adam
Příspěvek#33 » pon 10. srp 2009, 15:26
Tak jsem byl dneska oficiálně podat přihlášku na PČR. Vyplnil jsem ten zelený papír (podpis, dnešní datum, místo narození) a bylo mi řečeno, ať si skupiny ZP zatím nezaškrtávám, že se dohodnu až na místě s komisařem, jaké skupiny si mám dělat. Byl mi sdělen datum zkoušky a já jsem na to řekl, že mi to stejně ještě pošlou poštou nejdéle 10 dní před zkoškou, že to tak je napsáno v testech ale oni že mi dopis posílat nebudou, že když jsem podal přihlášku osobně a takhle mi řekli datum, že to stačí si pamatovat a dopis být nemusí. A hlavně mi bylo řečeno, ať se naučím testy a praktické se bát nemusím a sami od sebe mi řekli hlavně ať zajdu na ten kurz den před zkouškou, tak snad to bude pohoda.
- Adam
Příspěvek#35 » pon 10. srp 2009, 15:57
No tohle jsem si taky říkal - jak jinak než osobně. Ale cca před týdnem jsem si psal s jedním klukem co chodí na fórum o zbraních na serveru Lide.cz a ten mi psal, že například na střelnici kde dělal zkoušky on za uchazeče podává přihlášku správce střelnice. Že přišel na střelnici, zaplatil poplatek za kurz a přihlášku za něj podával správce střelnice. Každopádně já čerpám z toho co mi dneska řekli: dopis vám nepošlem, pamatujte si to datum a hlavně přijďte den předem na školení, aby ste neměl problém na praktické... that´s all.
- MarK
Příspěvek#36 » pon 10. srp 2009, 16:35
"Přihláška obsahuje údaje uvedené v § 17 odst. 1 a podává se u příslušného útvaru policie, který podané přihlášky eviduje v seznamu žadatelů o vykonání zkoušky odborné způsobilosti podle data doručení a nejpozději do 1 měsíce od podání přihlášky oznámí žadateli termín a místo konání zkoušky. Oznámení o konání zkoušky musí být žadateli doručeno nejpozději 10 dnů přede dnem konání zkoušky."
Nejpozději do 1 měsíce od podání přihlášky ti oznámili termín a místo konání zkoušky. To splnili. "Doručení oznámení" z poslední věty není nijak blíže specifikováno, že by muselo jít o oznámení poštou, stačí když ti to řeknou ústně nebo předají na papírku (pokud to opravdu potřebuješ písemně), či pošlou emailem.
Dělal jsem zkoušky dvakrát a pokaždé mi to řekli na místě (na nástěnce jsou termíny zkoušek vyvěšeny).
Správce střelnice za tebe přihlášku pravděpodobně podat může (jist si tím nejsem), ovšem pouze pokud je ona střelnice příslušné místně tvému bydlišti (~ tvému příslušnému oddělení PČR).
A nebo mluvil o zkouškách za starého zákona, kdy tam tohle nesmyslné omezení nebylo.
Nejpozději do 1 měsíce od podání přihlášky ti oznámili termín a místo konání zkoušky. To splnili. "Doručení oznámení" z poslední věty není nijak blíže specifikováno, že by muselo jít o oznámení poštou, stačí když ti to řeknou ústně nebo předají na papírku (pokud to opravdu potřebuješ písemně), či pošlou emailem.
Dělal jsem zkoušky dvakrát a pokaždé mi to řekli na místě (na nástěnce jsou termíny zkoušek vyvěšeny).
Správce střelnice za tebe přihlášku pravděpodobně podat může (jist si tím nejsem), ovšem pouze pokud je ona střelnice příslušné místně tvému bydlišti (~ tvému příslušnému oddělení PČR).
A nebo mluvil o zkouškách za starého zákona, kdy tam tohle nesmyslné omezení nebylo.
- Adam
Příspěvek#37 » pon 10. srp 2009, 16:44
Ano, přesně takhle to bylo. Přišel jsem na PČR, na vrátnici se optal kde je oddělení zbraní a tak jsem tam šel, tam byla přepážka zasklené okýnko jako např. na poště či úřadu a seděli tam dva policisté v uniformě a hnedka jsem tam vyplnil přihlášku a oni se koukli na nástěnku a řekli mi ten datum ústně a na můj dotaz zda to pošlou poštou řekli "nikoliv, ústně to stačí, pamatujte si ten datum". Tak já jsem ten datum stejně už předem věděl, koná se to vždy každý měsíc přesně v tento datum. Jinak ten kluk co za něj přihlášku podával správce střelnice dělal zkoušky minulý týden...
- Adam
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
- MarK
Příspěvek#41 » pon 10. srp 2009, 20:00
jachymko: Proč myslíš, že musí být v testu přesně dvě? Vyhláška říká jen, že "teoretická část zkoušky se provádí testem, který je složen z 30 otázek, z nichž je 22 otázek ze znalosti právních předpisů hodnocených 3 body, 5 otázek ze znalosti nauky o zbraních a střelivu hodnocených 2 body a 3 otázky ze znalosti zdravotního minima hodnocených 1 bodem".
V zákoně to není, ale snad všichni kterých jsem se ptal mi řekli, že to tam měli, tak to tak mám nastavené i ve zdejším testovacím systému.
V zákoně to není, ale snad všichni kterých jsem se ptal mi řekli, že to tam měli, tak to tak mám nastavené i ve zdejším testovacím systému.
- Adam
Příspěvek#43 » pon 10. srp 2009, 20:43
MarK: nechtěl bych se Tě nějak dotknout, ale řídím se starým příslovím "důvěřuj, ale prověřuj" a tak mám dotaz: Jseš si na 100% jistý, že všechny tebou označené odpovědi jako správné jsou skutečně správné? Člověk se může splést vždycky (jsme jenom lidé) a já bych se pak třeba nerad něco naučil v domnění, že je to správně a pak u zkoušky vyhořel. Doufám, že Tě (ani nikoho jiného) tímhle dotazem neurazím ale jenom se ptám, splést se může kdokoliv... je třeba možné stáhnout testy s "oficiálně" označenými správnými odpověďmi na stránkách Ministerstva vnitra ČR? Já jsem to tam hledal, ale nenašel.
- MarK
Příspěvek#44 » pon 10. srp 2009, 21:14
Splést se může kdokoli, ale otázky byly tahané automaticky z otázek MVČR, takže by tam tu chybu pravděpodobně měli i oni (bych se zbláznil klepat to tam růčo).
V minulém znění otázek bylo špatné písmenko kdovíproč u jediné otázky a celkem rychle na to jeden z uchazečů upozornil. Při tom, kolik lidí se tady učí (jen prokazatelných absolventů je několik set), už by na případnou chybu s největší pravděpodobností někdo upozornil.
Suma sumárum - chyby nevylučuju, ale vážně pochybuju, že by tam byly. A pokud ano, budou v tak minimálním množství, že pokud nepokazíš další věci, zkoušku ti to nezničí.
V minulém znění otázek bylo špatné písmenko kdovíproč u jediné otázky a celkem rychle na to jeden z uchazečů upozornil. Při tom, kolik lidí se tady učí (jen prokazatelných absolventů je několik set), už by na případnou chybu s největší pravděpodobností někdo upozornil.
Suma sumárum - chyby nevylučuju, ale vážně pochybuju, že by tam byly. A pokud ano, budou v tak minimálním množství, že pokud nepokazíš další věci, zkoušku ti to nezničí.
- Adam
Příspěvek#45 » úte 11. srp 2009, 08:01
MarK píše:V zákoně to není, ale snad všichni kterých jsem se ptal mi řekli, že to tam měli, tak to tak mám nastavené i ve zdejším testovacím systému.
Z testové otázky číslo 91 jasně vyplývá, že to musí být v každém testu. A pokud sebeobranou zabývají jenom tyhle dvě otázky (mám zatím naučených prvních 200 otázek, tak nemůžu soudit) tak tam musí být prostě tyhle dvě...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí