Neůspěch v praktické části zkoušek OZ
- henry123
Příspěvek#31 » sob 14. pro 2013, 07:42
No kazdopadne na podruhy uz strelby nepodcenim a jen tak mezi nama pokud bude nekdo z nas nekdy strilet ve stresovy situaci na zivej cil netrefi ani stodolu, pokud teda nebude mit vojensky vycvik.... O zbrane se zajimam od malicka takze sem si dost veril to byla mozna ta chyba, strilet me ucil tata, kterej se pred tydnem zastrelil... Snad doufam ze i ten neuspech me necemu dulezitymu nauci. Tak za tri mesice mi prejte hodne zdaru.
- jenispet
Příspěvek#34 » sob 14. pro 2013, 18:24
Hm vidím,že pán je zřejmě znalec všech lidí,jak by se případně zachovali ve stresové situaci,to smekám
Já osobně jsem už párkrát v takové situaci byl.Mám tím na mysli,že už jsem měl příkladně nějakou pouliční potyčku kterou podotýkám,jsem nevyvolal. Stačil jsem si holýma rukama,i když jsem u sebe kvéra měl a útočník o něm nevěděl.Myslím si,že je to také otázka,jak na napedení seš schopnej reagovat.Já měl to štěstí,že jsem prostě byl v pravej čas na blbým místě a z 99% těmto potyčkám předchází nějaká slovní přestřelka a ne přestřelka jak na divokým západě,tudíž máš čas pár vteřin,si promyslet svoji reakci.
Takže nejdříve pěsti nebo rychlé nohy
a pokud bych se neubránil-či neutekl,tak pak bych teprve použil zbraň. 

Já osobně jsem už párkrát v takové situaci byl.Mám tím na mysli,že už jsem měl příkladně nějakou pouliční potyčku kterou podotýkám,jsem nevyvolal. Stačil jsem si holýma rukama,i když jsem u sebe kvéra měl a útočník o něm nevěděl.Myslím si,že je to také otázka,jak na napedení seš schopnej reagovat.Já měl to štěstí,že jsem prostě byl v pravej čas na blbým místě a z 99% těmto potyčkám předchází nějaká slovní přestřelka a ne přestřelka jak na divokým západě,tudíž máš čas pár vteřin,si promyslet svoji reakci.
Takže nejdříve pěsti nebo rychlé nohy

- Kurt
Příspěvek#35 » sob 14. pro 2013, 18:41
Tady není o čem diskutovat:
nicméně diskuze je plná perel.
(jestli má fakt někdo problém s tím, že za 3 měsíce zapomene co se ke zkouškám naučil, je naprosto v pořádku, že tu OZ nedostane)
(8) Žadatel, který byl v teoretické části zkoušky hodnocen stupněm "prospěl" a v praktické části zkoušky stupněm "neprospěl", může praktickou část zkoušky jednou opakovat do dvou měsíců ode dne, kdy v praktické části zkoušky byl hodnocen stupněm "neprospěl".
nicméně diskuze je plná perel.

(jestli má fakt někdo problém s tím, že za 3 měsíce zapomene co se ke zkouškám naučil, je naprosto v pořádku, že tu OZ nedostane)
- vladimeer
Příspěvek#36 » ned 15. pro 2013, 10:23
Myslím, že v testu je opravdu několik otázek takových, na které se zapomíná snadno a které nemají na bezpečnosti střelce a jeho okolí žádná vliv.
Ad Střílení pětikorun:
- jen jsem chtěl říct, že ne každej si pořizuje zbroják proto, že chce sportovně střílet a že darebáka na dálku nikdy střílet nebudete
Ad Střílení pětikorun:
- jen jsem chtěl říct, že ne každej si pořizuje zbroják proto, že chce sportovně střílet a že darebáka na dálku nikdy střílet nebudete
- aleš_
Příspěvek#37 » ned 15. pro 2013, 12:19
Jenže 10 m z krátký není žádná dálka. Imho je to vzdálenost, na kterou jde rozumně otestovat, jestli vůbec umíš mířit a mačkat spoušť.
Jinak silně doporučuji před jakýmkoliv střílením na terč se dobře vyspat a odpočinout si. Únava způsobuje rozostřené vidění, třes rukou atd. Taky zdrogovat se redbullem nebo kafem není dobrej nápad
Jinak silně doporučuji před jakýmkoliv střílením na terč se dobře vyspat a odpočinout si. Únava způsobuje rozostřené vidění, třes rukou atd. Taky zdrogovat se redbullem nebo kafem není dobrej nápad

- jenispet
Příspěvek#38 » ned 15. pro 2013, 12:57
jj,s tím vyspáním a odpočinkem souhlasím.Včera jsem příkladně trénoval na zahradě ze vzduchovky s optikou cca na 20m a 99% úspěšnost.Dnes nevyspalej,jsem po chvilce zábavu vzdal,jelikož to byl opak včerejška
Z prvu jsem si myslel,jestli jsem si nerozhodil optiku,ale bratr který šel kolem,mě vyvedl z omylu,jelikož měl co výstřel,to zásah
Takže všechno chce svoje,jelikož správný úchop zbraně+správný postoj a dýchání bez odpočinku,bohužel výsledek na cíl,snižují téměř na nulu

Takže všechno chce svoje,jelikož správný úchop zbraně+správný postoj a dýchání bez odpočinku,bohužel výsledek na cíl,snižují téměř na nulu

- Int1m1thy
Příspěvek#39 » ned 15. pro 2013, 13:58
jenispet: jeste bych dodal ze to taky muze byz zbrani
protoze s SW M&P9 nenastrilim skoro nic. Sem si myslel ze je to tim ze sem bezel na strelnici ale potom zkouseno za klidu a proste ne
i kdyz se mi dobre drzi tak se mi sni o to hur strili. Treba to on ma s CZetou. Stou taky zadna slava u me nehrozi.

- jenispet
Příspěvek#40 » ned 15. pro 2013, 14:07
Int1m1thy:To takhle mám se svým HK P30L,mnoho střel prošlo hlavní,než to za něco stálo
Pak jsem si půjčil bráchovýho Glocka 17,kterýho jsem podotýkám držel poprvé v rukách-"prásk" a vše mi lítalo do černýho.
Jenže na svýho HK,co se týče individuálního nastavení úchopu,prostě nedám dopustit

Pak jsem si půjčil bráchovýho Glocka 17,kterýho jsem podotýkám držel poprvé v rukách-"prásk" a vše mi lítalo do černýho.

Jenže na svýho HK,co se týče individuálního nastavení úchopu,prostě nedám dopustit

- MarK
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX