Medialni utkani

sided
moderátor

Příspěvek#31 » pon 31. led 2011, 12:54

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#32 » pon 31. led 2011, 13:03

Steinere, i kdyby to vztahoval na tyto Dčkové skupiny, tak odkud tu informaci čerpá? Myslím, že většina airsoftářů nikde oficiálně sdružená není. Paintball asi taky jen ti, co to dělají závodně.

Jinak na to, že by u nás byla sportovní střelba tak oblíbená, mi přijde smutné, že v TV se - mimo biatlon - objeví akorát jednou za čtyři roky na olympiádě trap a to jen když máme medaily :roll:
Třeba o IPSC jsem - i přes výrazné české úspěchy - nikdy mezi laickou veřejností neslyšel... O více exotičtějších střeleckých disciplínách darmo mluvit.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#33 » stř 2. úno 2011, 13:08

Právě teď běží na ČT24 Studio ČT24 a jako další téma bude následovat "Zbrojní výroba před a po roce 1989", prý bude i něco o nových puškách pro AČR.

EDIT 13:30 - Představení nové pušky prý cca za hodinu, to jsem zvědav, jestli se dozvíme něco nového...

EDIT 14:25 - no to je blábolů... "starý náboj 7,62x43", "nová útočná puška pro hradní stráž", "kdo viděl film Černý jestřáb sestřelen, tak si všiml, že problém byl, že si vojáci vzali málo nábojů - takže to že teď máme .223 nám umožní mít nábojů více" (to že v BHD byl problém úplně jinde, že oni sami měli taky .223 a navíc si právě tam stěžovali, jak je na prd, to asi není důležitá věc). atd...

David

Příspěvek#34 » stř 2. úno 2011, 22:10

MarK píše:Právě teď běží na ČT24 Studio ČT24 a jako další téma bude následovat "Zbrojní výroba před a po roce 1989", prý bude i něco o nových puškách pro AČR.

a přesnější odkaz nebo archív nemůžeš dát? kde přesně to mám hledat?????????

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#35 » stř 2. úno 2011, 22:33

Tehdy to běželo živě, takže jsem dal odkaz na příslušný stream, protože žádný archiv pochopitelně k dispozici nebyl...

Nyní viz zde: http://www.ct24.cz/domaci/114313-armada ... nou-pusku/

jomekabi

Příspěvek#36 » stř 2. lis 2011, 01:05

Pološero - můj dům, můj hrad

O programu:
Dokument. V poslední době narůstá počet případů vykradení a narušování soukromí. A protože s tím policie nedokáže ve většině případů nic udělat, řada lidí se rozhodla bránit svůj majetek a život sama. Bohužel praxe ukazuje, že z původních obětí se nakonec mohou stát pachatelé

Pro všechny čtyři kauzy, které uvidíte, je společné jedno. Ti, kdo se snažili bránit majetek, soukromí a dokonce život, dostali do problémů nejen sebe, ale i své rodiny. Ocitají se před soudem, který hodnotí, zda jejich obrana byla přiměřená či nikoli dle naší právní úpravy. V úvahu nebere vypjatou životní situaci lidí, v níž těžko v momentu obrany mohou myslet na to, jak zní zákon, jehož výklad má nakonec každý soud jiný. A tak to vypadá, že nejbezpečnějším řešením proti útočníkům je sklopit hlavu, nechat se okrást a život ubránit útěkem.

Bylo odvysilano na CT1 v utery ve 22:20 a jsem stale v soku, i kdyz tentokrat velmi prijemnen - snim ci bdim? Je toto opravdu Ceska televize a ne treba FOX News?

Ze by jiskricka nadeje, ze i v nasich mediich dochazi ke zmene pohledu? Kazdopadne tvurcum programu, zvlaste pak pani Sylve Legnerove, patri nase hluboka poklona.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1031 ... 222000008/

Patrik
moderátor

Příspěvek#37 » stř 2. lis 2011, 01:57

Jo, koukal jsem. Mohlo by to mít pokračování, najde se i pár případů, kdy to dopadlo pro oběť celkem dobře.

Patrik
moderátor

Příspěvek#38 » pát 4. lis 2011, 19:00

Dnes v 21 hod na ČT1 - 13. komnata Kateřiny Emmons. Nebude to nic veselého ale pohled do života naší nejlepší střelkyně by mohl někoho zajímat

Self-Def-Enthusiast

Příspěvek#39 » sob 7. led 2012, 13:48

Chtel jsem jen uverejnit tento clanek kolegy bloggera z IDNES.

Co jsem cetl jeho clanky o zbranich a boji, je evidentni, ze ten chlapik vi, co pise. Tenhle konkretni clanek je o tom, jak jsou zbrane vnimany lidmi, kteri s nimi maji zkusenosti a kteri nemaji a take podle toho, jakou mentalitu ruzne skupiny lidi maji.

Vsadim se, ze v tom uvidite hromadu ruznejch odpurcu zbrani, se kterejma jste se za svuj zivot setkali :) Ja jsem si hned v nekolika pasazich vzpomnel na hned nekolik odpurcu, se kterejma jsem se bavil - jako bych je v tom videl.

Davam to sem zamerne, protoze jeho clanky o zbranich obecne nebo i o konkretnich zbranich mi prijdou velmi kvalitni, a protoze to chci ocenit skupinou ctenaru, kterejm by se to mohlo libit. Pan kolega ma totiz tu smulu, ze nepise o masove zajimavem tematu, a proto jeho clanky i pres svou velkou kvalitu maji nizkou ctenost.

Kazdeho bloggera potesi, kdyz je o clanky zajem a zvedne se tak ctenost i karma, ma pak motivaci psat vic a to u tohohle konkretniho chlapka muze stat za to...

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » ned 8. led 2012, 13:37

Dnes večer, 21.05 na ČT24:

Zpravodajství AČR píše:Filmový dokument Česká pomoc, který odvysílá Česká televize v premiéře v neděli 8. ledna 2012 od 21.05 na ČT24, se věnuje pomoci českých vojáků v Afghánistánu při výstavbě a výcviku afghánských ozbrojených sil.

jomekabi

Příspěvek#41 » stř 11. led 2012, 01:00

Dovoluji si upozornit na clanek "Doktrina hradu", jehoz autorem je David Karasek (clen predstavenstva LEXu) a ktery vysel ve SR.

http://www.streleckarevue.cz/kategorie. ... 04-005.pdf

BUBBA

Příspěvek#42 » stř 11. led 2012, 12:20

Doporučuju přečíst,třeba o tom případu v Izraeli jsem neměl ani tušení.

jhora

Příspěvek#43 » stř 11. led 2012, 15:21

David Karásek píše dobré texty. Jeho blog na idnesu je docela zajímavé počtení, ale ten tu už někde někdo odkazoval.

IvosC

Příspěvek#44 » sob 12. kvě 2012, 18:37

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » úte 26. čer 2012, 13:11

Zpět na