Zbrojní průkaz
- BusDriver

Příspěvek#32 » stř 26. led 2011, 19:01
Zdravím všechny, už delší dobu to tu všechno sleduji, učím se na ZP a dnes jsem se konečně dokopal zajít na PČR podat si přihlášku ke zkoušce. Čekalo mě ale nemilé překvapení, když mi jinak sympatická paní oznámila, že další termín zkoušky 16.2. je už plný a musím počkat na další který bude v dubnu!! Tak jsem hezky poděkoval a se slovy "se nedá nic dělat, počkám..." jsem odešel. Jedná se o PČR na Praze 9 /Bohušovická Je to problém pouze Prahy, nebo i jinde to je tak našlapaný? To že je málo komisařů jsem četl, ale tak proč zkoušky nedělají každý měsíc...?

- MarK

Příspěvek#33 » stř 26. led 2011, 23:14
Důvody a pohnutky policie ti tady asi těžko někdo osvětlí... Máš ještě možnost zjistit si, kde dělají zkoušky dříve (a mají volno) a zkusit si na policii písemně zažádat o konání zkoušky tam. Tohle je docela pádný důvod  

Případně můžeš zkusit napsat email na Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál a požadovat vysvětlení/nápravu tam. V Praze je prý ostatně komisařů dostatek.
(já když se před lety registroval na P8 na zkoušku, která pak probíhala na P9-Hloubětín, tak se mi naopak řekli "Nejbližší zkouška je zítra, jste naučen?"
 )

Případně můžeš zkusit napsat email na Ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál a požadovat vysvětlení/nápravu tam. V Praze je prý ostatně komisařů dostatek.
(já když se před lety registroval na P8 na zkoušku, která pak probíhala na P9-Hloubětín, tak se mi naopak řekli "Nejbližší zkouška je zítra, jste naučen?"
- BusDriver

Příspěvek#34 » pon 31. led 2011, 15:59
Tak jsem si to všechno nechal v klidu projít hlavou a Duben je opravdu nesmysl. Už skoro měsíc se učím na zkoušky a myslím, že za chvilku si už budu na 100% jistý, že to udělám. Za to chci taky hlavně poděkovat Markovi, protože tyhle stránky jsou super. Takže zkusím zajít s žádostí o podstoupení někam jinám a uvidíme, jak to dopadne. Jediný co musím ještě potrénovat, je manipulace s dlouhou, protože tu jsem nikdy předtím v prackách neměl... nenašel by se dobrovolník 

- MarK

Příspěvek#35 » pon 31. led 2011, 18:21
Případně v Praze mě to pěkně naučili na Magnumu.
- seef

Příspěvek#36 » pon 31. led 2011, 20:10
Dělal jsem zkoušky v prosinci. Měl jsem postoupeno z Českých Budějovic na Rajskou zahradu do Prahy. Zbroják ABE, stříleno z G17. Bylo možno zvolit i čz75. Dlouhou netřeba.  

Jinak tímto také dodatečně děkuji Markovi za perfektní stránky, který mi velmi pomohly s přípravou!

Jinak tímto také dodatečně děkuji Markovi za perfektní stránky, který mi velmi pomohly s přípravou!
- *serafin*

- MarK

- Chelios

Příspěvek#40 » čtv 17. bře 2011, 13:05
Zakon jsem cely jeste neprecetl,mam v tom trochu zmatek.Kdyz jsi ZP udelam napr. A,B,E, a budu chti odcestovat do zahranici da se ZP nejak pozastavit a zbran uschovat na policii?Kdyz se nestihnu vratit a lekarskou prohlidku jednou za pet let nestihnu tak mi ZP asi propada ze?

- MarK

Příspěvek#41 » čtv 17. bře 2011, 13:41
Pozastavit platnost se nedá.
Zbraně se na Policii možná uschovat dají (to by ses musel zeptat), nebo tě pošlou k nějakému podnikateli v oboru zbraní, který ti je uschová (levnější by pak asi bylo převést je na kamaráda se ZP a dostatkem prostoru).
Každopádně tohle musíš samozřejmě pořešit předtím, než odjedeš.
Po návratu - pokud mezitím platnost propadla - tě ale čekají nové zkoušky.

Zbraně se na Policii možná uschovat dají (to by ses musel zeptat), nebo tě pošlou k nějakému podnikateli v oboru zbraní, který ti je uschová (levnější by pak asi bylo převést je na kamaráda se ZP a dostatkem prostoru).
Každopádně tohle musíš samozřejmě pořešit předtím, než odjedeš.
Po návratu - pokud mezitím platnost propadla - tě ale čekají nové zkoušky.
- ladaj

- jomekabi
 - Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

Příspěvek#43 » pát 18. bře 2011, 21:37
Taky se mi stalo, pri predposlednim prodlouzeni, pred asi 6 lety. Prosvihl jsem to o cely mesic (tj. mesic pred koncem platnosti), policistka se omluvila, ze mi musi dat pokutu, ja rekl: "Nu coz, za blbost se plati", ona si rekla o 200 Kc a vse ostatni probehlo standartne a rychle, novy ZP jsem mel jeste pred skoncenim platnosti stareho.

- kalich

Příspěvek#44 » úte 3. kvě 2011, 01:13
Zdravim,mnel bych takovej dotaz uz delsi dobu si procitam forum,a byly tu zminky o vymazu trestniho rejstriku.zhruba pred 5 lety jsem mnel podminku za vandalismus(byl jsem mladej a neklidnej)to je z moji trestni minulosti vse pokud nepocitam par pokut za spatne parkovani 
 ptam se pro to ze 5.5 2011 delam zkousky na zbrojak v brne(trigger)myslite ze by mohly byt problemy s vydanim zb prukazu?nebo bych mnel prvni pozadat o vymaz a az pote zadat o zbrojni prukaz?a kdyby ty problemy byly,co se stane s osvetcenim o zkousce z odborne zpusobilosti?to by nejak propadlo a musel bych ji podstoupit agin?diky moc za odpovedi....

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí