Nákupní povolení

mikymoto

Příspěvek#601 » sob 20. čer 2015, 19:00

Potvrzuji - v Ústí nad Orlicí máme takovýto "nadstandard". Při žádosti o vydání ZP lze zrovna podat i žádost o nákupní povolení. Pouze se nevyplňuje číslo ZP. Oni si to už zúřadují a po vyhotovení ZP doplní jeho číslo na nákupko a když si člověk příjde pro zbroják, tak už na něj čeká obojí. Přiznám se, že jsem to vnímal jako něco normálního a až teprve po zjištění, co mají v jiných okresech za obstrukce jsem rád, že tam máme šikovné lidi.
Spíš se podivuju nad tím, že to někde chtějí striktně až po vydání ZP - vždyť je jasné, že člověk si dělá ZP aby si zbraň pořídil. Takže si tu práci pouze natahují do delšího časového úseku a sami se zahlcují - vždyť to jde takto udělat elegantně při jednom.
Průkaz zbraně je možno získat také téměř na počkání. Zbraň si prohlédli, zkontrolovali že má zkušební značky a pak mi řekli, že když se někam zajdu sednout na kafe, tak bych to mohl mít za hodinu vydané. Tož jsem si udělal procházku a průkaz měl opravdu do hodiny - pro mě úžasné, neb z pracoviště to mám na úřad díky trvalému bydlišti cca 100 km daleko. A jezdit kvůli jednomu papíru 2 x 100 km je otrava. Ale nevím, jestli je tento postup pravidlem, nebo jen měli zrovna málo práce ;)

hugofalfar

Příspěvek#602 » sob 20. čer 2015, 19:03

je to pravidlem, mě vždycky jak povolení, tak PZ dělají cca za půl hodiny.

Luky22

Příspěvek#603 » sob 20. čer 2015, 19:31

petero: Já žiju ve šťastném Zlínském kraji, a v Uherském Hradišti jsou skvělí a ochotní poldové. Alespoň na zbraňovém, s jinými jsem do styku nepřišel. :) To mi poradil syn, že si mám zkusit s žádostí o zbroják podat hned i žádost o nákupku. Skoro jsem se bál, bylo to krátce po tom případu v Uh. Brodě. Ale vyšlo to, za což poldům dík že mě zbytečně nebuzerovali, i když evidentně mohli.

j.v.

Příspěvek#604 » sob 20. čer 2015, 19:39

Podle zákona mohou být obě žádosti (NP i ZP) podány (a tím pádem i vyřízeny) souběžně, není to žádný nadstandart ;)

marinakus

Příspěvek#605 » sob 20. čer 2015, 19:40

luky22: to, co uvádíš jen celkem standartní jednání... jen někde hledají problémy

Luky22

Příspěvek#606 » sob 20. čer 2015, 19:46

Tak to mám štěstí, že nepatřím do "problémového" okrsku. :D

havran

Příspěvek#607 » sob 20. čer 2015, 20:25

V Brně i ve Vyškově obojí zaraz. Ve Vyskove NP rovnou 4x, NP i PZ napockani. Skvělí lidé. Toz asi tak.

Odesláno z tydlifonu, omluvte prosím moji stručnost, překlepy a chybky. Díky.

Edit: zkoušel někdo napsat na NP jen "zbraň kategorie B" ?

I.C.E

Příspěvek#608 » sob 20. čer 2015, 21:24

Ve Zlíně ZP i NP najednou. I opakovací brokovnice kat B na obranu mi vzali čili o i dlouhá lze nosit skrytě jen někde je potřeba to odargumentovat že to je váš problém jak ji budete nosit. Musí to na to vzít a NP vydat

Já vždy musel uvést i typ ne jen kat B
Naposledy upravil(a) I.C.E dne sob 20. čer 2015, 21:25, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#609 » ned 21. čer 2015, 07:06

Uvést pouze kategorii zbraně do žádosti o NP nestačí.

Luky22

Příspěvek#610 » ned 21. čer 2015, 07:20

Ano. Já jsem musel uvést "samonabíjecí pistole", "samonabíjecí puška". Typ jsem specifikovat nemusel, to dá rozum, můžu se rozhodnout až u obchodníka.

hugofalfar

Příspěvek#611 » pát 17. črc 2015, 13:43

Mám lamí dotaz: s nákupkem na "pušku samonabíjecí" můžu koupit i dlouhou malorážku samonabíjecí? Krátkou malorážku jsem kupoval s povolením na "pistoli samonabíjecí", tak mi selský rozum říká, že u dlouhé to bude stejné. Nebo se pletu? Díky za odpovědi :-)

RomanB74

Příspěvek#612 » pát 17. črc 2015, 13:54

ZoZ, Hlava II, §5 písmena d) a g) - dlouhá samonabíjecí, nábojová schránka zpravidla 3+ náboje, případně vojenský vzhled (třeba Chiappa M4). Takže zbraň kat B - na NP.

Lucas96

Příspěvek#613 » pát 17. črc 2015, 14:02

Tohle jsem právě spletl, když jsem kupoval dlouhou malorážku samonabijecí vzhled AK-47 a měl jsem nákupní povolení na malorážku samonabijecí a přitom podle PZ jsem koupil pušku samonabijecí, když jsem to přivezl na PČR tak mě trochu polilo horko když mi policista oznámil že jsem koupil uplně jinou zbraň, než na jakou mám povolení :mrgreen:

marinakus

Příspěvek#614 » pát 17. črc 2015, 14:16

zeptej se prodejce jak ji má vedenou v crz, pokud je to soukromá osoba, mohli by ti říct na policii jak je tam zavedená, v úvahu připadá jak malorážka samonabíjecí tak puška

Marcurba

Příspěvek#615 » pát 17. črc 2015, 18:13

Lucas-Tak to je ale predne chyba prodejce, kdyz ti na nakupko na jeden typ zbrane proda uplne jinou zbran! Kazdopadne pri registraci asi mohl nastat problem, ktery ovsem predpokladam vyresily kolky za 300 na nove nakupko,ne?

Jinak k dotazum vyse- zadost o ZP i NP podana najednou a bez problemu, v pondeli si jdu pro vyrizene papiry-Praha 4, Sdruzeni

Zpět na