Nákupní povolení
- mikymoto
Příspěvek#601 » sob 20. čer 2015, 19:00
Potvrzuji - v Ústí nad Orlicí máme takovýto "nadstandard". Při žádosti o vydání ZP lze zrovna podat i žádost o nákupní povolení. Pouze se nevyplňuje číslo ZP. Oni si to už zúřadují a po vyhotovení ZP doplní jeho číslo na nákupko a když si člověk příjde pro zbroják, tak už na něj čeká obojí. Přiznám se, že jsem to vnímal jako něco normálního a až teprve po zjištění, co mají v jiných okresech za obstrukce jsem rád, že tam máme šikovné lidi.
Spíš se podivuju nad tím, že to někde chtějí striktně až po vydání ZP - vždyť je jasné, že člověk si dělá ZP aby si zbraň pořídil. Takže si tu práci pouze natahují do delšího časového úseku a sami se zahlcují - vždyť to jde takto udělat elegantně při jednom.
Průkaz zbraně je možno získat také téměř na počkání. Zbraň si prohlédli, zkontrolovali že má zkušební značky a pak mi řekli, že když se někam zajdu sednout na kafe, tak bych to mohl mít za hodinu vydané. Tož jsem si udělal procházku a průkaz měl opravdu do hodiny - pro mě úžasné, neb z pracoviště to mám na úřad díky trvalému bydlišti cca 100 km daleko. A jezdit kvůli jednomu papíru 2 x 100 km je otrava. Ale nevím, jestli je tento postup pravidlem, nebo jen měli zrovna málo práce
Spíš se podivuju nad tím, že to někde chtějí striktně až po vydání ZP - vždyť je jasné, že člověk si dělá ZP aby si zbraň pořídil. Takže si tu práci pouze natahují do delšího časového úseku a sami se zahlcují - vždyť to jde takto udělat elegantně při jednom.
Průkaz zbraně je možno získat také téměř na počkání. Zbraň si prohlédli, zkontrolovali že má zkušební značky a pak mi řekli, že když se někam zajdu sednout na kafe, tak bych to mohl mít za hodinu vydané. Tož jsem si udělal procházku a průkaz měl opravdu do hodiny - pro mě úžasné, neb z pracoviště to mám na úřad díky trvalému bydlišti cca 100 km daleko. A jezdit kvůli jednomu papíru 2 x 100 km je otrava. Ale nevím, jestli je tento postup pravidlem, nebo jen měli zrovna málo práce

- Luky22
Příspěvek#603 » sob 20. čer 2015, 19:31
petero: Já žiju ve šťastném Zlínském kraji, a v Uherském Hradišti jsou skvělí a ochotní poldové. Alespoň na zbraňovém, s jinými jsem do styku nepřišel.
To mi poradil syn, že si mám zkusit s žádostí o zbroják podat hned i žádost o nákupku. Skoro jsem se bál, bylo to krátce po tom případu v Uh. Brodě. Ale vyšlo to, za což poldům dík že mě zbytečně nebuzerovali, i když evidentně mohli.

- havran
- I.C.E
Příspěvek#608 » sob 20. čer 2015, 21:24
Ve Zlíně ZP i NP najednou. I opakovací brokovnice kat B na obranu mi vzali čili o i dlouhá lze nosit skrytě jen někde je potřeba to odargumentovat že to je váš problém jak ji budete nosit. Musí to na to vzít a NP vydat
Já vždy musel uvést i typ ne jen kat B
Já vždy musel uvést i typ ne jen kat B
Naposledy upravil(a) I.C.E dne sob 20. čer 2015, 21:25, celkem upraveno 1 x.
- RomanB74
- Lucas96
Příspěvek#613 » pát 17. črc 2015, 14:02
Tohle jsem právě spletl, když jsem kupoval dlouhou malorážku samonabijecí vzhled AK-47 a měl jsem nákupní povolení na malorážku samonabijecí a přitom podle PZ jsem koupil pušku samonabijecí, když jsem to přivezl na PČR tak mě trochu polilo horko když mi policista oznámil že jsem koupil uplně jinou zbraň, než na jakou mám povolení 

- marinakus
- Marcurba
Příspěvek#615 » pát 17. črc 2015, 18:13
Lucas-Tak to je ale predne chyba prodejce, kdyz ti na nakupko na jeden typ zbrane proda uplne jinou zbran! Kazdopadne pri registraci asi mohl nastat problem, ktery ovsem predpokladam vyresily kolky za 300 na nove nakupko,ne?
Jinak k dotazum vyse- zadost o ZP i NP podana najednou a bez problemu, v pondeli si jdu pro vyrizene papiry-Praha 4, Sdruzeni
Jinak k dotazum vyse- zadost o ZP i NP podana najednou a bez problemu, v pondeli si jdu pro vyrizene papiry-Praha 4, Sdruzeni
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí