Nošení zbraní kat.B u ZP sk. B.

IvosC

Příspěvek#91 » pon 26. bře 2012, 06:59

Ber to jen jako jakési zcela nezávazné myšlenkové cvičení v logice a "logice" ;) Bohužel právo se mnohdy neřídí normální logikou, ale jen tou "logikou" :(

Choze

Příspěvek#92 » úte 17. dub 2012, 06:36

Ahoj.Doufám že nebudu za totálního trotla ale po čtení tohoto topicu sem se uplně ztratil.
včera sem si vyzvedl svuj ZP kterej sem si dělal pouze na skupinu "B" + nákupní povolení
Na druhej straně ZP je napsáno : oprávněn nosit zbraň kategorie: B

Jak to teda je :D ?

Vím že podle zákona je držitel ZP skupiny B povinen při převážení zbraně mít zbraň zakrytou,zásobním mimo zbraň a i náboje mimo komoru a zásobník.
To bych chápal pokad bych neměl na druhé straně napsané oprávnění nosit.
Proč to tam tedy mám napsané? co z toho vyplívá?

Doufám že mě tu nesežerete :mrgreen:
Přikládám foto pro upřesnění
(připomínám že mám pouze ZP sk. B)

mobil-man

Příspěvek#93 » úte 17. dub 2012, 09:49

:roll:
nosit v rámci zákona, tj. pouze na střelnici v případě skupiny B., jinde pouze držet

§28(2):a) podle účelu užívání nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit sportovní nebo loveckou zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo sportovní nebo loveckou zbraň kategorie C; tuto zbraň může nosit pouze na střelnici nebo v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu,14)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#94 » úte 17. dub 2012, 11:19

Mně dávali taky povolení k nošení, když jsem měl jen sk. B a o povolení k nošení ani nežádal :D
Nosit (mimo střelnici) se sk. B samozřejmě nesmíš, ale výhoda je, že když rozšíříš skupiny ZP o Ečko, nemusíš žádat o nová povolení kvůli nošení ;)

Zpět na