Na jak dlouho může policie zabavit zbraň pro zjištění původu

hanijak

Příspěvek#1 » sob 10. dub 2010, 12:58

Na jak dlouho může policie zabavit zbraň pro zjištění původu?
Prosím,poraďte mi,na jak dlouho si můžou nechat policajti mojeho Walthera?Vzali mi ho v Přerově z důvodu prý "Nepůvodního výrobního čísla"!!!!! Je to samozdřejmě blbost,ale už to budou 3 měsíce,a já jsem akorát nasr....! Ještě vůbec nic nezjistili,a stejně nic nezjistíjou,jenom zdržujou,a já nevím proč.Tak jestli někdo z vás ví,jakou mají lhůtu ze zákona,moc by mi to pomohlo.Díky,a střelcům zdar!

hanijak

Příspěvek#2 » sob 10. dub 2010, 13:00

Ještě-koho to zajímá,tady jsem si udělal blog a rozepsal jsem v něm podrobnosti:
http://lord-hanijak.blog.cz/rubrika/walther-p1

jakde

Příspěvek#3 » ned 11. dub 2010, 21:12

Pokud se jim nezdálo výrobní číslo, pak to pravděpodobně šetří jako nedovolené ozbrojování a pokud jsi věc vydal v rámci trestního řízení, tak Ti jí vrátí ve chvíli, kdy už k řízení nebude potřeba (za předpokladu, že nepropadne státu nebo nebude zabrána). V tomhle ohledu policii žádná lhůta netlačí a většinou věci vydávají až po úplném ukončení šetření. Jak dlouho to může trvat Ti asi řeknou jen na útvaru, který šetření vede.

hanijak

Příspěvek#4 » pon 12. dub 2010, 19:32

Dneska mi řekli,že je to v pořádku,a že na pistoli dělají balistické zkoušky,a že ty nebudou trvat tak dlouho,a pistoli mi prý vrátí,pod tím nedovoleným ozbrojováním to šetřili,ale trochu mě to naštvalo,že to pojmenovali takhle,když jsem si kvůli pistoli dělal ZP,a koupil si ji legálně...

jakde

Příspěvek#5 » pon 12. dub 2010, 20:08

Oni to ani jinak pojmenovat nemohli. Takhle se zkrátka ten TČ, pod který pozměňování výrobního čísla spadá, jmenuje. ;)

Teď jen doufej, že na balistice nezjistí, že Walther někoho poslal do věčných lovišť, ať nemusíš pro nový. :D

Edit: To jsem napsal blbost. Stejně by Ti jej nakonec měli vrátit. :oops:

jomekabi

Příspěvek#6 » úte 13. dub 2010, 00:53

Zas tak velkou blbost jsi nenapsal. Pokud by neco takoveho zjistili, zbran by zadrzeli, jako dolicny predmet, az do konecneho vysetreni zlocinu. A to by mohlo trvat pekne dlouho.

hanijak: Nedelej si z toho hlavu, o neco takto drastickeho s nejvetsi pravdepodobnosti nejde. Proste se jim nezda vyrobni cislo, tak to prezkoumavaji. Ty jsi sice zbran nabyl legalne, ale predesly vlastnik (ci obchodnik) s ni mohl delat vsemozne kejkle. Muzes-li prokazat puvod zbrane, Tobe nic nehrozi, v pripade pozmeneneho cisla bude mit problem ten, kdo ho (at uz z jakehokoliv duvodu) pozmenil. Ale chapu, ze Te stve, ze zbran zatim nemuzes pouzivat. To ale neni chyba policie - maji-li duvodne podezreni, vysetrit to musi.

Zoufalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#7 » úte 13. dub 2010, 16:52

Pokud je se zbraní spáchán trestný čin, propadá státu. Je to v zákoně.

jakde

Příspěvek#8 » úte 13. dub 2010, 17:05

To právě není tak jednoduché. Propadnutí věci je trest a jako takový může být uložen jen pachateli. A pokud jde o zabrání, tak tím lze věc odejmout i osobě od pachatele odlišné, ale jen za předpokladu, že to vyžaduje bezpečnost lidí nebo majetku, popřípadě jiný obecný zájem, což si v tomhle konkrétním případě nedovedu dost dobře představit.

hauktor

Příspěvek#9 » stř 14. dub 2010, 20:14

to je zvláštní..odevzdal jsem jednu pistoli v rámci loňské amnestie(červenec).minulý týden jsem(až minulý týden!)s ohledem na počet odevzdaných zbraní urgoval tu svou.odpověděli mi,že už ji tu mají,ale nemají tu k ní vyjádření..to dost nechápu.máte někdo nějaké vysvětlení?

jomekabi

Příspěvek#10 » stř 14. dub 2010, 21:23

Proste v tom maj v Praze bordel, tot vse. Nic si z toho nedelej, ja odevzdal flintu v polovine kvetna a jeste tu neni ani flinta, natoz pak nejake vyjadreni. ;)

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#11 » stř 14. dub 2010, 22:24

K amnestii už tu vlákno máme.

Zpět na