Skrytí jmen účastníků

Moderátor: LOS vedení

jka

Příspěvek#31 » úte 8. led 2013, 09:42

Zdravím,
musím se přidat k norbertovi, zobrazení jména na webu se zbraněmi mě taky znervózňuje. Nejde mi o zaměstnavatele, také si myslím, že někdo diskriminující na základě střelby jako koníčku si nezaslouží, abych pro něj pracoval.
Závažnější mi přijde, že takhle si kdokoliv může domyslet, že nejspíš vlastním zbraň. Některé z důvodů, proč není vhodné tu informaci o sobě šířit mezi cizími lidmi, jsou třeba v článku o mapě zbraní (http://zpravy.ihned.cz/svet-usa/c1-59024150-kdo-ve-vasem-okoli-muze-mit-zbran-interaktivni-mapa-pobourila-americany). Přiznejte si, kolik z vás si řeklo, že ti novináři to nedomysleli. A pak mi řekněte, v čem je přesně rozdíl?
Pravda, nemáme tam adresy, takže je tu informaci může použít/zneužít jen pár stovek nebo tisíc lidí. Ale věříte jim všem?

Georg

Příspěvek#32 » úte 8. led 2013, 12:32

Že nevěřím všem novinářům snad ještě neznamená, že začnu panikařit a tu paniku šířit i mezi ostatní. Považuji to za paranoidní a zbytečné. Venku právě pěkně sněží. Já už bych to dál opravdu nerozšiřoval. Internet je hezká věc, ale zneužití zrovna přes gůglovské vyhedávání držení zbraní ? Že se snažíme si brát z Ameriky spoustu příkladů ještě neznamená, že si budem brát všechny a budem tu šířit paniku i ohledně střelby ve školách ! A to jsem už zašel do extrému. Fuj ! Lidi, neblázněte, konec světa už byl ! A několikrát. A kdo ho zažil a nepřežil, ať se přihlásí ! :lol: :lol:

jka

Příspěvek#33 » úte 8. led 2013, 12:58

Nejde o šíření paniky. Také jsem nemluvil o novinářích, ale o lidech, kteří Tě znají a můžou mít motivaci Ti škodit. Spíš jde o to, že norbert vyjádřil své znepokojení a objevily se příspěvky v duchu "když ti to vadí, tak běž vrátit zbroják" a "jsi moc paranoidní". Kdo stanovuje, jaká míra paranoii je ta správná a v jakých jednotkách se to měří? :)
Když to bude moc trápit mě, buď se domluvím na krycím jménu, nebo si LOS odpustím. Nic hrozného se tak jako tak nestane.

Ale sněží tam skutečně pěkně, akorát by mohlo víc.

Georg

Příspěvek#34 » úte 8. led 2013, 13:26

jka píše:Nejde o šíření paniky. Také jsem nemluvil o novinářích, ale o lidech, kteří Tě znají a můžou mít motivaci Ti škodit. Spíš jde o to, že norbert vyjádřil své znepokojení a objevily se příspěvky v duchu "když ti to vadí, tak běž vrátit zbroják" a "jsi moc paranoidní". Kdo stanovuje, jaká míra paranoii je ta správná a v jakých jednotkách se to měří? :)
Když to bude moc trápit mě, buď se domluvím na krycím jménu, nebo si LOS odpustím. Nic hrozného se tak jako tak nestane.

Tak třeba ?:
jka píše:Přiznejte si, kolik z vás si řeklo, že ti novináři to nedomysleli. A pak mi řekněte, v čem je přesně rozdíl?

Lidi co mne znají a můžou mít motivaci mi uškodit ? Rozhodně ne kvůli tomu, že jsem se zůčastnil střelecké soutěže. Pokud někdo bude chtít škodit, tak snad zvolí jinou, daleko snažší a jednodušší formu než šíření pravdy o tom, že ten nebo ten, nebo ty střílíte. A cestáři na to zas prdí. Nebo si vymyslí jinou ptákovinu, ale řešit to přes účast na veřejné soutěži ? To se na mne nezlob, ale to je fakt šíření paniky. Prostě nechceš při střelecké soutěži uvést své pravé jméno ? Ať už z jakéhokoliv důvodu, tak snad není problém se dohnout při zápisu a startovat pod jiným jménem.

Joe

Příspěvek#35 » úte 8. led 2013, 13:29

On někdo stojí o moje zbraně? Ať si pro ně tedy přijde :twisted:

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » čtv 7. úno 2013, 08:54

Sice do jisté míry chápu obavy ze zveřejnění jmen na netu, ale všeho s mírou.
Moji známí a obecně blízké okolí - tedy i v práci všichni moji zálibu ve zbraních a střelbě znají.
A koneckonců není mi jasné, jak by někdo mohl zneužít holý fakt, že jsem majitelem ZP a zbraní víc než třebas fakt, že mám ŘP a auto.
Co si budem povídat, až někdy někomu budu ukazovat výsledkovou listinu a říkat, že první "Fanda Shooter" je mý střelecký jméno.. :D
Prostě bych to tak nehrotil. Já mám koneckonců ZP i v cévéčku v kolonce ostatní znalosti a dovednosti hned za ŘP.

misak13

Příspěvek#37 » čtv 7. úno 2013, 14:20

Jen tedy k technicke casti. Slo by vlozit vysledkove listiny jako obrazek. generovany z db na serveru. tim to zadnej bot nenajde.

kuba

Příspěvek#38 » čtv 7. úno 2013, 17:22

zase orientace v tom bude strašná.

Stepan

Příspěvek#39 » pát 24. kvě 2013, 21:15

Pokud se zamyslíte nad důvody "skrytého nošení", které je podle zákona povinné, dojde vám, že nevystupat pod svým skutečným jménem je nutné.

Pod svým jménem můžou vystupovat jenom sportovci, kteří soutěží profesionálně. U nich je to žádoucí.

Normální "skrytí nosiči", kteří soutěží jen pro zábavu a rozvoj schopností, nemají žádný důvod, aby se jejich jméno objevovalo na výsledkových listinách.

Janům Novákům to může být úplně jedno, ale jsou lidi s podivnými jmény, kteří žádnou výhodu internetové anonymity nemají.

Být identifikovatelný jako střelec nemusí znamenat jenom podstanou nevýhodu při hledání práce, ale také v situaci, kdy zbraň skrytě nosí tam, kde by jí neměli nosit, třeba pracují v domě s přeškrtnutou pistolkou na dveřích, a uveřejnění ve výsledkové listině by pro ně mohlo znamenat docela nepříjemné problémy, když ne vyhazov, tak přinucení nenosit.

Vystupování na soutěžích LOS pod pseudonymem je logicky nevyhnutelné.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#40 » pát 24. kvě 2013, 22:02

Vidíš Štěpáne, přes to přese všechno, není tomu tak.

Stepan

Příspěvek#41 » pát 24. kvě 2013, 23:19

smazáno

Georg

Příspěvek#42 » sob 25. kvě 2013, 20:10

Stepan píše:......
Vystupování na soutěžích LOS pod pseudonymem je logicky nevyhnutelné.

Logicky z toho vyplývá jen zbytečná hysterie.

Stepan

Příspěvek#43 » sob 25. kvě 2013, 20:23

Takže já to zkusím ještě znova.

Zveřejnění spojitosti jména člověka s tím, že střílí, může být ekvivalentní s tím, připnout si na sebe placku s nápisem "nosím palnou zbraň". Jak je takové sdělení v souladu s důvody, pro které je povinné nosit zbraň skrytě?

Georg

Příspěvek#44 » sob 25. kvě 2013, 21:03

Žeby zbytečná hysterie ?

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#45 » sob 25. kvě 2013, 23:22

Štěpáne, spoustu ze střelců, které znám nosí tričko, čepici, nebo polokošili LEXu. Někteří nosíme i odznáček. Ač není nutnou podmínkou členství v LEXu vlastnit zbraň nebo vůbec ZP, troufnu si říct, že číslo takových lidí se limitně blíží 100%.

Považuješ takové tričko za nelegální, protože implikuje, že u sebe (možná) nosíš zbraň?

Kdejaké pouzdro na dlouhou zbraň je tvarované a je z něj poznat, že je na zbraň. Přesto taková pouzdra splňují podmínky skrytého nošení i držení. Já osobně to před nikým netajím, že střílím a neetkal jsem se ve svém okolí s žádnými nepřátelskými reakcemi :)

Zpět na