Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Behemot
- ladaj
Příspěvek#318 » pon 14. kvě 2012, 12:49
Jestli je tohle ještě aktuální:
nebo řešíte podobnou otázku uložení pistolek, pak by vás mohlo zajímat, že Wico má nově na malé trezory řady PT vydán i
certifikát 15RU.
MarK píše:Máte někdo tip na nějaký malý levný trezůrek (na krátké) s certifikátem?
nebo řešíte podobnou otázku uložení pistolek, pak by vás mohlo zajímat, že Wico má nově na malé trezory řady PT vydán i
certifikát 15RU.
- Carloss
Příspěvek#321 » pon 14. kvě 2012, 21:47
No... pro mé účelu, kdy si zajdu na střelnici vyplivnou pajsku, kteru si tam i koupím... mi toto bohatě stačí. Pokud budu mít speciální střelivo, třeba na obranu, tak tím rozhodně nebudu střílet na střelnici. Toho stačej dva zásobníky v zásobnících a krabka k tomu. Na to ten mini 4 asi stačit bude, ne? Až budu střílet 1000 týdně, nebudu mít 4 plivátka a tak jako tak by byl potřeba PODSTATNĚ větší. Pro držitele pistole pro obranu je tohle, myslím, plně vyhovující.
- matyman2
Příspěvek#322 » úte 15. kvě 2012, 09:53
Já jsem dlouho koukal po trezorech na krátké zbraně, až jsem našel tohle http://www.bedimex.eu/trezor-na-zbrane- ... kup182.php a dovnitř jsem si nadělal poličky, za tuto cenu jsem neváhal...
- fíša
Příspěvek#323 » úte 15. kvě 2012, 12:41
No a já před týdnem kupoval tudle : http://www.bedimex.eu/trezor-na-zbrane- ... kup182.php
Ta 30 cm široká
mě připadla moc uzká, a ještě jsem měl potřebu , aby byla nižší, to jsem nikde za takovej mrzkej peníz nenašel, tak jsem to nakonec postavil jinam.
Ta 30 cm široká

- xuebao
Příspěvek#324 » pon 4. čer 2012, 10:35
Zdravim chlapi (aj zeny?),
z prostorovych a financnich duvodu jsem sel do wicovskeho trezoru na 5 dlouhych. Pak me nejak prestalo vyhovovat, ze mam ctyri kratke naskladane na hromade na dne te plechovky na krabickach s naboji, a vymyslel jsem vlozny vnitrek z OSB ala Ladaj z gunshopfora. Po ne uplne povedenem zaveseni prvni pistole na vertikalni desku na dva oplastovane vruty jsem nakonec usoudil, ze zaveseni za lucik je nejstabilnejsi. Ted jsem ale na pochybach, jestli dlouhodobe poveseni zbrane za lucik "hlavou dolu" zbrani nejakym zpusobem neublizi. Sam jsem si odpovedel, ze ne. Ale cervik pochybnosti hloda a tak bych se rad zeptal, jestli prece jenom nejaka ne uplne zjevna moznost poskozeni neni. Dik.
z prostorovych a financnich duvodu jsem sel do wicovskeho trezoru na 5 dlouhych. Pak me nejak prestalo vyhovovat, ze mam ctyri kratke naskladane na hromade na dne te plechovky na krabickach s naboji, a vymyslel jsem vlozny vnitrek z OSB ala Ladaj z gunshopfora. Po ne uplne povedenem zaveseni prvni pistole na vertikalni desku na dva oplastovane vruty jsem nakonec usoudil, ze zaveseni za lucik je nejstabilnejsi. Ted jsem ale na pochybach, jestli dlouhodobe poveseni zbrane za lucik "hlavou dolu" zbrani nejakym zpusobem neublizi. Sam jsem si odpovedel, ze ne. Ale cervik pochybnosti hloda a tak bych se rad zeptal, jestli prece jenom nejaka ne uplne zjevna moznost poskozeni neni. Dik.
- MarK
Příspěvek#325 » pon 4. čer 2012, 11:48
Nevím, co je OSB, ale já mám pistole zavěšené na dvou bodech (zašroubované válcovité věšáčky omotané izolačkou) z boku vestavěné skříně v trezoru. Drží v pohodě.
Většině pistolí by nemělo zavěšení za lučík nijak vadit. Za zamyšlení by to stálo asi jen u těch, které se rozebírají vyklopením lučíku (dle tuhosti lučíku a váhy zbraně), ale pravděpodobně také ne.
Já to zavrhl hlavně kvůli nevzhlednosti
Většině pistolí by nemělo zavěšení za lučík nijak vadit. Za zamyšlení by to stálo asi jen u těch, které se rozebírají vyklopením lučíku (dle tuhosti lučíku a váhy zbraně), ale pravděpodobně také ne.
Já to zavrhl hlavně kvůli nevzhlednosti

- ladaj
Příspěvek#327 » pon 4. čer 2012, 12:03
Dvoubodové uspořádání je fakt lepší pro přehlednost. Dřevěné kolíky či izolované šrouby apod šrubované pod mírným sklonem (10-15st) musí jít vymyslet pro každou pistoli (snad i revolver). Tak, jako při manipulaci nestrkáme prst do lučíku, nestrkal bych tam ani závěs. Jinak to pistoli nijak nevadí.
Víc, než s umístěním pistolí, jsem si pomocí polic udělal pořádek v munici, jak se rozjedu u lisu, tak je toho hodně přes tisícovku - obrázek zde.
(OSB - zjednodušeně dřevotříska z hrubých třísek)
Víc, než s umístěním pistolí, jsem si pomocí polic udělal pořádek v munici, jak se rozjedu u lisu, tak je toho hodně přes tisícovku - obrázek zde.
(OSB - zjednodušeně dřevotříska z hrubých třísek)
- xuebao
Příspěvek#328 » pon 4. čer 2012, 13:38
Jj, OSB je neco jako drevotriska. Jinak dik za nazory. Maka mam normalne na dvou vrutech, neb nema vhodne umistene teziste a pri zaveseni za lucik se zachytava o spoust. Taky tech vrutech jako jediny dobre drzel. Cimz jsem rovnez eliminoval nechtenou samorozborku
. Glock sklouzaval a u revolveru prekazel valec. Takze jsem to obesel zavesenim za lucik. Neni to ale nafurt, takze zjistuju, jak a jestli to zmenit. Primarne jsem ovsem resil ulozeni kosy-sklopky, ktera nedosahla na tu molitanovou uchytku. Tak jsem ji udelal policku. Ladajovi jsem velmi vdecny za inspiraci. Ladaji, mohl bys prosim pripadne jeste vlepit pohled na bocni stenu, aby byly videt uchycene pistole?

- Zasvedle
Příspěvek#329 » pon 4. čer 2012, 14:16
zdarec
bych si dovolil prispet citaci jednoho vyrobce trezoru: "Bezpečnostní třídy S1 a S2: Bezpečnostní třídy "S" podle normy EN 14450 vlastně ani nejsou bezpečnostní třídy trezorů, ale plechových skříní. Stane se občas, že výrobce trezorů má nějaký svůj produkt certifikovaný do této třídy."
ono pokud si za 7litru koupite "trezor" jak lednice nebo za stejnou sumu trezor (bez uvozovek) s vnitrnim prostorem tak tak na jednu cz75, nekde musi byt setsakra rozdil...
bych si dovolil prispet citaci jednoho vyrobce trezoru: "Bezpečnostní třídy S1 a S2: Bezpečnostní třídy "S" podle normy EN 14450 vlastně ani nejsou bezpečnostní třídy trezorů, ale plechových skříní. Stane se občas, že výrobce trezorů má nějaký svůj produkt certifikovaný do této třídy."
ono pokud si za 7litru koupite "trezor" jak lednice nebo za stejnou sumu trezor (bez uvozovek) s vnitrnim prostorem tak tak na jednu cz75, nekde musi byt setsakra rozdil...

- MarK
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX