Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- ladaj
Příspěvek#361 » čtv 7. čer 2012, 12:29
AEndy: nějak nachápu to volání po další buzeraci a kontrolách ze strany státu. Myslíš, že tím jako "střelecká komunita" získáme v očích veřejnosti? Naopak, bude to signál, že prostoru k utažení šroubů je dost a "ochoty ustupovat" bude využito k ukrojení další svobody při nejbližším mediálním průseru se zbraní.
Názor ministerstva stejně není závazný a v případě vykradení rozhodne soud. Naopak nezamčený trezor nebo klíče v zámku jsou jasný rozpor se "záměrem zákonodárce".
Názor ministerstva stejně není závazný a v případě vykradení rozhodne soud. Naopak nezamčený trezor nebo klíče v zámku jsou jasný rozpor se "záměrem zákonodárce".
- smety
- AEndy
Příspěvek#363 » pát 8. čer 2012, 08:25
Já určitě nevolám po další buzeraci ze strany státu, to jsi mě špatně pochopil. Ale nelíbí se mi dle mýho názoru nezodpovědný postoj některých střelců, kteří to řeší rozmístěním arzenálu do konzerv od fazolí s tím, že je stejně nikdo nikdy kontrolovat nepřijde. Až se takovýmu dobrodruhovi někdo podívá do bytu a vytahá odsud větší množství zbraní "vhodně zabezpečených" v šuplíku s ponožkama, jak myslíš že na nás bude hledět "neozbrojená veřejnost"? Pak začnou buzerace.
Podle mě, pokud chci jednu dvě pistolky, dobře, koupím si v Makru digikrabici s odolností půl minuty. Pokud chci zbraní víc, budu do nich asi ctít víc investovat a pak bych povinnost pořídit jim pořádný bydlení měl respektovat. Toť můj soukromý názor, nic víc.
Podle mě, pokud chci jednu dvě pistolky, dobře, koupím si v Makru digikrabici s odolností půl minuty. Pokud chci zbraní víc, budu do nich asi ctít víc investovat a pak bych povinnost pořídit jim pořádný bydlení měl respektovat. Toť můj soukromý názor, nic víc.
- Joe
Příspěvek#364 » pát 8. čer 2012, 08:40
Certifikát trezoru je jen písemné potvrzení o shodě s normou. O skutečné úrovni zabezpečení to mnoho neříká.
Osobně si myslím, že žádný vlastník palné zbraně netouží po tom, aby mu byla odcizena. Každý ví, kde bydlí, kdo se pohybuje v jeho bytě a kdo okolo. Z toho mi vyplývá, že každý si logicky zajistí přiměřené zajištění svých zbraní. Bez ohledu na to, zda a jak mu to přikazuje zákon.
Tento můj názor potvrzuje i skutečnost, že k odcizení a zneužití legálně držené zbraně dochází ve zcela mizivém počtu případů. Schválně, kolik zbraní bylo ve Tvém okolí ukradeno? Srovnej to s řádově srovnatelným majetkem ve formě elektroniky, jízdních kol, aut apod.
Já vím o jediném případu, před pár lety, který však stál za to. Asi dvacet biatlonových malorážek a několik pistolí a revolverů. Vše v řádně zajištěné trezorové místnosti. Puškař odjel na dovolenou a někdo dostal tip.
Dobře schovaná může být lépe zajištěná, než v trezoru viditelném při vstupu do místnosti.
Osobně si myslím, že žádný vlastník palné zbraně netouží po tom, aby mu byla odcizena. Každý ví, kde bydlí, kdo se pohybuje v jeho bytě a kdo okolo. Z toho mi vyplývá, že každý si logicky zajistí přiměřené zajištění svých zbraní. Bez ohledu na to, zda a jak mu to přikazuje zákon.
Tento můj názor potvrzuje i skutečnost, že k odcizení a zneužití legálně držené zbraně dochází ve zcela mizivém počtu případů. Schválně, kolik zbraní bylo ve Tvém okolí ukradeno? Srovnej to s řádově srovnatelným majetkem ve formě elektroniky, jízdních kol, aut apod.
Já vím o jediném případu, před pár lety, který však stál za to. Asi dvacet biatlonových malorážek a několik pistolí a revolverů. Vše v řádně zajištěné trezorové místnosti. Puškař odjel na dovolenou a někdo dostal tip.
Dobře schovaná může být lépe zajištěná, než v trezoru viditelném při vstupu do místnosti.
- mobil-man
- nico
- MarK
- nico
Příspěvek#369 » pát 8. čer 2012, 14:32
Osobně mám střelivo v trezoru odpovídajícím zákonu ve smyslu uložení do 10 zbraní resp. 10000 nábojů. Zbraně mám v certifikovaném trezoru, který více než splňuje podmínky pro uložení 20/20000. Nad deset bych v něm kvůli pohodlí neukládal, takže jsem si vědomě připlatil za kvalitu a podmínky splnil s velkou rezervou. Později bude případně stačit dokoupit další a tento nebude muset z domu.
- jomekabi
- Bydliště: Tabor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#370 » pon 11. čer 2012, 00:42
Tak dobre, kdyz se tu tak holedbame, pridam svoji trosku do mlyna:
Mam jednu skrin s certifikatem a tri plechovky bez. To vsechno mam (pod vlastnim zamkem) na strelnici v trezorove mistnosti (jedna z vysad predsedy klubu
). Doma mam jen dve kratke zbrane, samozrejme vhodne ulozene. 
Mam jednu skrin s certifikatem a tri plechovky bez. To vsechno mam (pod vlastnim zamkem) na strelnici v trezorove mistnosti (jedna z vysad predsedy klubu

- Kam_ca
Příspěvek#371 » pát 29. čer 2012, 12:17
my si poridili http://www.safes.cz/MAXI-5/8-Skrin-na-z ... XI-5-M%7CK
otazka je co mas a co si budes chtit jeste poridit, urcite je dobre myslet do budoucna... a dlouho jsme hledali neco optimalni i za dobrou cenu, a musim rici takhle firma, no problem a ty ceny ma zarucene skvely
otazka je co mas a co si budes chtit jeste poridit, urcite je dobre myslet do budoucna... a dlouho jsme hledali neco optimalni i za dobrou cenu, a musim rici takhle firma, no problem a ty ceny ma zarucene skvely
- Xerxes
Příspěvek#372 » úte 21. srp 2012, 09:33
Dobrý den všem, rád bych se zeptal, jestli nemá někdo zkušenost s tímto trezorem: http://www.bedimex.eu/trezor-nabytkovy-na-kratke-zbrane-pt-5-1-svetle-sedy-ean8591838800396-skup191.php, popřípadě jestli pro mě někdo nemá doporučení na sejf pro cca 4-5 zbraní a 2500 nábojů za rozumnou cenu. Děkuji 

- bison
Příspěvek#373 » čtv 6. zář 2012, 13:12
Ahoj,
resim vyber trezoru, spise na kratkou zbran.
Mistni prodejci mi vehementne tvrdi, ze skrin na zbrane ma mit uzamykatelnou schranku na naboje, ale v zakone jsem nic nenasel.
Lepe receno, v narizeni 338/2002 se o oddelenem ulozeni mluvi pouze v souvislosti s "latkami a predmety" (=prach a zapalky).
Tj. jesti to dobre chapu, na zbran + naboje neni treba zadna extra schranka; na prach+zapalky v trezoru by mely stacit origo obaly.
Mam pravdu? Pokud ano, zjednodusuje (a zlevnuje) mi to vyber trezoru.
resim vyber trezoru, spise na kratkou zbran.
Mistni prodejci mi vehementne tvrdi, ze skrin na zbrane ma mit uzamykatelnou schranku na naboje, ale v zakone jsem nic nenasel.
Lepe receno, v narizeni 338/2002 se o oddelenem ulozeni mluvi pouze v souvislosti s "latkami a predmety" (=prach a zapalky).
Tj. jesti to dobre chapu, na zbran + naboje neni treba zadna extra schranka; na prach+zapalky v trezoru by mely stacit origo obaly.
Mam pravdu? Pokud ano, zjednodusuje (a zlevnuje) mi to vyber trezoru.
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva