Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

vovec

Příspěvek#586 » čtv 28. lis 2013, 15:59

Tak pro ty co stále váhají co pořídit přihodím svou aktuální zkušenost...

Vzhledem k tomu, že budu stejně pořizovat dvě skříně, z toho tu hlavní rozhodně na 20 ks v I. bezp. třídě a druhou menší do jiné lokality, rozhodl jsem se z finančních důvodů nejdříve začít tou menší, která mi nějakou chvíli jako začínajícímu střelci postačí a kterou bych pak stejně dokupoval.

Nakonec jsem vzal narychlo WSA 7 od Wica, nechal si ji u nich ve výrobě rozdělit na částečně poličkovou variantu (nemají ve standardní nabídce) a musím říct že paráda - volba barvy zdarma, změna směru otevírání v ceně, změna kotevních otvorů v ceně, poličky (3ks) navíc a rozdělení zdarma v ceně!!!

Certifikát byl v pořádku přibalen (S1 i RU15), zásilka dorazila nepoškozená, dobře zabalená a hlavně výrazně předčila mé očekávání co se kvality zpracování týče.

Jedinou drobnou výtku bych měl k době dodání, resp. nesouladu mezi podanou informací a reálnou dobou, nicméně vzhledem k blížícím Vánocům a výše zmíněným plusovým bodům jsem na nějaké urgování dávno zapomněl... ;-)

Takže ještě jednou bych rád všechny váhající v levnějších variantách do 10ks ujistil, že Wico dělá v dané cenové kategorii opravdu bezkonkurenční kvalitu. Nebo možná spíše obráceně, že v dané kvalitě má Wico bezkonkurenční ceny :geek:

Celá sranda vyšla na cca 7080,- včetně daně a dopravy (Děčín - Praha). Dovnitř se v pohodě vejdou 3 dlouhé včetně puškohledů a 6 menších kufříků s krátkými (těch malých jako dělá např walther)... nebo hromada volně loženejch krátkejch :lol:

Snad to někomu helfne v rozhodování ;-)

Dukemen

Příspěvek#587 » čtv 12. pro 2013, 00:24

Dobrý den,
potřebuji poradit ohledně trezoru plánuji mít do budoucna maximálně 2-6 krátkých zbraní a 2-3 dlouhé zbraně + úložný prostor na náboje, ale jsem limitovaný rozměry hloubka 35cm a šířka 35cm vnějčích velikostí. Trezor uchycený do podlady přes parkety a do zdi z cihel. Plánuji okolo trezoru něco jako skříň aby to nebylo, tak na očích. Doporučíte něco? Děkuji

Kurt

Příspěvek#588 » čtv 12. pro 2013, 09:21

35cm? Na trezor je to zoufale málo, skříň na zbraně by se sehnat dala (např. WSA5) nicméně všechno to tam naskládat bude chtít notnou dávku zručnosti. :)

sided
moderátor

Příspěvek#589 » čtv 12. pro 2013, 09:52

Málo to sice je ale když má limit.... To Wico je fajn. Já ted řešil podobný problém a nejmenší na uložení dlouhých jsem sehnal tohle. Zároveň doporučuju perfektní servis firmy ETREZORY

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#590 » čtv 12. pro 2013, 10:11

Do škříně Wico zbraně dostaneš, ale nábojů se tam moc nevleze, zejména brokových ;-). Na krátké to bude chtít dovniř nějaký "organizér", probíralo se třeba tady. Ale dobře fungují i háčky s neodymovými magnety.

MarK
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#591 » čtv 12. pro 2013, 15:11

Teoreticky by taky byla možnost nechat si velký úzký trezor/skříň jen na dlouhé a pro krátké/náboje najít místo pro druhý trezor jiného formátu. To má navíc výhodu, že dle výkladu MV by se to dalo využít pro uložení až 20 zbraní.

Dukemen

Příspěvek#592 » čtv 12. pro 2013, 18:50

Děkuji za rady bohužel jsem opravdu limitovaný prostorem, ale zase nejsem limitovaný výškou. Hodlám trezor obložit resp. na něj udělat skříň, která bude vypadat jako takový stolek s přední odďelávací stěnou na magnetycký držák a chci si to v zabezpečit, tak, že v případě odejmutí stěny, která je na magnetech, tak me elektronické zabezpečení odešle sms na mobil, že se někdo snaží dostat k trezoru. Jen ještě nevím jaké zařízení na to přesně použít. Nějaké nápady? dát tam micro spínač nebo propojovat obvod přes odjímatelné dveře? deaktivaci sms alarmu budu provádět dálkovým ovládáním nebo bych to alespon chtel :).

aleš_

Příspěvek#593 » čtv 12. pro 2013, 23:07

Když už tam budeš mít magnety, tak by se možná daly využít ke spínání jazýčkových kontaktů.
Jestli by ti to pomohlo, zahlédl jsem teď zajímavou věc, rohový trezor.

K trezorům Wico - někde jsem četl, že členové Lex mají 5% slevu. Je to tak?

Kurt

Příspěvek#594 » pát 13. pro 2013, 10:01

Osobně nezkoušeno, ale je pravda, že Wico je partnerem Lexu a členové Lexu díky tomu mají deklarovanou slevu 5%

jamira

Příspěvek#595 » pát 13. pro 2013, 21:23

SAFETRONICS Mini 4 - na 4 krátké: kolik se vejde krabiček s náboji do horní zamykací přihrádky?
Dnes jsem to testnul a naskládal jsem tam 6x .38 Spec a 3x .45ACP, vše baleno klasicky po 50ks. Z toho ty jedny .45 byly Magtechy, čili větší než standartní krabička. A ještě tam zbylo místo na naládovanej zásobník. Takže tam jde uskladnit minimálně 450 nábojů v pův.obalu a ještě něco navíc. V případě .22LR asi ještě víc...

agnusdei

Příspěvek#596 » sob 14. pro 2013, 09:46

A 9mm se tam vejde 15 krabicek uplne v pohode. Prave jsem to vyzkousel ;)

Dukemen

Příspěvek#597 » stř 18. pro 2013, 18:03

Menší změna plánu budu rekonstruovat dům prosím doporučíte mě nějaký trezor do zdi nejsem omezený výškou ani šířkou jen mě jde o to aby neměl více jak 45cm na hloubku na 10-20 zbraní.Samozdrejme s certifikátem.

Dukemen

Příspěvek#598 » stř 18. pro 2013, 21:09

Bohuliby

Příspěvek#599 » čtv 19. pro 2013, 22:52

Na 20 zbraní ? Nemyslíš, že by bylo nejlepší vyšetřit kumbál a vsadit trezorové dveře ? A máš do smrti vystaráno a cena bude stejná jako trezor a navíc, bez omezení počtu zbraní ? Pouze můj názor.

sided
moderátor

Příspěvek#600 » pát 20. pro 2013, 00:44

Souhlas, dveře koupíš za dvacku a jestli stavíš tak cimra nestojí nic.

Zpět na