Přebíjení 9mm luger
- Héfaistos
Příspěvek#1726 » ned 20. bře 2022, 12:37
2 Béďa - Jaká byla rychlost střel? Jaké zápalky? Z jaké zbraně stříleno? Z jaké délky hlavně? Bez těchto info je to nicneříkající.
Podrobnosti k subsonikům nejlépe psát sem: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 74&t=13680
Např. moje detailní info k přebíjení subsoniků s prachem S020 jsou v tom vláknu zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 80#p264080 (a dále i info s použitím tlumiče).
Podrobnosti k subsonikům nejlépe psát sem: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 74&t=13680
Např. moje detailní info k přebíjení subsoniků s prachem S020 jsou v tom vláknu zde: http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... 80#p264080 (a dále i info s použitím tlumiče).
- Tomak
- DeX
- kolombo
- Sud
Příspěvek#1734 » čtv 24. bře 2022, 22:12
DeX: nenapsal jsi jakou ráži, kolik toho chceš cca přebít a proč (cena, lepší náboj, atd). Tak si budu jen domýšlet.
Řekněme, že chceš přebíjet běžnou pistolovou, revolverovou ráži nebo ráži typu 223 nebo 7,62 a chceš co nejlevnější náboj s menším důrazem na kvalitu.
Pak není špatná cesta začít s více operačním lisem.
Třeba Štrobl má komplet sadu, ready to reload na jednu ráži Lee turret za 11 120. K tomu bych doporučil váhu a šupleru, celkem cca za 2000. A delaborační kladívko za 600.
Celkem to máš za 13 720 a můžeš začít přebíjet. Teda pokud seženeš matroš, jak psal kolombo.
Kdybys chtěl přebíjet puškové náboje na přesnou střelbu, tak by ta sestava vypadala jinak. Stejně tak, kdybys měl spotřebu třeba 10 000 ročně.
Ale na začátek to myslím není blbá volba
Řekněme, že chceš přebíjet běžnou pistolovou, revolverovou ráži nebo ráži typu 223 nebo 7,62 a chceš co nejlevnější náboj s menším důrazem na kvalitu.
Pak není špatná cesta začít s více operačním lisem.
Třeba Štrobl má komplet sadu, ready to reload na jednu ráži Lee turret za 11 120. K tomu bych doporučil váhu a šupleru, celkem cca za 2000. A delaborační kladívko za 600.
Celkem to máš za 13 720 a můžeš začít přebíjet. Teda pokud seženeš matroš, jak psal kolombo.
Kdybys chtěl přebíjet puškové náboje na přesnou střelbu, tak by ta sestava vypadala jinak. Stejně tak, kdybys měl spotřebu třeba 10 000 ročně.
Ale na začátek to myslím není blbá volba
- kolombo
Příspěvek#1736 » pát 25. bře 2022, 07:04
Píše to do vlákna o 9mm Luger, takže ráže je asi jasná. Jen nevíme ty počty a vlastnosti požadovaného produktu.
A nevíme také motivaci a zkušenosti se střelbou a tak dále. A přebíjení bez jisté míry manuální šikovnosti je také trochu problém ...
Chrono se dá domluvit na spoustě střelnic. A pokud není požadavek na IPSC výkonový faktor, tak se dá měřit podle chování zbraně
A nevíme také motivaci a zkušenosti se střelbou a tak dále. A přebíjení bez jisté míry manuální šikovnosti je také trochu problém ...
Chrono se dá domluvit na spoustě střelnic. A pokud není požadavek na IPSC výkonový faktor, tak se dá měřit podle chování zbraně

- kolombo
Příspěvek#1738 » pát 25. bře 2022, 07:59
Dá se odhadnout, jestli je náboj nadupaný stejně jako SB nebo víc nebo méně.
Já vím, že jsem kousek pod výkonovým faktorem a je to znát i na chování zbraně při výstřelu. Plněhodnotné měření to není, ale vidět rozdíl v chování zbraně určitě je. A hradla mi to potvrdila.
Nevíme, proč chce přebíjet a jestli u střeliva trvá i na vlastnosti "IPSC výkon" ...
Já vím, že jsem kousek pod výkonovým faktorem a je to znát i na chování zbraně při výstřelu. Plněhodnotné měření to není, ale vidět rozdíl v chování zbraně určitě je. A hradla mi to potvrdila.
Nevíme, proč chce přebíjet a jestli u střeliva trvá i na vlastnosti "IPSC výkon" ...
- DeX
Příspěvek#1739 » pát 25. bře 2022, 08:07
Sud píše:DeX: nenapsal jsi jakou ráži, kolik toho chceš cca přebít a proč (cena, lepší náboj, atd)........
Chci to pro cvičnou střelbu, aby byla co nejlevnější. Spotřeba cca 5000 ročně. Více pokud bych se s někým podělil.
Píši do fóra 9Luger takže bych začal pistolí, ALE další ráže není od cesty. Asi bych pak pokračoval 5,56x45. (výhled do dvou let)
Žádné technické nároky (soutěže) zatím nemám, stačí že náboje budou spolehlivé a nebude docházet k extrémnímu opotřebení zbraně kvůli špatným nábojům.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí