Přebíjení .45 ACP
- Octopuss
- honzazd
- Dancek
- McFly
- Ozzy1
Příspěvek#37 » pát 16. zář 2016, 11:27
Zdravím,
plánuji začít s přebíjením a mám pár otázek. Přebíjecí vybavení mám všechno, kromě vah (ty mám v práci). Prach mám Vectan Ba10, zápalky SB a střely budu teprve objednávat. Přebíjet budu pro Norka 1911A1. Moje otázky tedy jsou:
1, Střely - v rámci Olomouce jdou sehnat topstřely 230gr FMJ s relativně dobrými referencemi. Prodává někdo v Ol a okolí také čistě olověné nebo poplastované střely, nebo je FMJ lepší?
2, Navážka prachu - Richard Lee horuje pro objemové měření prachu (viz https://archive.org/details/Modern_Relo ... ichard_Lee) a k matricím přibalil 0,05cc odměrku. Neví někdo, kolik to je grainů u Ba10? Na internetu to nemůžu dohledat... Případně jakou jinou odměrku používáte?
3, Škrcení - jak moc se škrtí náboje do 1911tky? Na půl otáčky, nebo na celou? A kolik je půl otáčky vlastně mm na OAL náboje?
plánuji začít s přebíjením a mám pár otázek. Přebíjecí vybavení mám všechno, kromě vah (ty mám v práci). Prach mám Vectan Ba10, zápalky SB a střely budu teprve objednávat. Přebíjet budu pro Norka 1911A1. Moje otázky tedy jsou:
1, Střely - v rámci Olomouce jdou sehnat topstřely 230gr FMJ s relativně dobrými referencemi. Prodává někdo v Ol a okolí také čistě olověné nebo poplastované střely, nebo je FMJ lepší?
2, Navážka prachu - Richard Lee horuje pro objemové měření prachu (viz https://archive.org/details/Modern_Relo ... ichard_Lee) a k matricím přibalil 0,05cc odměrku. Neví někdo, kolik to je grainů u Ba10? Na internetu to nemůžu dohledat... Případně jakou jinou odměrku používáte?
3, Škrcení - jak moc se škrtí náboje do 1911tky? Na půl otáčky, nebo na celou? A kolik je půl otáčky vlastně mm na OAL náboje?
- vmartin
Příspěvek#40 » pát 16. zář 2016, 19:54
Škrcením si jen zkracuješ životnost nábojnic, takže škrtím minimálně jen aby se střela nehýbala.
Vždycky musíš vážit na co nejpřesnější váze abys docílil kvalitního výsledku,případně použij prachovač.
Z topstřely.cz beru taky, ale SWC 200, za 2,40,-/ks Dělá to pěkné díry do papíru a taky mám lepší soustřel než z 230.
Někdo ale psal,že né všechny 1911-tky sežerou swc.
Ba10 jsem začal a taky skončil, střílí mi to pěkně, dokonce trefuju.
Mám navážku od Sideda, na 10 m si nezastřílíš, po 12 ranách máš jednu velkou díru uprostřed terče, kterou nezalepíš.
Vždycky musíš vážit na co nejpřesnější váze abys docílil kvalitního výsledku,případně použij prachovač.
Z topstřely.cz beru taky, ale SWC 200, za 2,40,-/ks Dělá to pěkné díry do papíru a taky mám lepší soustřel než z 230.
Někdo ale psal,že né všechny 1911-tky sežerou swc.
Ba10 jsem začal a taky skončil, střílí mi to pěkně, dokonce trefuju.
Mám navážku od Sideda, na 10 m si nezastřílíš, po 12 ranách máš jednu velkou díru uprostřed terče, kterou nezalepíš.
- tomas fuk
Příspěvek#42 » sob 17. zář 2016, 05:12
S navazkou je to tezko. Nejlepe si udelat naboje aspon po 10ti kusech s odstupem 0,1 gr od min. do max. navazky a zkouset. Ja u 200 gr SWC byl spokojeny u navazky 3,6 gr Ba10.
U OAL ti moc neporadim. Kdyz jsem prebijel 200 gr SWC poteflonovane olovo, tak jsem nastavil OAL tak, aby strizna hrana vycnivala cca 0,5 mm nad krcek nabojnice. A protoze Ruger SR 1911 je podaval bez jedineho problemu do komory, tak jsem dal s OAL nic nedelal.
U OAL ti moc neporadim. Kdyz jsem prebijel 200 gr SWC poteflonovane olovo, tak jsem nastavil OAL tak, aby strizna hrana vycnivala cca 0,5 mm nad krcek nabojnice. A protoze Ruger SR 1911 je podaval bez jedineho problemu do komory, tak jsem dal s OAL nic nedelal.
- vmartin
Příspěvek#43 » sob 17. zář 2016, 12:26
Presne tak, kdyz udelas ten naboj kratky,tak ti tento typ strely bude propadavat dovnitr nabojnice. Od nekoho si jich deset vyptej a zkus. Na maximalni navazku se vybodni pokud ti jde o presnost. Ja sypu 3.6 - 3.8 gn ba10. Od 4gn uz mi praskaly nabojnice. Hlavne se do toho dej at je nas vic 

- 4mike
Příspěvek#44 » stř 21. zář 2016, 09:43
4mike píše:navážu na coffeeho
zápalka + prach je za kačku
nábojnice za další kačku
střela cca 2-3,-
takže pokud si po sobě "uklidíš" střílíš za 3-4kačky
zbytek do ceny továrních patron máš na amortizaci lisu a vybavení
turreta s matricemi a prachovačem máš cca za 8kKč což je cena cca 1000 patron
navážu PM a poměrně komplikovaným matematickým úkolem:
Rough boy píše:4mike píše:...
turreta s matricemi a prachovačem máš cca za 8kKč což je cena cca 1000 patron
Hele tu cenu jsi střelil od boku nebo víš kde ho za tyhle peníze schrastit? Já našel všude cenu 9500,- a víc, teď ho chci pořizovat, tak se jen ptám.
kolik je 4916+1599+1809Kč ???
pokud se tu najde někdo další, komu vyšlo přes 9500,- rád mu nabídnu kalkulačku výměnou za jeho sadu vysvědčení z 1. st. zákl školy
http://www.reloader.cz/cz/eshop/k/prebijeci-lisy/prebijeci-lisy-lee-precision/z/prebijeci-lis-lee-4-hole-classic-turret/9762/
http://www.reloader.cz/cz/eshop/k/davkovani-prachu/z/lee-pro-auto-disk/9730/
http://www.reloader.cz/cz/eshop/k/prebijeci-matrice/45-cal/45-acp/z/lee-sada-4-matric-45-acp/10053/
- Rough boy
Příspěvek#45 » stř 21. zář 2016, 10:19
Měl jsem na mysli komplet i se zápalkovačem na malé i velké zápalky:
http://cs.strobl.cz/komplet-lee-classic ... ro-1-razi/
To prodloužení prachovače je k čemu, že jsem tak smělý? Je to pouze pro dlouhé matrice?
http://cs.strobl.cz/komplet-lee-classic ... ro-1-razi/
To prodloužení prachovače je k čemu, že jsem tak smělý? Je to pouze pro dlouhé matrice?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí