Výběr přebíjecího lisu

Awertzue

Příspěvek#376 » úte 25. říj 2016, 07:13

No chip už odpověděl. Ale stejně proč, když už mět Dillona si nepořidit matrice od něj? Zanedbatelný rozdíl ceny to snad není.

Petzold

Příspěvek#377 » úte 25. říj 2016, 07:27

No Chip odpověděl, že mu v 1050 fungují lépe matrice Dillon než Redding, nic víc jsem z toho nevyčetl.

Lee se dají naprosto v pohodě použít. V Dillonu 650 mám různé směsi matric Lee, RCBS, Hornady, Lyman bez jakéhokoliv problému. Dle mého soudu nic neospravedlňuje cenu origo Dillon matric, nemají nic navíc, ba naopak a je celkem zbytečné za ně vydávat byť jen pár stovek navíc.

4mike

Příspěvek#378 » úte 25. říj 2016, 08:10

ladaj píše:...Dával jsi na turretu víc?

asi ne výrazně, proto jsem od toho utekl k Dilonu :lol: ted jsem to nemeril ale cca 1,5-2s patrona

btv Turret je jednooperační, ikdyž má 4 matrice na hlavě

Chip

Příspěvek#379 » úte 25. říj 2016, 12:50

Psal jsem o Lisu Mark 7, což je 1050 s motorem. V 650 fungovaly vsechny matrice stejne. Tj. Lee, Dillon, Redding...

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#380 » stř 26. říj 2016, 03:59

ladaj píše:Pohodové ne, ale nebylo vyloženě extrémní nebo vyčerpávající. Prostě to zrovna sedlo a nepřišla žádná závada. Normálně přebíjení nestopuju, chtěl jsem ověřit, zda je reálné číslo, co píše McFly na předchozí straně. Je :-) Dával jsi na turretu víc?

:) V hodně rychlým tempu jde i 400ks/h, ale to je max na tu hodinu. Těch 300ks/h se dá defacto dělat dlouhodobě.

tslaby

Příspěvek#381 » stř 26. říj 2016, 09:17

Tak to máte skvělé tempo na Turretu, já zatím těch 300 kusů dělám tak za hodinu a půl, ale je to i s přípravou (vyndat lis, upevnit ho, namontovat prachovač, připravit komponenty, zkontrolovat navážku a délku) a je pravda, že kontroluju pohledem kazdý náboj, jestli je v něm prach. No a většinou si k přebíjení pustím film nebo hudbu :-)

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#382 » stř 26. říj 2016, 10:57

Aha, tak to jsem evidentně čajíček, dělám cca 150ks za hodinu na loadmasteru. Jak píše tslaby, počítám to i s přípravou lisu a komponent, cigárko mezi každými 100ks náboji, vztekání se, přenastavování a odstraňování závad na lisu po každých 150ks a podobně :-D

tslaby

Příspěvek#383 » stř 26. říj 2016, 11:26

Xerxes: No prostě taková pohodička :D Uvažoval jsem chvilku taky upgrade na Loadmastera, ale asi pokorně zůstanu u ocelového Turreta :) akorát si ho asi dovybavím home made podavačem nábojnic nebo střel :)

4mike

Příspěvek#384 » stř 26. říj 2016, 12:51

tslaby píše:............. akorát si ho asi dovybavím home made podavačem nábojnic nebo střel :)

což bude hitparáda prodrbanýho času , něco jako hydraulická ruční brzda na koloběžce

Stewie

Příspěvek#385 » stř 26. říj 2016, 13:17

Ale proč? Jen ať si hraje. Třeba mu to bude fungovat a ještě to od něj budeš chtít koupit! :D

mikymoto

Příspěvek#386 » stř 26. říj 2016, 15:26

;) Jo já mu taky fandím. Taky se na to jednou chystám (za dlouhých zimních večerů), neb mě kutění baví.
Ale 4mike má pravdu v tom, že vybavovat jednooperák automatickým podavačem je poněkud zvláštní.

tslaby

Příspěvek#387 » stř 26. říj 2016, 15:42

Ano, je to zvláštní, s tím souhlasím. Ale proč nezkusit si práci nějak zpříjemnit a dokázat si, že to jde :).
Neříkám že to bude fungovat nebo že se mi to povede, ale proč to nezkusit. Rozhodně to nechci proto, abych z Turetu dělal konkurenta progresivním lisům :)

Bohužel na větší lis nemám prostor. Třeba Dillona XL650 bych neměl kam dát, protože vše musím po práci uklidit do skříně.

Har.Megido

Příspěvek#388 » stř 26. říj 2016, 20:38

Dnes mi přišel Dillon 650, mám k němu tu silnou montáž, za ní to asi přichytím k nějaaké desce, kterou vždycky hodím na jídelní stůl a přichytnu upínákama. Právě s tou deskou bych to chtěl někam uklízet, pač se mi to nechce rozebírat. Takový je plán. Nevypadá nijak neskladně, čekal jsem, že to bude horší.

Peter elektro

Příspěvek#389 » stř 26. říj 2016, 20:48

Upevnenie musi byt poriadne inak ti budu občas padat hilzne z podavača naopak. :!:
Gratulujem k vyberu, ak ešte nemaš dokup si sadu nahrad. dielov, občas prdne nejaka strunka
a je dobre mat ju po ruke. Moja bilancia je do teraz 3 strunky na cca 90 tis. lugerov :lol:

tslaby

Příspěvek#390 » stř 26. říj 2016, 21:04

To je právě ono, Turret mám taky uchycený ke kuchyňské desce a přitahuju ho svěrkami ke stolu. Na ten to stačí, musím akorát vždy sundat prachovac z matrice. U 650 bych o to měl strach, aby to bylo stabilní. Ale také na něj dojde, až se přestěhuju, seženu garáž tak půjde hezky na ponk na pevno k desce a zbytek vybavení hezky okolo do policek :)

Zpět na